Şimdi Ara

Araç 1. ve 2. viteste hiç hızlanmıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
9.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    BİTMEK ÜZERE DİYENLER YANLIŞ SÖYLEMİŞLER...

quote:

Orjinalden alıntı: Mazda 626

Benim aracım (1993 model mazda 626) için yaklaşık 1 yıl önce baskı balatası bitmek üzere dediler ama ben aldırış etmedim. geçen gün otobanda aracın performansını bir deneyim dedim lpg de araç 210 km hız yaptı ve hızlanmaya devam ediyordu yol koşullarından dolayı yavaşlamak zorunda kaldım. Senin dediğine göre benim baskı balatada herhangi bir şey yok yanılıyormuyum.
    quote:

Orjinalden alıntı: roverci

DERİYAJ KAÇIRIYOR, YANİ BASKI BALATA DEĞİŞMESİ GEREKİYOR...
    KÜÇÜK VİTESLERDE MOTOR DEVRİ YÜKSELMESİNE RAĞMEN HIZ ESKİSİ GİBİ ORANTILI ŞEKİLDE ARTMIYORSA DEBRİYAJ BALATASI KAÇIRIYORDUR...
    VİTES YÜKSELDİKÇE KAÇIRMA AZALIR.
    ANCAK, YÜKSEK VİTESLERDE MAX DEVİRLERDE DE AYNI OLAY GERÇEKLEŞİR. MOTORUN MAX GÜCÜNÜ ÜRETTİĞİ DEVİRLERDE BU ÇOK NET ŞEKİLDE HİSSEDİLİR.
    ŞÖYLE ÖRNEK VEREBİLİRİZ:
    DEBRİYAJ BALATASI SAĞLAMKEN, SON VİTESTE, 6000 DEVİRDE 190 KM HIZ YAPAN ARAÇ, KAÇIRMA YAPMAYA BAŞLADIĞINDA, 6000 DEVİRDE 175-180 KM GİBİ HIZLARI GEÇEMEZ...

quote:

Orjinalden alıntı: sad2727

Merhabalar hekese; toyota yaris marka otomobilim bir sureden beri 1. ve 2. viteste bir türlü süratlenmiyor yani şole anlatayım:hareketlendikten sonra gaza yukleniyorum ama araba normalde birden hızlanırken şu anda eski ataklığından eser yok gaza yuklendiğimde arabanın devri 4000 kadar felan geldiği halde araba fırlamıyor?2 vitese atıp gaza yuklendiğimde de aynı şey sozkonusu .Fakat araba suratlendikten sonra 4. 5. viteste normal değerlerini yakalıyor Sizce problem ne olabilirİ? Şunuda belirtmek isterim bulunduğum yer çok soğuk iklime sahip gunduz -20 lerde oluyor hava bunun bir etkisi varmıdır.Birde arabayı ilk çalıştırdığımda boştayken bir ses geliyor arabadan fakat debriyaja bastığımda ses kesiliyor kayış sesi gibi .Arabayı bir süre kullandığımda araba boştada vitestede hiç bir ses gelmiyor biraz uzun oldu ama şimdiden herkse teşekkür ederim.

• yok hava sogukken aksıne daha ıı olur hızlanmasıda .. şu var gaza birden yuklendıınde patınaja sarmıyor demı cunku bunu hıssetmessın soguk hava olduu ıcın ses cıkarmaz tekerler pati çekerken..
  • quote:

Orijinalden alıntı: roverci

DERİYAJ KAÇIRIYOR, YANİ BASKI BALATA DEĞİŞMESİ GEREKİYOR...
    KÜÇÜK VİTESLERDE MOTOR DEVRİ YÜKSELMESİNE RAĞMEN HIZ ESKİSİ GİBİ ORANTILI ŞEKİLDE ARTMIYORSA DEBRİYAJ BALATASI KAÇIRIYORDUR...
    VİTES YÜKSELDİKÇE KAÇIRMA AZALIR.
    ANCAK, YÜKSEK VİTESLERDE MAX DEVİRLERDE DE AYNI OLAY GERÇEKLEŞİR. MOTORUN MAX GÜCÜNÜ ÜRETTİĞİ DEVİRLERDE BU ÇOK NET ŞEKİLDE HİSSEDİLİR.
    ŞÖYLE ÖRNEK VEREBİLİRİZ:
    DEBRİYAJ BALATASI SAĞLAMKEN, SON VİTESTE, 6000 DEVİRDE 190 KM HIZ YAPAN ARAÇ, KAÇIRMA YAPMAYA BAŞLADIĞINDA, 6000 DEVİRDE 175-180 KM GİBİ HIZLARI GEÇEMEZ...

quote:

Orjinalden alıntı: sad2727

Merhabalar hekese; toyota yaris marka otomobilim bir sureden beri 1. ve 2. viteste bir türlü süratlenmiyor yani şole anlatayım:hareketlendikten sonra gaza yukleniyorum ama araba normalde birden hızlanırken şu anda eski ataklığından eser yok gaza yuklendiğimde arabanın devri 4000 kadar felan geldiği halde araba fırlamıyor?2 vitese atıp gaza yuklendiğimde de aynı şey sozkonusu .Fakat araba suratlendikten sonra 4. 5. viteste normal değerlerini yakalıyor Sizce problem ne olabilirİ? Şunuda belirtmek isterim bulunduğum yer çok soğuk iklime sahip gunduz -20 lerde oluyor hava bunun bir etkisi varmıdır.Birde arabayı ilk çalıştırdığımda boştayken bir ses geliyor arabadan fakat debriyaja bastığımda ses kesiliyor kayış sesi gibi .Arabayı bir süre kullandığımda araba boştada vitestede hiç bir ses gelmiyor biraz uzun oldu ama şimdiden herkse teşekkür ederim.

Hocam konuyu hortlatıyorum ama ben de hyundai accent 1.5 gl 102hp 2001 model var, yaris'ci arkadaşın dediği sıkıntının aynısı bende vardı 2de pek değil ama 1.viteste aracım sanki hiç gitmiyor gibi geliyor 1.viteste aracım devirlense de hızı artmıyor gibi zaten 10m gitmeden 2'ye atıyorum köpek gibi çekişi başlıyor. Baskı balatayı daha 1 ay önce değiştirdim ama sıkıntı düzelmedi. Bursa osmangazi ve turanköy arası otobanda 220yi gördüm araçla yüksek viteslerde canavar oluyor ama ışıklarda yada yokuşta arabayı kaldırmak ve ilerlemek bana eziyet oluyor. Acaba aracın kronik sorunu mu dedim geçen istanbulda bi milenyum kasa gördüm adamla konuştum bi deneme sürüşü yaptım onun ki canavar gibi uçuyor 1. viteste şahlandı arabası . benim bu 1. vitesin sıkıntısı ne olabilir ? şanzuman da mı sıkıntı var acaba ?

• b.bulut74 kullanıcısına yanıt
    Bendede aynı durum olmuştu. 1 ay kısa süre, zamanla düzeliyor merak etme. Özellikle yokuşta kaldırmakta zorlanıyordum aracı, değişimden 2-3 ay sonra herşey normale döndü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelstina

Bendede aynı durum olmuştu. 1 ay kısa süre, zamanla düzeliyor merak etme. Özellikle yokuşta kaldırmakta zorlanıyordum aracı, değişimden 2-3 ay sonra herşey normale döndü.

hocam zamanla düzelecek gibi görünmüyor ama nasıl olacak zamanla o iş
  • hocam araçta sorun yoksa chip yazılım attır beygir tork artışı olsun

@b.bulut74

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkmavy -- 26 Ağustos 2014; 18:00:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xrebelliousx

hocam araçta sorun yoksa chip yazılım attır beygir tork artışı olsun

@b.bulut74

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.