Şimdi Ara

Araç alırken tav olduğum ancak hiç kullanmadığım donanımlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
2
Favori
15.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cam tavan nasıl direk güneşi beyninize vurdurtuyor. Otomobil yapmayı beceren firmalar panaromik cam tavan hava yastığı bile yaparken senin cam tavandan güneş geçmesi kalitesini ortaya koyar. Uzun yol nasıl bir uzun yolmuşki cc yi açayımmı diye karar verene kadar bitiyor. 100m. mi bu yol 🤔 Yazdıklarının hepsi bnm aracım standart donanım senin gibi ekletmedim ve çoğunu aktif kullanıyorum. Demekki para verip almak zananla insanın zoruna gidiyor ama olsun vag bu girin sıraya bekleyin 3 ay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 2 Ocak 2018; 17:55:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • W212 FL araçta :

Pek kullanılmayanlar/önemsenmeyenler :

- Torpido soğutması ; torpido zaten küçücük olduğu için soğutmalı olmuş olmamış pek umursamıyorum, kullanmıyoruz da. Eski arabada da kullanımı sıfıra yakındı.

- İki bölge klima ; çoğunlukla sağ sol aynı derecede kullandığımızdan bu özellik de kapalı oluyor. Otomatik olması yeterli benim için.

- Otomatik park ; ön-arka sensörler ve 360 derece kamera mevcut, arada eğlence olsun diye nadiren kullanıyorum otomatik parkı, olmasa da sıkıntı değil.

- Hız limitleme ; bundan önceki iki aracımda da mevcuttu, hiç kullanmadım desem abartı olmaz. Belki 1-2 defa.

- Navigasyon ; bunda kararım çok kesin değil ama araç navigasyonlarının kullanımının cep uygulamaları yanında pek (hiç) pratik olduğu söylenemez. Görsellik olarak ve arada rota girmesek de sağımızda solumuzda hangi yol nereye bağlanıyor hızlıca göz atıp kestirmek açısından iyi.

- Elektrikli bagaj kapağı ; bagaj kapağını elimle kapatmaya erinmediğim için olmasa da olurdu Gözümde oyuncaktan ibaret bir özellik, arada oynuyoruz o kadar. Ayakla açma fonksiyonu olursa daha anlamlı.

Faydalı olanlar/beğenilenler :

- ILS akıllı far sistemi : otomatik uzun-kısa yapması dışında duruma göre yine aralarında otomatik geçiş yaptığı bir sürü modu var, her koşulda aydınlatabileceği maksimum bölgeyi aydınlatmaya çalışıyor olması çok güzel. Gece yolculuklarında görüşü ve sürüş güvenliğini arttıran güzel bir donanım.

- Anahtarsız giriş-çalıştırma : bundan önceki aracımda da mevcuttu, hayatı kolaylaştıran güzel bir donanım. Sabah çıkarken anahtarı cebe at ve unut, gün içinde eller dolu iken cepte çantada anahtar aramaya uğraşmak yok.

- Cam tavan-sunroof : 2006 yılından beri her arabamda olmuş ve bundan sonra da umarım ki olmaya devam edecek donanım. Bu gereklilik-gereksizlik konusu değil, zevk meselesi. Araç içine aldığı ışık tek başına yeterli sebep benim için. İlave olarak yukarı bakınca tavan döşemesi yerine gökyüzünü-etrafı görebilmek güzel. Güneş geçiyor, beynim yanıyor diyenler için : perdeyi öğle vakti açmak zorunda değilsiniz

- Cruise control : Bir önceki aracımda adaptifti, şimdikinde normal :( Yine de uzun yolda yolun müsait olduğu kısımlarda kullanırım. Saatlerce ayak pedal üzerinde gitmekten daha az yorucu.

- Koltuk hafıza : Bu donanımla haşır neşir olmadan önce lüzumsuz gibi gelirdi fakat aslında kullanışlıymış, fena değil. Aracı arada eşim de kullandığı için geçişlerde iyi oluyor. Bir de koltuk ayarı hassastır benim için, kullandıkça ufak ufak düzelte düzelte ince şekilde zamanla en iyi ayarımı bulurum Yıkamacılar falan bozduğunda sinir olurum, tekrar o ince noktayı bulmam zaman alır Bu nedenle hafıza olması güzel.

- Koltuk ısıtma : Kumaş döşeme için yine olmasa da olur ama deri için kış aylarında gerekli. Arabaya ilk oturuştaki işkence süresini kısaltması avantaj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 2 Ocak 2018; 18:10:32 >

• Bu çift yönlü klimayı bende hiç kullanmıyorken hayatımda ilk defa geçen hafta harbi harbi lazım oldu. Gerçekten lazım oluyormuş dedim içimden. Bnm aracı arkadaşım kullanıyor bi 50 km.lik yola hidiyoruz ama arkadaş soğuğu seven biri, sıcakla arası yok. Ya camı aralıyor ya klinayı serin ayarlıyor felan derken aklıma bnm tarafı sıcağa alabileceğim geldi ilk defa işim düştü ve çokta hoşuma gitti

• Yeni bir araba aldım, alırken herkes şu arabada bu var ekstra şu var diye anlatıp duruyordu. Ben kullanmıyorum ki hiç birisini bunların. Günlük araba kullanan sıradan kullanıcıların bunların hiçbirisine ihtiyacı yokki. Elektrikli camlar, hidrolik direksiyon, direksiyondan kontrol tuşları, kol dayama gayet yeterli özellikler. Güvenlik paketleri önemli olabilir buna lafım yok ama kullanım için fazlası gereksiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Verdampfer

Bana göre gereksizler

-Soğutmalı torpido

-Cruise Control( Olsa da olur olmasa da olur)

-Yağmur sensörü

-Isıtmalı koltuk

-Takip eden farlar

-Deri koltuk

-Navigasyon

-Cam tavan ( -Sunroof)

Olması gerekenler;

Hill holder

Far sensörü (Çok lazım değil ama güzel oluyor)

Temel güv. Donanımları(Esp, Asr, Abs vs.)

Aracı kitleyince katlanan aynalar(Çok lazım değil de iş görüyor bazen)

Sorunsuz bir motor ve şanzuman ikilisi.

Güvenlik donanımları ve gereksiz..

Kaza anında bir yere vurmanızı karnınız değil hava yastığı yardımcı olur.

• "Olması gerekenler" kısmının altında yazıyor hocam, göz yanılgısı oldu sanırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçta en sevdiğim donanım anahtarsız giriş ve çalıştırma anahtar cebinde durması yeterli kapıyı aç motoru çalıştır ve kapıları kilitle olayını araca temas ederek yapmak yeterli

Otomatik far ve yağmur sensörü sayesinde o kolların nerde olduğunu ve nasıl Manuel çalıştğracağımı unuttum

CC tr yollarının anlık değişimi sayesinde hiç kullanmadım belki adaptif cc daha iyidir

Kol dayaması standart olmalı

Geri görüş kamerası yine vücudunuzu sabit tutarak park etmeyi sağlıyor bence büyük rahatlık ve standart olmalı

Bluetooth, telefonunuzu kullanmak istediğiniz zaman ses konusunda büyük yardımcı oluyor

Gelişmiş bir Navigasyon yine standart olmalı evinizi iş yerinizi kaydedip trafik durumunu size sunmalı ve sesle komut vermeli gideceğiniz yeri sesle anlayabilmeli

Aracın önünde park sensörü de baya yardımcı olabilir

Geri vitese takınca kendini ayarlayan sağ dikiz aynası da kullanışlı olabilir

Şimdilik akılda kalanlar bunlar

• Bu kadar zimbirti yerine tum araclara "kor nokta uyari sistemi" konmali.

Son model araclarin bile cogunda yok, sacmalik.

• adam_ıssız kullanıcısına yanıt
    Hocam ben fazla uzun yol yapan bir insan değilim, gittiğimde de sabit hızda tasarruf yerine bazen basarım bazen sabit giderim vs. kendim gazı kontrol etmekten daha çok zevk alıyorum. Saçma imalarda bulunmuşsunuz.

• Kol dayama bence gerisi hikaye. Evde çekyatta uzanıyor hissi veriyor daha rahat kullandırtıyor

• Işıklı makyaj aynaları kesinlikle olmalı fakat hiç kullanmam :)

• CC mükemmel bişey bence hele babam azcık düz yol gördümü direk arabaya bırakıyor gazı
  • Otomatik parelel park . sakın bulaşmayın hiç bir işe yaramaz.
    rft lastikler.çift yönlü otomatik klima.yarı otomatik klima yeter

olmazsa olmazlar geri görüş kamerası ve ön park sensörü.arka sensör zaten olmalı.
    otomatik açılıp kapanan bagaj.ellerde poşet filan olunca aç kapa bagajı zor oluyor.
    çarpışma uyarı önleme sistemi.bu opsiyon varsa kesin alınmalı
  • Bu nasıl konu nasıl cevaplar bunlar.

Birisi yağmur sensörü gereksiz demiş. Birisi cc birisi katlanır ayna birisi bluetooth..

Bluetooth sürekli açık araba çalışınca otomatik bağlanıyor birşey yapmıyorum. Arabayı park edince google maps konumu kaydediyor.

Yağmur hızına göre silecekler otomatik çalışıyor.

Diğeri hız sabitliyor.

Diğeri arabayı kilitleyince açınca aynayı açıyor kapatıyor...

Alayı gereksiz şahine binin siz :)

• Güvenlik donanımları,
    kararan aynalar,
    alçalıp yükseltilebilir süspansiyon,
    gündüz ve sis farları,
    arka taraf için usb+priz(sene 2018 bi zahmet boşuna da koyun altı üstü 2-3 dolarlık bir masraf.)
    elektrikli arka koltuklar, ısıtma ve soğutmalı.
    adaptif şerit takip, adaptif cruise control,

olması gerekenler bunlar benim için aklıma bu kadar geldi.

olmaması gerekenlerde star-stop yeterli diye düşünüyorum. Tamam emisyon ama kim kullanıyor?, bu kadar çevreci isen zorunlu kıl, kapanmasın ya da hiç ekleme bile.
  • adam_ıssız kullanıcısına yanıt
    Gerçekten haklısınız hocam yol uygunsa freni bile kullanmıyorum gerçekten ekstra donanımlar arasında kesinlikle alınması gereken bir donanım

Babam octavia alırken ne gerek var deyip almadı 700 km yola çıktığımızda bir ara otobanda sol ayagıyla gaza bastığını gördüm ve sordum gerekli olup olmadığını

• start stop alırken merak ederdim ama şimdi hiç kullanmıyorum, yaptığı ekonomiyi akü parasıyla geri alıyor
  • Benim için en önemlisi anahtarsız giriş ve anahtarsız çalıştırma.Harika bir özellik.Bir de far sensörü.Yokuş kalkışıda buna ekleyebiliriz.Benim için olmazsa olmazlar bunlar.

• Ankaradayım CC aktif kullanıyorum bence en gerekli özellik bu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Avenue_M

2011 Caddy kullanıyorum.

Arabada eksikliğini hissettiğim tek özellik cruise control.

Ve arkada oturan insanların hoplaya zıplaya yolculuk yapmasida uzun yolda problem yasatiyor.

Sogutmali torpido yazin su falan konulur fena olmaz sanirim ben olsun isterdim.

2011 caddy lerde soğutmalı torpido var zaten. Bizim caddy de 2011 model ve trendline.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.