|
Bildirim
|
vectra kullanıyorum , hızlı girdiğim virajlarda viraj dışına doğru yatıyorum ...
|
Benim aracımda full donanımlı, evet açılır cam tavan çok gereksiz, pişmanım 4500 verdim. Ancak anahtarsız giriş ve çalıştırmaya hayranım anahtar cebindeyken inip binmesi çalıştırması çok rahat oluyor. Keşke aldaydım dediğim donanım otomatik uzun kısa yapan far, iyi olurdu yolun çoğunu kısa ile gitmek iyi olmuyor.
Bir araçta olması gerekenler: 1- Bluetooth 2- usb kart okuyucu mirorlink vs 3- katlanır ayna ısıtmalı ayna 4- karartılmış cam 5- sürücü ve yolcu bel desteği ön koltuk dayama 6- elektrikli el freni ve yokuş kalkış 7- otm silecek ve farlar 8- lastik basınç sistemi ( çok önemli) 9- asr esp 10- perde ve diz Hava yastığı 11- hız sabitleme limitleme ( Harika bir donanım) 12- güzel akustik bir ses sistemi 13- çok iyi bir yalıtım Olmaması gereken ise: 1- sunroff 2- star stop ( motoru otm durduran sistem) zırt pırt marş sesinden bıktım 3- açık döşeme rengi başlarda güzel duruyor sonra kirli hissettiriyor 4- soğutmalı torpido çok gereksiz 5- hiç bir arabada olmasın dediğim arka şaft tüneli |
İlginçtir alırken aracı, full donanım süper oluyor ama hakkını verme konusunda sıfırım. En basitinden cc dediklerine bir kere niyetlenmişliğim bile yok.
|
CC muazzam bir donanım, bence bir donanım standart olacaksa kesinlikle bu olmalı. Hele ki haftada en az 3-4 kere uzun yol yapıyorsanız elzem bir donanım, kol dayama ile birlikte. Bir de Bluetooth, geri görüş kamerası standart olmalı, hatta mümkünse hem ön hem de arka kamera. Ayrıca Hill Holder'da eksikliğini hissettiğim başka bir donanım. Onun haricinde, bence, gereksiz donanımlar şunlar:
-Navigasyon (Artık her telefonda daha gelişmiş ve daha fonksiyonel sistemler var, eski tip veya da Android olmayan multimedya teypler işlevsiz kalıyor) - Sis Farı (Sis farının süs farı olduğunu biliyoruz, doğudaki illerimizde neyse de İstanbul gibi büyük şehirlerde topu topu 1-2 gün sisli veya aşırı yağışlı hava oluyor, o zaman da genelde arabayı kullanmıyoruz.) -Isıtmalı Koltuk (Doğudaki illerimiz için elzem bir başka donanım olmasının yanında batı için hiçbir önem arz etmeyen başka donanım) -Suni deri koltuk (Muşambadan hallice, yazın pişiriyor, kışın donduruyor) -Bej döşeme (Aracı ferah ve aydınlık gösteriyor ama çoluk çocuğu çok olan aile için değil, çabuk kirleniyor ve kötü duruyor) |
Bende olmayan birşeyden bahsedeyim.
Evde 1 araba 3 şoför var ve hepsinin boyutları farklı. Uzun yolda veya günlük kullanımda her şoför değiştiğinde direksiyona oturan kişi ilk olarak koltuğu ayarlıyor. Koltuk hafızası Bizim içim elzem bi özellik, olsa iyi olurdu. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|