Şimdi Ara

Araç arıza çıkarıyorsa 'Sat Kurtul' Çakallığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Araba ses yapıyordu kışın hem de nasıl ses her tarafı oynuyordu, çözümü yoktu yazın sattım kurtuldum 😐

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017 model olupta 2.ele düşen bir sürü araç var, hadi bunların bir kısmı maddi durumdan dolayı satıyor olsa, kalan kısmınında araçtan bir şekilde memnun olmadığından dolayı satmaya çalıştığını düşünmekteyim, bu memnuniyetsizlik araçtan umduğunu bulamamaktan mı kaynaklı yoksa yol yakınken sat kurtul mu deniyor, bunu anlamak gerçekten zor, satıcıya kalırsa ya ev alacağından satılık ya otomatik alacağı için satılık, ya da daha üst model alacağından satılık, henüz arabamı şu şu sıkıntısından dolayı satıyorum diyeni göremedik
  • "Her millet layık olduğu şekilde cezalandırılır" diyerek; hırsızı, uğursuzu, dolandırıcıyı, rüşvetçiyi, kapkaççıyı, gaspçıyı, tecavüzcüyü taksim meydanında halka açık bir şekilde asacaksın. Böylece bu pislikler nesilden nesile geçemeyecek, soyu kurutulmuş olacak.
  • Bu şerefsizliktir,Karatersizliktir,kaypaklıktır.. ama malesef türk toplumu gitgide arap toplumlarına benzeyerek kalitesizleşiyor.. Lakin haydan gelen huya gider haram paradır o araçtan kazanılan para sağdan gelir soldan gider Allah sağlığından sevdiğinden çıkarır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavercanturk

Birincisi bu soz Hadisi Seriftir. İkincisi ford Mustang diye hayali bi kisilik hic yasamadi , element uydurma. Ucuncusu bu sallama yazini begenen 5 cahili bulup bloklamak lazim.

28 cahil olmuşta,olan sana olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Orijinalden alıntı: yavercanturk

Birincisi bu soz Hadisi Seriftir. İkincisi ford Mustang diye hayali bi kisilik hic yasamadi , element uydurma. Ucuncusu bu sallama yazini begenen 5 cahili bulup bloklamak lazim.

İroni mi yaptın anlayamadım ki. İroni değilse çok erken başlamışsın aslan sütüne

6 aylık arayı hızlı kapatıyosun

• Bu iş artık oyuna çakallığa döndü adam kredi ile araba alıyor aldığı aracı 2 ay kullanip zevkini aldıktan sonra satıp trink nakit parayi yiyor hiç demiyor ki kredi faizi ödüyorum bu düşünce yok millette , aynı tarife üstüne cihaz alip hiç açmadan satanlar gibi duruma dönüştü yeni araba piyasası durum bundan ibaret

• Satılan arabaların bir çoğu bu nedenle satılıyor. Masraf çıkarmaya başlayan araç satılır. Sorunsuz aracı orta gelire sahip bir insan niye satıp yeni araç macerasına girsin. Arabaya ayıracak çok vaktim olmadığı için bir kaç arıza çıkarsa ben de satarım. İş yerinden iki kere izin alsam üçüncüde tavır değişir.
  • Ben kusur gizlemeyene rastlayamadım 5 gün önce yine arac aldım bakarsan çok düzgün bir insan ama oda gizledi araçta masraf açacak şeyler oldu

ilk sahibi doktordan aldım mesela 3 sene önce o bile gizledi. Anladım ki kültürle zenginle fakirliklerde alakası Yok direk insanoğlunun yılanlığı ile alakalı bir durum. Bazı insanlar yılanlıktan vazgeçemiyor

Çünkü para onlara daha tatlı.

• Alıcıda aptal olmasın oto ekspertizi denen bir şey var
  • benim çok sorun çıkaran bir aracım vardı millete ayıp olmasın diye benzin döküp yaktım mesela

Şaka bi yana alıcı olarak uyanık olmaktan başka çaremiz yok maalesef. İnsanlardan satmamasını bekleyemeyiz.
  • Toplum olarak ahlaki sorunumuz var. Sadece araç satışı ile ilgili değil sorun, hayatın her alanında haksız kazanç peşindeyiz, zaten o nedenle ahlaklı toplumlar 10 adım ilerlerken biz 1 adım ancak atabiliyoruz.

• Ne yazık ki çok üç kagitci bir milletimiz var..Bu devirde asla kimsenin sözüne güvenilmez bizim ülkemizde..

• Valla kardeşim, ben arabanın ne yamuğu varsa söylüyorum, sıkıldım artık uğraşmaktan, enjeksiyon temizliği ihtiyacı var, belki 1-2 tanesininde değişim masrafı, toplamda o arabaya 10bin tl yatırdım artık bende bıktım napayım ? Her kazandığım parayı onu yürütmeyemi harcayım, bana uymuyor da bana hatchback gerekiyor...
  • woltrann W kullanıcısına yanıt
    Arabamı satarken bütün her yerinde boya olduğunu söyledim.tavan hariç. 6 yıllık araba 40bin km de. Piyasa değerinin yarı fiyata indirmeye çalışanlar oldu. Bende Hiç kazasını söylemedim. Araç ablamın ben bilmiyorum kendisi binmiyor git baktır dedim. Piyasa fiyatına araç satıldı. Neden adam söyleşin ki ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu işin 2 farklı yöntemi var.

Avrupada çoğu ülkede normal kişi bile satsa aracın söylemediği kusurlarından 6 ay boyunca sorumlu tutulur.

Amerika'da ise "as is" yani göründüğü haliyle satılır aracı alan çıkacak sorunlardan sorunları kendi çözer.

satıcının sorumlu olduğu piyasada 2. el araçlar ekonominin genel dinamiklerine kıyasla yüksek olur, diğerlerinde düşük olur.

özetle bunun ahlakla ahlaksızla alakası yok, madem burada satıcı sorumluluğu yok alıcı ona göre araca baktıracak, risk primini koyup o fiyattan alacak.

diğer taraftan 2. zaten riskli olduğu fiyat seviyesi alınan malın kalan ekonomik ömrüne kıyasla düşüktür.örneğin 30 bin km'deki 2 yaşındaki bir araç ekonomik ömrünün %15ini belki yitirmiştir ama fiyatı %30 düşer.

Dolayısı ile 2. el alıp, sonra sıkıntı çıktı diye ağlamanın alemi yok. o sıkıntının bedelini zaten başta ucuza satarken satıcı ödüyor.

• bu işin aslı "arıza yapıyorsa 5 lira aşağı ver sat kurtul"dur.

arıza yapıyorsa yapmıyor deyip sat kurtul çakallıktır, yapan aşağılıktır.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.