Şimdi Ara

Araç arıza çıkarıyorsa 'Sat Kurtul' Çakallığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çevremde ve forumda gördüğüm kadarıyla sorun çıkaran ve geçici çözümlerle ayakta durabilen ağır masraf altındaki araçların 'SAT KURTUL' şeklinde öneri ve düşüncesiyle elden çıkarmak ve alacak olan kişiye bildirimde bulunmamak etik olabilir mi? Bu durum çakallık, kul hakkı yemek değil de nedir?

Bizleri ikinci el pazarında paranoyak hale getiren aslında galericiler değil, bizzat bizleriz sizlersiniz. Arabanın kusurlarını, iki kuruş fazla para alayım diyerekten gizlemek bizi bu durumlara haliyle de sıfır araba alma niyetine götürmekte. Haliyle de sıfır araç fiyatları ne kadar artarsa artsın, burada ÖTV şöyle arttı ona rağmen araba satışları düşmedi konularının cevabı yukarıda yazdığım çakallık zincirine bağlı kalmakta ve kalmaya da devam edecek gibi görünmekte.

Ağlamaya gerek yok, bizi 'biz' bu hale getirdik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Son zamanlarda okuduğum en doğru yorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • " Her millet hak ettiği gibi yönetilir. " Ford Mustang

2 Kişi bile olsak pide kuyruğuna giremiyor kavga ediyoruz. Sağa dönüş mü var ? 500 metre önce sağ şeride geçmiyoruz 10 metre kala kafayı sokmaya çalışıyoruz. Yani aslında biz neyiz ki bize araç satanlar ne olsun ?
  • arabalara ederinden fazla veriyoruz temel sorun bu, araç olmaktan çıktı amaç oldu
  • sat kurtul denir de karsindakinin dürüst oludgunu satarkende sorununu söyleyeceğini varsayarak soylenir.

sat kurtul itele kurtul demek degildir.

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Düzeltmek gerek hocam. Buradan konu açarak falan da değil, söylendiğinde yapılacak, düzeltilecek, bilinçli hale gelinebilecek bir durum değil bu. Dinlerle de bağdaştırmıyorum. Sadece vicdan, insaniyet. Önce bunlar öğretilmeli ki dinin gereklilikleri fesatsız, fitnesiz bir şekilde yerine getirilebilsin. Güvenmek zor olmasa gerek

• Evet şimdi herkes tebrik ve alkışlarla konu sahibini artılara boğacak ama Allah muhafaza ilk kaza durumunda tramere işlemesin diye de kırk takla atacak.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Ben hiç görmedim. Gördüm de 3-5 parça boya var diyeni, yok ağbi kazadan değil tavana saksı düşmüş ondan boyanmış diyeni, arabanın kaporta çok sağlam yazıp 2 hafta sonra motor yiyeni gördüm. Evet genelde bu şekilde

söyleyip kaktırılıyor

• Bir "far patladi diye araci satma vaktiniz"geldi diyen eleman ne demistir acaba?

Masraf yapmiyacaksan niye aldin ki arabayi?Arıza yapmayan araba varda biz mi bilmiyoruz ne yani?

• yavercanturk Y kullanıcısına yanıt
    Anlatmak istediğimi fiilen gerçekleştirip örnek olmuşsun kardeşim. Mesele yaptığın birkaç kelimelik yorum aslında. 'Güvensizlik'

'Ben sen gibileri çok gördüm' kafasından sıyrılın artık.

• Iste bu yuzden sifir arac alin diyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    İşin ilginci son zamanlarda eksper firmalarının artmasıyla sıfır araçların bile kusurlu olduklarının ortaya çıkması. Koca firmalar, distribütörler bile iteleme kakalama derdindeler. Elinde sıcak para varsa gider alırsın, olmayanlar da kredi çeker 60binlik araba faizle 80bine gelir. Bize iteleyenler sırasına bankalar da girmiş olur. Biz de bekleriz hocam, sadece acımasın yeter diyerekten.

• woltrann W kullanıcısına yanıt
    Evet, sifir araclarda da sorun oluyor.

Ancak atiyorum her on bin sifir aractan biri sorunluyken ikinci el satilan her on aractan, belki de bes aractan biri sorunlu oluyor.

Sifir aldiginda en azindan mahkeme olsun, firmayla anlasma olsun bir sekilde sonuc alabilirken ikinci elde boyle bir sansin olmuyor.

Faizle arac almaya gelince, evet ulkede muhtesem ekonomi sayesinde faiz oranlari yuksek. Ancak uc yil kredi odemek yerine uc yil para bitiktirirsen hem elindeki para ucar, hem arabasiz kalirsin. Kredi cekersen faiz odersin, ancak elinde otomobil olur, paran da daha az deger kaybeder. Nasilsa ulkemizde iki uc yasindaki araclar o gunun sifir fiyatindan cok dusuk bir farkla satiliyor. Hatta bazi markalarda daha fazla isteyen de cikabilir.

Elindekini satar, uc bes ekleyerek yeni arac alip yokuna devam edersin. Nasilsa ulkede ikinci el arac alinca baskasinin sifir aracinin otvsini odediginin farkinda olmayan milyonlar var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• adam uğraşıp didinip çözemiyosa napsın salona alıp beslesinmi

bu konu birazda güzelim arabalara tüp taktırıp çöp edenleri ilgilendiriyor.gittiği kadar kullanıp tüpten nefesi tükenince satıyolar

• Çözemediği aracı başkası mı çözecek ? Madem o arabadan hayır gelmiyor, çekme belgesini alacak parça halinde satacak. Tekrar başkasının başını yakmaya gerek yok

• Doğru olan aracın sorunlarını giderip ondan sonra satmaktır. Eğer gideremiyorsan da satarken zararı kabullenip sorunu anlatmak gerekir. Siz başkalarını boşverin, bu ülkenin çoğunluğu Allah'tan korkar. Sonra hesabını vermek var.
  • Ben de aracımın küçük sorunu varlen satacağım için yaptırmadım satarken söyledim. Temiz aracımı telefonda memurum ayağına yatan birine biraz uygun fiyata verdim meğersem galeeiciymiş. O günden sonra ne galeriden araba alırım ne de bir araca ettiğinden fazla veririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: yavercanturk

Birincisi bu soz Hadisi Seriftir. İkincisi ford Mustang diye hayali bi kisilik hic yasamadi , element uydurma. Ucuncusu bu sallama yazini begenen 5 cahili bulup bloklamak lazim.

İroni mi yaptın anlayamadım ki. İroni değilse çok erken başlamışsın aslan sütüne
  • Arabam arıza çıkarmaya başlamıştı, lpg'den dolayı motor bitmişti yağ yakıyodu, elektronik sorunlar başlamıştı,

lakin kaporta sorunsuzdu.

99 model Golf.

Hiç masraf etmek istemedim satmaya karar verdim.

Her bi sorununu yazdım ilana, en küçük detayına kadar bişey saklamadım.

Alıcı geldi baktı, kaporta çok güzel motoru orası burası sorun değil yaptırırım dedi. Aldı gitti.

Ben sattım kurtuldum, lakin çakallık yapmadım.

• ilk sahibi olduğum 400.000 km 2005 model vw caddy aracımı sattım 2 -3 yıl önce
    ancak aracın o tarihdeki piyasası 25 bin tl gibiyken 16500 tl ye sattım zararı kabullenerek
    ne km düşürdüm ne de aracın masraflarını gizledim
    kafamdaki düşüncede motorda yağ kaçakları başladı turbo üflüyordu yürüyen aksam değişmesi gerekiyor vs.. masrafları vardı
    artık yeter diyerek sattım alan kişide bunları bilerek aldı
    gizleseydim bile ortalama piyasası 25 lira olan aracı 17 ye alıp da sorunsuzluk beklemek biraz saçma olur diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.