Şimdi Ara

KAR-DAĞ BAYIR İÇİN ARAZİ ARACI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
7.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dağlara yaylalara tırmanmayı seviyorum araçla kamp yapmayı ama denedim Elimdeki araçla bunların hiç birini yapamıyorum, c hb araç, doğal olarak

beni karda dağda giderken yarı yolda bırakmayacak ama aynı zamanda koltuklar yatınca tamamen düz arkası yatak olarak kullanılabılıcek, tamamen duz olucak yani suv istiyorum açıkcası range rover düşünüyordum ama 2012 modelller felan istediğim gibi değil videoları izliyorum karda iyi değiller belki videodakilerin offroad lastikleri yoktur ondan gerçekten range rover tecrübesi olan varsa fikir verirse sevinirim.

aklımda amarok var ama onunda arkasına aracın ıcınden gecılmıyor, bu aradıklarıma uygun hangi tür geniş arazı aracı olabilir ?

• Mitsubishi l200 tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyota Land cruser. Hem büyük, hem geniş, hem arazi aracı, hem yolda bırakmaz.

• Paran varsa defender

• Birçok seçenek mevcut ancak yıllardır işim dolasıyla dağ, bayır , arazi koşullarında çalışırım. Birçok araç kullandım.
    Alacağınız araç kesinlikle bir 4*4 manuel olmak zorunda.
    Dizel 4*4 manuel vites bir duster alırdım yerinizde olsam. Goodrich çamur lastiklerini ve araç vincinide aldınız mı size yeterli olur. Tek eksi olarak high ve low devir 4 çeker vitesi olur. Oda sanmıyorum hissedeceğinizi. Ayrıca boyutu dolasıyla dağda bayırda yüksek manevra kabiliyeti sunacaktır.
    2. Seçenek low ve high devir viteslerini isterseniz , lada niva 2. Bir seçenek olabilir.
    Pick up kesinlikle düşünmeyin , bu araçlar hobi için kullanılacak arazi araçları değildir. Benim görüşüm.
    Ayrıca dusterda yakıttan ve parçadan sıkıntı çekmezsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bütçenize uygun subaru modelleri olabilir. Xmode lu model daha iyi olur.

Arazide lastik çok önemli. Dün xv ile bu yolda tıkandım mesela.

• Mitssubishi Pajero sizin ilacınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Neden araç içinde yatmak yerine tavan çadırı düşünmüyorsunuz?

• AMAROK kullanıcısı olarak. Pick-up türünde makaslı olmayan bir navara ve X class hariç almanızı tavsiye etmem. İçlerinde en konforusu amarok makaslı olanlardan o bile adamı bezdiriyor.

bu tip araçlar yakıt olsun bakım olsun maaliyetli.

Sizler için en uygun araç Duster. içi geniş ve ekonomik.

3.5 yükseltme kiti 1500 TL
    BF goodrich lastik 3000 TL
    Ön çeki vinç 2000 TL

Japonlara gücünüz yeter ise ayrı, land cruiser felan bunlar tabi daha iyi büyük ve başarılı.fakat bir o kadar yürütmek zordur.

100 KM de 12-13 LT günlük kullanım arazi için 20-24 LT leri bulur. ki masraf ile ilgili yorum dahi yapmayacağım.

Duster kendim için bakıyorum sizlerede tavsiye ederim.

şunu belirteyin amacınız kamp vs ise sıradan bir duster bile fazla gelecektir. kışın için araç içi yeterli olacaktır. Yazlar içinde araç üzeri çadır fazlası ile yeter.

2-3 yılda 40,50 bin km de araç kendi parasını çıkarır :)

• land cruiser, youtube dan bakarsanız bir çok aracın çıkamadığı yerlere çıkıyor.
  • Lada niva ile heryere girersin. Gerçek diferansiyel kilidi var, aks aralığı kısa olduğu için engebeye takılmaz, ince lastikleri sayesinde range roverların aksine yumuşak karda da çok iyi gider. Ancak:

Çok konforsuzdur
    Çok yakar
    Kalitesi düşüktür, sık sık bakım ister

Arkadaşta var, range roveriyle değil, bununla off road yapıyor

• ekonomik modeller bakıyorsanız suzuki vitara yada duster olabilir. dizel motor - manuel vites ve 4x4 olmak kaydıyla.

• Pajero. Adamlar palet bile takıyor.

• Tavsiyeler için çok teşekkür ederim fakat benim önceliğim bagaj eşiğinin bagaj ile düz olması ve koltukların hiç çıkıntı olmadan yatabilmesi misal q7 arka koltuklar yatınca çift kişilik yatak gibi oluyor düm düz bu yüzden dacia yada l200 gibi araçlar düşünmüyorum buna göre tavsiye gelirse iyi olur aracı sadece dagda değil günlükte kullanıcagım pajero bagaj esik durumu nasıl ?

• gaisensei kullanıcısına yanıt
    Maksimum 2 gün kalıyorum o yüzden çadır kur topla ugrasmamak için ben sadece kısın kamp yapmayı seviyorum yazı sevmem 1-2 gün kaçarım hafta sonları sessiz sakin yerlere

• para ne kadar var onuda söyleyin ona göre söyleyelim

böyle afaki oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Bütçenize uygun subaru modelleri olabilir. Xmode lu model daha iyi olur.

Arazide lastik çok önemli. Dün xv ile bu yolda tıkandım mesela.

Lastikler neydi hocam?

• Suzuki jimny en uygunu bence. Hafif ucuz az yakar küçük araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

Lada niva ile heryere girersin. Gerçek diferansiyel kilidi var, aks aralığı kısa olduğu için engebeye takılmaz, ince lastikleri sayesinde range roverların aksine yumuşak karda da çok iyi gider. Ancak:

Çok konforsuzdur
    Çok yakar
    Kalitesi düşüktür, sık sık bakım ister

Arkadaşta var, range roveriyle değil, bununla off road yapıyor
    Nivada kilitli diferansiyel yok low range var. Kilit varsa belki ortada vardır ön ve arka aksta yok yani araç çapraz askıda kalırsa tutunmayan tekerler boşa döner.

• Toyota 4runner
    Ford Ranger (modifikasyon yapılmış)

Diğer iyi seçenekleri forumseverler belirtmiş zaten.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.