Şimdi Ara

Kış Lastiği ve İstanbul Manzaraları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kış lastiklerimle mutlu mesut ilerlerken insanların nafile çabalarını izlemek düşündürdü:
    Günlerdir söylendiği halde insanlar neden yaz lastikli araçlarıyla trafikte ısrar eder?

• Kış lastiği de bi yere kadar, fazla güvenmeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dörtlüyü yakınca lazer koruma kalkanı devreye giriyor sanıyorlar da ondan..
  • İnsanimizda empati yok , saygi yok , dusunce yok

İlerlememiz gerekirken geriye gidiyoruz

• sürücü önce sürüş güvenliğine dikkat edecek. 100 binlik arabaya binecek ama kış lastiği yok. nerden baksan tutarsızlık nerden baksan ahmakça
  • Böyle havalarda yaz lastiği ile kış lastiği arasındaki fark, ölüm ile yaşam arasındaki fark gibi..
  • Sileceklerin ölmüş reyiz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ist de 2 gün kar yağacak diye kar lastiği almam ancak kar yagarkende toplu taşıma kullanırım. Sizde lastik var ancak karşı tarafta yoksa böyle manzara ile karşı karsiya kalırsınız.

• Merhaba hakan

Haklısın.
  • Arkadaşlar yeni yeni kar yağarken ben de aldım bizim kartalı koyuldum yollara. Çok güzel yağıyordu kar ön ve arka sisleri ve de kar çok bastırdığında dörtlüleri yakarak gezdim biraz. Ancak dışarıda sıcaklık git gide düşüyor bunu hesap edemedim. İlk başlarda asfalt yolda özellikle fren testi yaptım sandığımdan iyi çıktı yani hemen de kızaklamıyordu.Sonra zamanla düşen kar yerde buz gibi olmuş aracı bayağı kaydırmaya başladı. Özellikle parke taşlı yollar tamamen iptal neredeyse. Neyse bizim burada bir yokuş var oradan yavaşça düze ineyim dedim. Kenarda da araçlar var. Hemen vitesi 1 e attım hızımı düşürebildiğim kadar düşürdüm. Araç artık rolanti devrinde gidiyor. Çok da hafif fren uygulamaya çalıştım. Ancak ara ara araç sağa sola çekmeye başladı, direksiyon yok sanki yön veremiyorum. Neyse sağ salim yokuşu indim. Direk evin yolunu tuttum.
    Şakaya gelmiyor arkadaşlar. Bizim araçtaki lastiklerin hepsi yazlık. Anladım ki böyle havalarda araç kullanacaksanız illaki kışlıklarınız olsun. Bana da iyi bir tecrübe oldu bizzat yaşayıp öğrendim.
    Aman diyim arkadaşlar.
    Kışlık yoksa kar varken aracınızı kullanmayın. Hem canınızı ve malımız hem de başkalarının can ve mallarını riske atmayın. Bir kaç gün toplu taşımada dişinizi sıkın.

• Parke taş yerler tam felç oluyor kışlık lastik olsa bile fayda etmiyor en küçük frende araba kızaklıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • senede biikaç gün kar yağacak diye kar lastiği almam yağdığı zamanlarda ya kullanmam yada zincir takarım zincir kar lastiğinden çok daha güvenli bu bi gerçek. ayrıca o lastiklerede güvenmeyin yağ gibi kaydıklarına defalarca şahit oldum zincir takın.
  • cesmuru kullanıcısına yanıt
    silecekler olms olabilir, ancak kar altinda kaldiysa buz tutmustur ve bazi bolgeler buzlu bazi bolgeler buzsuz oldugundan tam silemiyordur. eger tum buzlari temizlerse duzgun calisiyor.
  • Insanlarimiz lafa gelince ne gerek var der ama böyle havada öyle lazimki kar lastiği. Sabah iki arabayı itmek zorunda kaldım aracimdan inip, yoksa yol açılmayacak. Ben ise yokuşta kalkiş yaptığım halde pati yapmadı desem yeridir.

• Nası diyolardı; feminizm koca buluncaya, komünizm para buluncaya, ateizm uçak sallanıncaya, "kış lastikleri gereksiz abi yeaa" gibi yorumlar da yazlık lastiklerle kayıncaya kadardır. Evet, ben de geçen seneye kadar aynen "kış lastikleri gereksiz abi yeaa" diyenlerdendim, site girişinde ilk kez aracımın kontrolüm dışında yavaş yavaş aşağı doğru kaymasına şahit olunca ertesi gün gidip kış lastiği taktırdım, dünya varmış dedim. Ha bir de "burda kar 2 gün yapıyor, onlarda da arabamı kullanmam" tipi arkadaşlar da var ama şunu söyliyim, karda araç kullanma imkanı senede zaten (burada) en fazla 1 hafta sürüyor, hayat kısa arkadaş biraz da keyfini sürün. Çıkın şehir dışına kışın da karın da keyfine varın. Kış lastiği tamam güvenliktir, felandır ama aynı zamanda özgürlüktür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

silecekler olms olabilir, ancak kar altinda kaldiysa buz tutmustur ve bazi bolgeler buzlu bazi bolgeler buzsuz oldugundan tam silemiyordur. eger tum buzlari temizlerse duzgun calisiyor.

Hiç böyle havada araç sürmedim hocam. Teşekkürler bilgiler için

• 4 takım kışlık takacaksın ne zincirle ne başka bir şeyler uğraşacaksın kafan rahat olsun
  • Trafikteki en kötü araba neredeyse 50,000 TL ama kış lastiği yok. 2500 liralık telefonla ödemeli atmak gibi bir şey bu.

• Bugün bir uyandım kar yağmış.Araçta yazlık lastikler takılı.Hiç arabanın anahtarına dahi ilişmedim.Direk telefonla taksi çağırdım.Ne kendi ne de başkalarının malı ve canını hiçe sayamam...

• Dun bir arkadasimin clio wagon'uyla galiba sport tourer diye geciyor, baya yokus indik ciktik ama nasil yerler tarif edemem. Kayak pistinden beter. Tuzlama makinasi falan cikmiyor. Hayatimda karda boyle bir yol tutusu gormedim. Sanki sicak pist asfaltinda yaris lastigi takili. Lastiklerin markasini yazarim ogrenince.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.