Şimdi Ara

Şanzıman terlemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SerbestMeslek Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
14.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Geçen gün kaldırımdan inerken aracın ön tarafını kaldırıma vurdum. Birşey var mı yok mu diye aracın altına eğildiğimde farkettim. Aracım 136bin km de. Yaklaşık 20bin km önce birşey olduğunu hatırlamıyorum. Sadece şanzıman üzerinde terleme mevcut. Islak değil kuru ve motor tertemiz.

Ancak aklıma takıldı sorun yaratabilir mi diye?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şanzıman Terlemesi: Nedenleri ve Çözümleri

Şanzıman terlemesi, şanzımandan yağın sızması sonucu oluşan bir durumdur. Şanzıman yağı, dişlilerin ve yatakların düzgün çalışmasını sağlayan hayati bir sıvıdır. Şanzıman terlemesi genellikle ciddi bir sorun değildir, ancak zamanla şanzıman yağ seviyesinin düşmesine neden olabilir ve bu da daha ciddi sorunlara yol açabilir.

Şanzıman Terlemesinin Nedenleri

• Şanzıman keçelerinin aşınması veya hasar görmesi: Şanzıman keçeleri, şanzıman ve motor arasındaki boşlukları dolduran ve yağ sızıntısını önleyen contalardır. Zamanla, keçeler aşınabilir veya hasar görebilir ve bu da şanzıman terlemesine neden olabilir.
    • Şanzıman muhafazasında çatlak veya delik: Şanzıman muhafazası, şanzımanın iç bileşenlerini koruyan metal bir mahfazadır. Muhafazada çatlak veya delik olması, yağın dışarı sızmasına neden olarak şanzıman terlemesine yol açabilir.
    • Aşırı yağ doldurulması: Şanzımana çok fazla yağ doldurulması, aşırı basınca neden olarak keçelerden ve diğer açıklıklardan sızıntıya yol açabilir.

Şanzıman Terlemesinin Belirtileri

• Şanzıman altında yağ birikintisi: Şanzıman altında yağ birikintisi, şanzıman terlemesinin en belirgin belirtisidir.
    • Şanzıman yağ seviyesinin düşük olması: Şanzıman yağ seviyesi, şanzıman terlemesi nedeniyle zamanla düşebilir.
    • Şanzımanda kayma veya gürültü: Şanzıman yağı seviyesi önemli ölçüde düşerse, şanzımanda kayma veya gürültü gibi sorunlar oluşabilir.

Şanzıman Terlemesi Normal midir?

Küçük miktarlarda şanzıman terlemesi normal kabul edilebilir. Ancak, şanzıman altına önemli miktarda yağ birikiyorsa veya şanzıman yağ seviyesi hızla düşüyorsa, bir tamirciye danışmalısınız.

Şanzıman Terlemesinin Çözümleri

Şanzıman terlemesinin çözümü, sorunun nedenine bağlıdır:

• Aşınmış veya hasarlı keçeler: Aşınmış veya hasarlı keçelerin değiştirilmesi gerekir.
    • Muhafazadaki çatlaklar veya delikler: Muhafazadaki çatlaklar veya delikler kaynak veya başka yöntemlerle kapatılmalıdır.
    • Aşırı yağ doldurulması: Şanzıman yağı, doğru seviyeye boşaltılmalıdır.

Sonuç

Şanzıman terlemesi genellikle ciddi bir sorun olmasa da, zamanında tespit edilip çözülmesi önemlidir. Şanzıman yağ seviyesinin düşük olması veya şanzımanda kayma veya gürültü gibi sorunlar yaşamaya başlarsanız, bir tamirciye danışmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Şanzımanın yag seviyesini kontrol ettirin.
  • Şanzımanda sıkıntı olmasın bi baktır başın ağrımasın.
  • Sanırım sorunu buldum. Direksiyonu tam sola çevirip tekerlek tarafından tekrsr baktım. Aks körüğü kaçırıyor gibi duruyor.

Şanzıman terlemesi

Şanzıman terlemesi
    Şanzıman terlemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 26 Nisan 2019; 23:31:58 >

• Körükten ziyade aksın girdiği yerdeki keçeler terleme yapmış. Yağ seviyesine muhakkak bak veya baktır. Eksik ise tamamla.
  • ekspertizin önemi
  • Şanzuman keçesinden kaçırıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.