Bugün aracımın yağını değiştirdim, eski yağını bilmiyorum, satın aldıktan sonraki ilk yağ değişimim çünkü. Aracım Corolla 1.6 HB, vvti motor var. Bilirsiniz bu araçlarda yakıt tasarrufu amacıyla rölanti biraz düşüktür ve bir miktar titreme yapar. Herneyse yağ değişiminden sonra titreme farkedilir derecede azaldı, sizce böyle bir şey mümkün mü, alakası var mıdır motor yağıyla rölantide titremenin? Yağın markasını reklam olmasın diye yazmıyorum ama isterseniz yazabilirim de, saygılar...
quote:
Orijinalden alıntı: geniusatplay
Merhaba Arkadaşlar;
Bugün aracımın yağını değiştirdim, eski yağını bilmiyorum, satın aldıktan sonraki ilk yağ değişimim çünkü. Aracım Corolla 1.6 HB, vvti motor var. Bilirsiniz bu araçlarda yakıt tasarrufu amacıyla rölanti biraz düşüktür ve bir miktar titreme yapar. Herneyse yağ değişiminden sonra titreme farkedilir derecede azaldı, sizce böyle bir şey mümkün mü, alakası var mıdır motor yağıyla rölantide titremenin? Yağın markasını reklam olmasın diye yazmıyorum ama isterseniz yazabilirim de, saygılar...
Burda reklam diye birşey olmaz. Arabanın markası yazılmış. Yağın markasını da yazın ki bilelim.
yağ würth marka 10W40...
quote:
yağ würth marka 10W40...
Önceki yağ tamamen boşaltılmadı ise ve değişik bir yağ ise belki onunla reaksiyona girmiş olabilir. Bunu bir tamirci söylemişti bana.
Titreme derken nasıl bir titreme bu anlayamadım.Benim araçta hiç bu şekil bir titremeye rastlamadım.Kullandığım yağ genelde Castrol.İlk çalıştırmada motor ısınasıya kadar biraz sesli ve yüksek devirli çalışıyor ama 1-2 dakikada bitiyor bu.
ilk çalışıtmadaki rölantide değil, motor ısındıktan sonra mesela ışıkta durdunuz, devir 650 civarına iniyor ve titreme yapıyor..
quote:
ilk çalışıtmadaki rölantide değil, motor ısındıktan sonra mesela ışıkta durdunuz, devir 650 civarına iniyor ve titreme yapıyor..
..İlk mesajınızda yağı değiştirdim titreme azaldı baya diyorsunuz bu mesajınızda devir iniyor titreme yapıyor diyorsunuz siz neyi ne şekilde nasıl diyorsunuz anlayamadıkki?????
..İlk mesajınızda yağı değiştirdim titreme azaldı baya diyorsunuz bu mesajınızda devir iniyor titreme yapıyor diyorsunuz siz neyi ne şekilde nasıl diyorsunuz anlayamadıkki?????
artık eskisi kadar yapmıyor demek istemiş...
şahşi fikrim sürtünme azalınca titremede azalmıştır sonuçta yeni yağ koymuşssunuz
bende aynı şeyi düşündüm, dün akşam yine dikkat ettim gerçekten fark var...baya bi azalmış titreme...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme