Şimdi Ara

Motor soğukken araç gitmiyor !!! [Çözüldü,LPG mikser]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Az önce markete gitmek vesilesiyle,evden çıktım.Anahtar LPG konumunda iken çalıştırdım,motor rahatça çalıştı.Ve hemen otomatik jigle devreye girdi,devir 1100 civarı sabitlendi.

Mahallenin yolu,hafif yokuş.Bisikletle bile yüksek viteste rahatça çıkılabilir.Otoparktan çıktım,yokuşu tırmanırken,devir düşmeye başladı.En sonunda motor çekmemeye başladı,stop edecekmiş gibi oldu.Boşa alıp ve benzine geçirip, zar,zor yarım debriyajla anayola çıktım.Yokuşta 2000 devirde iken ayağımı debriyajdan çekince birden 600-700 devre kadar düşüyor,araç insandan yavaş bir şekilde gidiyor.Ve hava soğuksa motor ilk çalıştırmada sarsıntılı çalışıyor,ısınınca sorun yok.

Sorum şu ;

-Bu durum sadece benim aracıma mı,mahsus ? Değilse,neden kaynaklanır ?
    -Acaba ilk çalıştırmada otomatik jigle devrede iken sistem LPG yi mi,kullanıyor ?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Benzinde sorun çıkmadı,hatta çok az,gazla 2.vitesle anlattığım yokuşu çıktım

Sorun büyük ihtimal LPG mikserinde.Oto. jigle,silindirlere az da olsa, benzin göndermesine rağmen,heralde yakıt tam manasıyla yanmıyor.Araç hafif bir eğimde bile çekmiyor,zorlanıyor...diye tahmin yürütüyorum,yardımcı olan arkadaşlara teşekkür eder,iyi forumlar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenon_06 -- 20 Kasım 2012; 23:53:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dedilerki

sorunu lpg de yaşadıysanız lpg beynini benzinde yaşadıysanız benzin pompasını bir kontrol ettirebilirsiniz. buna sebep olabilecek çok şey var ama ilk akla bunlar gelebilir.

LPG de yaşadım,benzinle de deneme yapacağım.Eskiden böyle bir sorun yoktu,son zamanlarda havaların soğumasıyla ortaya çıktı.Benzine geçtikten sonra da sanki yakıt kesik kesik gidiyordu.Araç bir ivmeleniyor,bir yavaşlıyordu.Zengin karışım,fakir hava mı,oluyor...yakıt tam yanamıyor mu,anladım gitti

Cevap için teşekkür ederim.
  • Soğuk motoru LPG de çalıştırmak, LPG regülatörünün diyaframında geçici donma yapıp bu soruna sebep olabilir. Aracı benzinde çalıştırıp deneyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende motor soğukken biraz titreme ve gaz yememe problemi var. o soğuk ayarı yaptırılması lazım. eğer ayar yeri yakınsa oraya motor soğukken git veya orda soğumasını bekle orda ayar yaparlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xenon_06

Az önce markete gitmek vesilesiyle,evden çıktım.Anahtar LPG konumunda iken çalıştırdım,motor rahatça çalıştı.Ve hemen otomatik jigle devreye girdi,devir 1100 civarı sabitlendi.

Mahallenin yolu,hafif yokuş.Bisikletle bile yüksek viteste rahatça çıkılabilir.Otoparktan çıktım,yokuşu tırmanırken,devir düşmeye başladı.En sonunda motor çekmemeye başladı,stop edecekmiş gibi oldu.Boşa alıp ve benzine geçirip, zar,zor yarım debriyajla anayola çıktım.Yokuşta 2000 devirde iken ayağımı debriyajdan çekince birden 600-700 devre kadar düşüyor,araç insandan yavaş bir şekilde gidiyor.Ve hava soğuksa motor ilk çalıştırmada sarsıntılı çalışıyor,ısınınca sorun yok.

Sorum şu ;

-Acaba ilk çalıştırmada otomatik jigle devrede iken sistem LPG yi mi,kullanıyor ?

Dayım 1990 model Toyota Corolla'sında benzer durumu yaşadı. Sorun LPG beyninde çıktı. Beyni değiştirdiler. Araba normale döndü.

• havalar aracın çekişini böyle etkileyecek kadar soğuk değil ki sebep bu olsun.

Servise gidin bence
  • muhtemelen lpg beyni diye tabir edilen lpg genleştirici mikser yeterince sıcak su gelmediği için donuyor. donduğu için de lpg yeterli genleşmeyi yapamayıp gaz haline dönüşemiyor. bu durumun kesinliğini anlayabilmek için kaputu açıp miksere bakmanız yeterli olacaktır. üzeri çok az karlama yapar. çözümü ise ya motor ısınıncaya kadar benzinle çalışacak ya da bir sürahi sıcak suyu yavaş yavaş miksere döktükten sonra marşa basacaksınız. bu arada radyatör suyunu kontrol ediniz, rezerveden değil direk radyatörden sogukken bakın eksik varsa tamamlayın su az ise miksere gitmiyordur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lpg Sonuçta gaz ve hava soğukken gazın yanıcılığı azalır öyle tahmin ediyorum sorun bundan kaynaklıdır ancak benzine aldıktan sonra neden öyle yapar birşey söyleyemem
  • ateşleme sıkıntısı soğuk su iken lpg tam performans veremez bujiler yakamıyor tüketimi kesmez ama çiğ atar
  • Eğer benzinde bu tür bir problem meydana gelmiyorsa sorun LPG kaynaklıdır. Aracınızı park etmeden 5 dk önce benzine alın ve o şekilde stop edin. Daha sonra ertesi gün tekrar çalıştırdığınızda yine aynı sorun benzinde meydana geliyor mu?

LPG ayarını eğer yaptırmadıysanız her nerede yaptırıyorsanız oraya bırakın ve motor soğuduktan sonra (ertesi gün ve ya 3-4 saat sonra örneğin.) gaz ayarını yapmalarını isteyin.

Şu anda aklıma başka bir durum gelmiyor maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evrenye

Lpg Sonuçta gaz ve hava soğukken gazın yanıcılığı azalır öyle tahmin ediyorum sorun bundan kaynaklıdır ancak benzine aldıktan sonra neden öyle yapar birşey söyleyemem

Tam tersi bir durum geçerlidir.

en.wikipedia.org
    Cold air intake - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Cold_air_intake

• quote:

Orijinalden alıntı: xenon_06

Az önce markete gitmek vesilesiyle,evden çıktım.Anahtar LPG konumunda iken çalıştırdım,motor rahatça çalıştı.Ve hemen otomatik jigle devreye girdi,devir 1100 civarı sabitlendi.

Sorum şu ;

araci benzinde cqlistirip belli bir sicakliga geldiginde lpgye donmeniz hem motorun omru hemde sizin icin iyi olacaktir.

iyi gunler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.