Şimdi Ara

Araç İfşa Konusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
2
Favori
9.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: AFV

19 yaşında bir ML artık ikinci elde olmaması gereken bir araçtır, zaten. Almaya kalkan adam da biraz aranmaktadır. Soğutma suyu , hidrolik pompa kaçakları olmaması garip olurdu aracın yaşından ötürü.
    Almayın kardeşim böyle araçları. 2001 model mercedesi görünce ancak geri zekalılar aaa adamın mercedesi var der. Git al 2009 model qasqhai paran yoksa.
    2004'te aldığım 1999 model Toyota Corolla aracımı 2017 Aralık ayında komşuma sattım.

2014 yılında LPG taktırmıştım. Araçta halen ne bir yağ kaçağı ne çalışmayan bir donanım söz konusu.

Sadece kapı fitillerinin keyfe keder değişmesi gerekiyor çünkü 100'ü geçince hafiften ıslık yapıyormuş.

Premium bir aracın 20 yılda dökülmesi ya o aracın hor kullanıldığını ya da Mercedes markasının gözümüzde aşırı büyütüldüğünü gösterir.

• Gezenadam ile gitmeden ekspertiz yaptırmak lazım. Böyle boşa vakit kaybı yaşamazsınız...

Temmuz başında anneme araba alacağım, sahibi ile anlaştım boya yok, değişen yok bir sıkıntı yok. Belki akü alırsın dedi.

Gezenadam.com.tr ile gitmeden bir ekspertiz yaptırayım dedim, Sol ayna kırık, klima kayışı çatlak, triger de çatlak olabilir diye expertiz dynoya sokmadı. lastikler çok iyi değil, sağ arka farklı ebat. Ufak tefek göçükler mevcut ilanda belli olmayan ve boyasız dediği araçta 2 tane lokal çıktı. ön camda derin çizikler var vs... Bunları niye söylemedin diyorum, Nolacak işte kaç yıllık araba olur, ayna da orada duruyor dedi

Neyseki ciddi sorunlar değildi ve güzel bir fiyat olunca aldım. Ufak ufak topladım aracı...

Umarım çok bitik araba alır da bu yalanlarının bedelini öder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 1 Ekim 2019; 9:25:40 >

• 21 kere değişmemiş miydi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk plaka resmi plaka zaten, vali, rektör vs. birisi makam aracı olarak kullanmış. Sondaki 8 haneli 3 harf 3 rakam plakalar da küçük şehirlerde geçen sene Şubat ayında çıktı, Ankara vs. 2017de kullanmaya başladı.

• Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Mercedes markasını gözümüzde aşırı büyütmek sözkonusu değil. Üstünden 21 kişinin geçtiği halde araç, bazı sorunlara ragmen yine gidiyor. Almancı bir komşum, 1999 model Mercedes W140 'yı galiba, onunla gelirken yolda radyatör patlamış fakat radyatör fabrikasyon yani 20 yıllık. Patlak radyatörle su ekeleyerek falan Türkiye'ye kadar geldi, Başka araç olsa motor bloğu catlardı, çekiciyle gelirdi, diye düşünmeden edemedim. Burada radyatörü yansanayi bir radyatörle değiştirdi ve hiç su kaçağı olmadı. Ve aynı araçla Almanyaya sorunsuzca gitti. Almanya'da €1500'e alınan bir araçtan bahsediyoruz :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konuda yorumdan ziyade bilgi paylaşımı şeklinde ilerlersek daha faydalı olur diye düşünüyorum.

Geçen yine forumda görmüştüm km düşürülmüş fiat spider vardı. Bunun gibi paylaşımları tek başlık altında toplarsak herkese faydalı olur diye düşünerek açtım. Arama kısmından plaka veya diğer bilgileri yazarak herkes ortak bilgiye ulaşabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Kac defa ruhsat degistigini nasil ogrenebiliriz ??? En guzeli ruhsatin resmini istemek orada ruhsat tarihi yazar al-satci mj degil mi anlasilir...

Velakin arazi sanziman arizasi ve motorun sokulmesi takilmasi mide bulandirir diger kusurlar normal
    Hala bunu bilmeyenlerin olması şaşırtıcı.

Sigortam360 sitesi üzerinden 6.5TL ödeyerek araç detay sorgu bölümünden öğrenebilirsiniz.

Örnek fotoğraf ;

Araç İfşa Konusu

• Bende 96 SL vardı üstü açılabilen hardtop değil. Neler yaşadım neler en sonun siktir et dedim bunamı para gömücem. Hidrolikler filan durmadan sızdırıyordu. 15 de sattım. Alan adam toplayıp müzeye koydu adam zaten piyasanın meşhur elemanıymış.
    İmkan varsa yeni aracı herkes alır yoksa öyle su koya koya gelirsin. Aynı anlattığını albea da yaşayıp su koya koya gelende var emin ol :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AFV -- 1 Ekim 2019; 19:6:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AFV kullanıcısına yanıt
    O tür spor araçlar, fazla el değiştirince Mercedes'i falan kalmaz, kiralık araçlardan beter hale düşeerler cunku kiralık aracın dahi bakımı düzgün yapılır,onların yapılmaz bile.

Fakat Mercedes olayını sadece o açıdan değil başka bazı açılardan da takdir ederim. Yazları yoğun bisiklet kullanıyorum ve malumunuz çoğu araç dizel, dizel aracın arkasından bisikletle hiç gittiniz mi? Birkaç gün gidin, akciger veya başka kanser olursunuz, cunku tüm dizeller leş gibi duman saçıyor. bir tek BMW&Mercedes dizeller hariç. Toyota dizel bile leş. Mercedes dizel ise, dizel olduğunu anlamıyorsunuz bile o derece temiz. Bu gibi sebeplerden dolayı da Mercedes farklıdır.

• Aracın 2. Sahibiyim 1. Sahibinide tanıyorduk.
    Bahsettiğiniz gaz salınımları belli sınırlara tabi tutulmuştur. Yeni araçlar arasında fark olmaz. Şu anda Ford ve Mercedes adblue diye bir sistem kullanıylorlar silindirden çıktıktan sonra egzoz gazına araçtan çıkana kadar bu sıvıyı fışkırtıyorlar. Bahsettiğiniz tipte bir karşılaştırma yapılamaz. Kötü kokan dizel araç yağ yakıyordur ya da yakıtı tam yakamıyordur. İki araç arkasında durarak kimin dizel motoru daha iyi kokudan anlayamazsınız. Fransızlar bu konuda çok başarılı ama size bir sürü deli gibi kokan kangoo gösteririm.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 4 Mayıs 2021; 10:56:19 >
    Hafiften konudan sapma olacak fakat yazları daha cok dağlık tepeli yollarda dolaşıyorum ve şöyle bir soru var:

Hiç yokuş yukarı km'lerce bisiklet kullandınız mı?

Yanınızdan sürekli her türlü araç geçer: binek, SUV, minivan, minibüs, otobüs, vs.

Benzinli olanları fark etmem bile cunku hiç duman ve koku yoktur. Ancak onlar azınlık, artık coğu araç dizel ve her birinin farklı çeşitte duman kokusu var. Toyota, Kia, Opel, Nissan, Ford, Peugeot gibi orta direk segmentteki araçların dumanı çamaşır suyu / amonyak gibi, minibüs otobüs ve eski dizel araçların dumanı kömür yanığı gibi ve kimisinin dumanı da sanayi artığı gibi kokar. Bu dizel kullananlarda bir diger problem yüksek devirde kullanmaları oysa ki dizel düşük devirli motor.

Ben fabrika verilerine, kağıt üstü şeylere bakmam. Euro normuymuş, gaz salınımları belli sınırlara tabiymiş, bunlara değil, yokuş yukarı çıkarken gelen dumana bakarım. Dizel dumanı leş. Fakat TR plakalı dizel araçların dumanı leş. Aynı marka aynı model aynı yaşta 2 araç biri TR biri AB plakalı ise TR plakalının dizel dumanı AB'ye göre leş. Bu durumu her yaz bizzat kendi akcigerlerimle test ettim, onayladım.

• Parasızlıktan aracımızı satmasaydık bizde sayardık böyle
  • Bu yazdığınız daha önce dediğinizin aksine ne kadar marka nın sizin algınızı yönlendirdiğini gösteriyor.

Arkasından Kmlerce bisikler sürdüm şu kötü kokuyordu gibi bir argüman olamaz. Dizel aracın egzos kokusu benzinliden tabikide farklı olacaktır. Ancak belirgin bir duman veya koku varsa o aracın dizel partikül filtresi tıkalıdır ya da görevini yapmıyordur, araç yağ yakıyordur , ya da araç yanma işlemini tam tamamlayamıyordur. Bu karşılaştırmayı yaparken iki aynı yaşta ve aynı bakım koşullarına sahip aracı karşılaştırmanız lazım. Bu da günlük hayatta zor. Adamın rn kalitesiz yerden dizel alıyor olma olasılığı bile bu kokuyu etkiler. Belki biri aracına çok iyi bakıyordur turbosu doğru düzgün çalışıyor blgs in belirlediği havayı tam şekilde silindire yollayıp basıncı arttırabiliyordur. Bu şekilde karşılaştırma imkansız. Bakın Audi , Porsche nin dizel skandalına karışmış araçları var...
    Otobüslerin olayı zaten çok farklı. Şartları çok değişken.
    Bahsettiğiniz reno nun dizel motorları mercedesin bazı modellerinde kullanıldı.
    Ford şu and Merc le beraber adblue sistemini kullanıyorlar emisyonlar için.
    Range Rover 3.0 V6 dizellerin hepsi Ford motoru 20 yıldır. Tata motorsa satıldıktan sonra değişmiş olabilir . Keza Jaguarlardaki 2.0 lar. Volvo gene bir süre için Ford un bazı motorlarını kullandı.
    Normalde amerikan markası olan Fordun aslında dizelle işi olmaz F serisi bazı trucklar hariç.
    Dizel çevreyi kirletme açısından çok zararlı bir motor. Bence binek araçlarda asla kullanılmamalı. Ne yazıkki dizel araçlar bir çok farklı kimyasal açığa çıkarıyor. Zaten emisyon kısıtlamaları binek araç alıcılarını dizelden uzaklaştırıyor ve bir süre sonra markalar üretimden de vaz geçecek. Ticari araçlarda daha bir süre devam.

• Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Toyotanın özellikle eski modelleri efsanedir. 3 haftadır texas tayım abd de. Dün döndüm. Kuzen orda kaldı. Ona bir araç aldık toyota rav4 araç 213 bin MİL de. İnanırmısın yağ gibi hem şanzıman hem motor. 20 gün kullandım 5 bin mil yaptım. Toyota başkadır katılıyorum. Youtube da Scotyy Kilmers diye bir adam var Teksaklı 50 yıldır mekanik. Adam sadece toyota araçlara güveniyor 😅. 94 model celicası var.
    Ama biraz karizma eksiği var ve bizim ülkedeki motorları insanı bayıltıyor. Abd de aldığımız 3.5 v6 benzin limited versiyonuydu gerçi . Felaket gidiyor araç.😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AFV -- 2 Ekim 2019; 5:7:39 >
    Şu soruyu yanıtlamadınız:

Bu sene hiç yokuş yukarı km'lerce bisiklet kullandınız mı?

Bahsettiğiniz duruma göre anlaşıldığı kadarıyla Mercedes Reno dizel motoru kullanıyor, yani Mercedes aslında pis duman çıkarır, Ford ise Mercedes ile aynı xxx sistemini kullanıyor yani Ford dizel temiz diyorsunuz , genel olarak. Okey diyelim ki bir yolda Mercedes & BMW var, diger yolda Ford, Reno, veya bahsettiğniz başka marka araçlar var.Diyelim ki bu 2 yoldan birinden bisikletle gideceksiniz. Araçların hepsi aynı yaşta. Fakat sahipleri aynı değil, gerçek hayatta o araçları kim kullanıyorsa aynı kişiler kullanıyor olacak dolayısıyla araçların bakımı falan da o sahiplerin yaptırdığı gibi olacak cunku sonuçta bisikleti test şartlarında değil gerçek yollarda kullanıyoruz. Ben Mercedes&BMW 'li yolu seçerim :)

• Dostum sen istediğin yolu seç. Bakımının ne sıklıkta ve kalitede yapıldığına göre salınım miktarı daha az veya çok olur onuda sen bilemessin.
    Ancak sonuçta muhabbetin geldiği nokta en başta inkar ettiğin marka algısının içinde yüzdüğünü kanıtlar nitelikte. Öyle bir kapılmışsınki hatta argümanların nesnellikten ve bilimsellikten uzak. Ben hiçbir zaman bir dizel bir dizelden temiz demedim. " okey" ? Sadece burnuna güvenerek yaptığın karşılaştırmanın anlamsız olduğuna , bunlar arasındaki farkı bakıma bağlı kondisyonunun iyi veya kötü olduğunu belirleyecek parçalar ve sistemlerin yaratıcağına dikkat çekiyorum. En verimli ve en az emisyona sahip araçların bir çoğunun fransız olduğuna dikkat çekiyorum. Sen diyorsun burnum burnum. Yani sendeki burun öyleki 1 benim köpek 2 sen :))

Ben hergün mecidiyeköyden floryaya kadar trafikte vakit geçiriyorum. Kamyonet ve 15 yaşında bakımsız dizel hariç rahatsız eden olmuyor. Geçen önüme bir tane düştü 20 yaşında mercedes nefesimi tutarak makas atıp arkasından çıkmaya çalıştım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AFV -- 2 Ekim 2019; 10:21:1 >

Olayı marka açısından değerlendirdiğimi sanıyorsun fakat ben Mercedes veya BMW'yi tutan biri değilim. Ben Japoncuyumdur, uzun yıllardır spor bir Honda kullanıyorum. Kaldı ki, bisikletle gezerken otomobil markaları önemsizdir.

Bu arada burun olayını küçümsemissin fakat örneğin senin burnuna bir menekşe çicegi bir de yeni yapılmış bir dışkı koklatılsa sen burnuna gelen kokuya mı yoksa menekşe ve dışkının bilimsel raporlarına mı bakarsın :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.