Şimdi Ara

Araç Kamerası G90-7S incelemesi - Ambarella A7 + Gps =67 $ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.587
Cevap
68
Favori
85.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kameraya da uygulanabilecek güzel bir sök - tak projesi. Niko ya sevgiler ( dashcamtalk) eline sağlık.

Kaynak :https://forum.dashcamtalk.com/threads/diy-magnetic-bracket-mount-holder-instead-of-3m-tape.2169/

• Süper bir sisteme benziyor. Kameraya uygulanabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: OlguErhan

quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

Uzun süredir aklımda araç içi kamera almak vardı, dün sıcak fırsatlar bölümünde gördüğüm VIOFO A118C konusundan sonra tekrardan araştırmaya başlayıp buralara kadar geldim ve az önce Dome G90-7S GS90C siparişi verdim. Bakalım ne kadar sürede elimde olacak ve memnun edecek mi...

Merak edenler için cihazı konunun ilk sayfasındaki
    www.gearbest.com
    Sayfa bulunamadı
    http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_110175.html
    linki üzerinden Yapı Kredi sanal kart ile 85.99$'a aldım ve şu an için çekilen tutar bekleyen provizyon işlemleri kısmında 209,70TL olarak gözükmekte.

@OlguErhan;

Yapmış olduğunuz inceleme, karşılaştırma ve yorumlar için teşekkürler.

Sarp bey memnun kalacağınızdan kesinlikle eminim Donanım haber yöneticisini konuda görmek bizim için ne mutlu :)

Açıkçası bu kamera hakkında kafamı kurcalayan tek konu benim dandik Citroen 2007 aracın camına vantuzun iyi yapışmıyor olmasıydı. Fakat @newfel arkadaş kamerayı taktım, "Vantuz çok iyi tutuyor çıkartırken baya güç uyguluyorum reno camdaki siyah noktalardan bile çalmış " yazınca aha dedim bir vantuzu takmayı beceremedin Olgu

Gerçi gene her ihtimale karşılık sök-tak sistemleri ve değişik taktikler üzerine baya güzel çözümler ürettik.

Kamera şu güne kadar çıkmış en güçlü işlemcilerin başında Ambarella A7 chipseti ile çok stabil ve sağlıklı çalışmakta. Gece çekimlerindeki başarısı en yakın rakibi novatek 96650 chipsetini geride bıraktı. 18 bin video bit - veri değerleri ile abartısız piyasaya çıkmış en yüksek netliğe sahip araç kamerası.

Teşekkür ederim.

Aslında benim için en önemli noktalardan birisi cihazın vantuz aksesuarı ile birlikte geliyor olmasıydı çünkü cihazı birden fazla araç ile kullanacağım için yapışkanlı tutacak benim işime gelmiyordu ancak ilk sayfada vantuzun bazı camlarda iyi tutmamasının yazılmış olması beni endişelendirmiyor değil. İzlediğim şu videoda vantuz, masayı çok sağlam tutup sallıyor:
    YouTube
    Unboxing - Car DVR G90 Ambarella A7LA30 (2014)
    http://youtu.be/Yb-Ot8woaqQ?t=2m28s

Eğer vantuz cam seçiyorsa test edeceğim araçlarda deneyip tutan ve tutmayan araçlar için bir liste hazırlarım.

Şöyle bir durum yaşamayalım yeter.

Araç Kamerası G90-7S incelemesi - Ambarella A7 + Gps =67 $

Cihaz elime ulaştıktan sonra görüntü kalitesi ile ilgili yorumlarımı mutlaka yapacağım, zaten en çok merak ettiğim konu da bu kısım.

Bir de kapasitörlü olmaması bize bir şey kaybettirmez herhalde.

Hakikaten vantuz Nasıl sallıyor masayı

Birden fazla araç için kullanacaksanız bence en mantıklı çözüm bir çok videosunu paylaştığım Quadlock olacaktır. En rahat sistem bu (benim bulduğum) Mıknatıslı-kızaklı-raylı sistem yapan arkadaşlar oldu mühendis bol bizim forumda

O kırılma durumunu sanırım Dashcamtalk forumundan gördünüz bana hiç öyle kırılacak gibi dandik bir malzeme gibi görünmedi kamera. Aksine çok başarılı malzemesi var. Ama ne bileyim şimdi o vantuz kısmı tık tık sök tak sök tak devamlı araç değişecekse zamanla sıkıntı çıkartır mı ? ( aşırı sök - tak yüzünden ) Ben genede önlem olarak tüm kameralarım da kıytırık 2 tane plastik değeri 3 tl etmeyecek parçaya 25 $ ödeyip işimi garantiye alıyorum :)

Devamlı camda bırakacaksanız belki 1 yada 1.5 sene sonra pil değişimi isteyebilir onun dışında hiç problem olmaz. Maliyet 3-4 $ olacaktır.

Masayı sallayan şey cama tutunamazsa bozuşuruz o vantuzla. Yapışkanlı tutacaklar kullanmak istemiyorum çünkü cihazı söktüğümde camda herhangi bir şey kalsın istemiyorum. (nasıl bir takıntıysa )

Evet, o fotoğrafı DashCamTalk'ta görmüştüm.https://forum.dashcamtalk.com/threads/the-g90-mount-is-rubbish-what-alternatives-have-we-got.7025/page-3#post-105943

Yaklaşık 3 senedir aynı navigasyon cihazını kendi vantuzu ile kullanıyorum ve o kadar sök-tak yapmama rağmen bir sorun yaşamadım henüz, hor kullanmadığımız sürece bu cihazda da bir sorun yaşayacağımızı sanmıyorum aslında. Cihazı devamlı camda bırakmam, araç başından ayrıldığımda kamera, navigasyon cihazı artık ne varsa onlar da camdan sökülmüş olur.

Bugün saat 10:20'de GearBest'ten cihazın kargoya verildiğine dair mail geldi, neyse ki gönderdikleri fotoğrafın üstündeki bilgiler doğruydu da gönderdiklerine inandım.

• sarppy kullanıcısına yanıt
    Ben Çin'li hatuna DashcamTalk üzerinden mesaj attım dedim ki "Sarp bey forum yöneticilerimizdendir çabuk kargo edin yamuk olmasın" cevap yazmış "top of head" diye

Öncelikle anlam veremedim ne demek istediğini ? Sonra biraz düşününce başın üstünde diyorsa " Baş üstüne " demiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Süper bir sisteme benziyor. Kameraya uygulanabilir.

Türkiye de varmış zaten sayende bunu da not aldık

http://www.tetraxstore.com/index.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newfel -- 9 Şubat 2015; 20:51:56 >

• Merhaba birşey sormak istiyorum ön cam icin alınabilecek en iyi kamera bu mudur simdi? yoksa diger konuda ki sıcak fırsatlara yazdığınız 65$ lık kamera mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcifal

Merhaba birşey sormak istiyorum ön cam icin alınabilecek en iyi kamera bu mudur simdi? yoksa diger konuda ki sıcak fırsatlara yazdığınız 65$ lık kamera mı?

Gps li olsun derseniz bu.
  • GPS dısında kesinlikle indirim olan diyorsunuz yani.. GPS hızınızı gostermesi icin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcifal

GPS dısında kesinlikle indirim olan diyorsunuz yani.. GPS hızınızı gostermesi icin mi?

http://www.fordclubtr.com/forum/topic/251928-ara%C3%A7-i%C3%A7i-kamera-gps-%C3%B6nemi-neden-gerekli/
  • quote:

Ben Çin'li hatuna DashcamTalk üzerinden mesaj attım dedim ki "Sarp bey forum yöneticilerimizdendir çabuk kargo edin yamuk olmasın" cevap yazmış "top of head" diye

Öncelikle anlam veremedim ne demek istediğini ? Sonra biraz düşününce başın üstünde diyorsa " Baş üstüne " demiş

Teşekkürler.

• Sayın OLguErhan,
    Detaylı inceleme ve sabırlı anlatımınız için hem kendi adıma hemde teşekkür etmeyenler adına çok çok teşekkür ederim.
    Forumda her kategoride siz ve sizin gibi 1-2 kişi olsa keşke... 2002 den beri forumu kullanan biri olarak boş beleş muhabbetlerden sıkılmıştım ama hiç aklımda olmamasına rağmen konu aşırı derecede ilgimi çekti.
    Piyasaya çıkan yenilikler ve güncel kameralardan bizi haberdar ederseniz memnun olurum. 1 sene içerisinde aracıma hem ön hem arka için sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda kameralar takmayı düşünüyorum.
    Şu an ki düşüncem ön için G90 7S ve arka için A118c olacak gibi şimdilik.
    Bu kameralar ile ilgili en büyük merakım ise şu, kamera takılı olduğu zaman odak sabit mi kalıyor yani kamera sağa sola oynatılabiliyor mu yoksa sabit bir yere mi bakıyor. Misal sol tarafımdan geçen bir aracı görüntülemek istesem kameranın kafasını o yöne çevirebiliyor muyum? Tam tersi aniden sağımdaki aracı çekmek istesem küçük bir yönlendirme ile kamera pozisyonu değişebilir mi?
    Saygılar.

• An itibari ile beni de listeye alabilirsiniz arkadaşlar.

Standart shipping seçtim (17 dolar civarı ekstra ödedim 6-8 gün tahmini süre varmış) .

Olgu Bey, tekrar incelemeler için teşekkür ederim. Siparişi verirken sizin verdiğiniz kodu kullandım ve o linkten giriş yaparak satın aldım.Umarım makine den de gerçekten memnun kalırız :)

Bu arada önümüzdeki hafta Çin'den bir arkadaşım geliyordu. Onunla getirteyim dedim fakat Çin'deki adrese de teslimat süresi burası ile aynıymış. Ben de buraya teslimatı seçtim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrbwp -- 10 Şubat 2015; 11:59:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrbwp

An itibari ile beni de listeye alabilirsiniz arkadaşlar.

Standart shipping seçtim (17 dolar civarı ekstra ödedim 6-8 gün tahmini süre varmış) .

Olgu Bey, tekrar incelemeler için teşekkür ederim. Siparişi verirken sizin verdiğiniz kodu kullandım ve o linkten giriş yaparak satın aldım.Umarım makine den de gerçekten memnun kalırız :)

Bu arada önümüzdeki hafta Çin'den bir arkadaşım geliyordu. Onunla getirteyim dedim fakat Çin'deki adrese de teslimat süresi burası ile aynıymış. Ben de buraya teslimatı seçtim..

Extra neden ödediniz onu anlamadım ? 17 $fark neden çıktı acaba ?

Dediğiniz gibi standard shipping ile PTT ile gelecek. 17 $ fark verip özel kargo seçtiyseniz büyük sıkıntı çıkar bilginiz olsun. Fedex - UPS - Vs.

REsimdeki gibi yapmanız yeterliydi

Araç Kamerası G90-7S incelemesi - Ambarella A7 + Gps =67 $

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 10 Şubat 2015; 12:18:51 >

• Standart shipping EMS olani seçtim DHL Fedex vs değil. Kafam karıştı. Bu da PTT ile gelmiyor mu?

Standart shipping teslim süresi 6-8 günAraç Kamerası G90-7S incelemesi - Ambarella A7 + Gps =67 $ olduğu için seçmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrbwp -- 10 Şubat 2015; 12:22:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

Sayın OLguErhan,
    Detaylı inceleme ve sabırlı anlatımınız için hem kendi adıma hemde teşekkür etmeyenler adına çok çok teşekkür ederim.
    Forumda her kategoride siz ve sizin gibi 1-2 kişi olsa keşke... 2002 den beri forumu kullanan biri olarak boş beleş muhabbetlerden sıkılmıştım ama hiç aklımda olmamasına rağmen konu aşırı derecede ilgimi çekti.
    Piyasaya çıkan yenilikler ve güncel kameralardan bizi haberdar ederseniz memnun olurum. 1 sene içerisinde aracıma hem ön hem arka için sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda kameralar takmayı düşünüyorum.
    Şu an ki düşüncem ön için G90 7S ve arka için A118c olacak gibi şimdilik.
    Bu kameralar ile ilgili en büyük merakım ise şu, kamera takılı olduğu zaman odak sabit mi kalıyor yani kamera sağa sola oynatılabiliyor mu yoksa sabit bir yere mi bakıyor. Misal sol tarafımdan geçen bir aracı görüntülemek istesem kameranın kafasını o yöne çevirebiliyor muyum? Tam tersi aniden sağımdaki aracı çekmek istesem küçük bir yönlendirme ile kamera pozisyonu değişebilir mi?
    Saygılar.

Rica ederim Mert bey, bende bir çok şeyi hep arkadaşlardan öğreniyorum forumda saolsunlar çok güzel paylaşımlar-çözümler yapıyorlar.

Kamera seçimleriniz çok güzel 170 derecelik mercek yapıları ile çok geniş bir açıya sahipler fakat döndürmek isterseniz bunun için özel bir aparat sistemi yapmak gerekebilir.

• selam baştan aşağı okudum bayaa zor oldu ben aracımı yeni aldım ama bu alete ihtiyacım olduğu halde kablo görmeyi sevmediğim için alamıyorum daha şarjı 8 10 saat gideni olsa keske :(( takipteyim almayacağım malesef gpsi sarj kablosu ıkı tane birden nereye saklasam çirkin duracak :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrbwp

Standart shipping EMS olani seçtim DHL Fedex vs değil. Kafam karıştı. Bu da PTT ile gelmiyor mu?

Standart shipping teslim süresi 6-8 günAraç Kamerası G90-7S incelemesi - Ambarella A7 + Gps =67 $ olduğu için seçmiştim.

Satıcıya msj atın, live chat ile kontak kurun, mail atın. 17 $ lık bir ürün kutuya ekleyip normal shipping ile yollamalarını söyleyin. Gümrük olayı özel kargo ile gelirse sıkıntı çıkartır.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakari01

selam baştan aşağı okudum bayaa zor oldu ben aracımı yeni aldım ama bu alete ihtiyacım olduğu halde kablo görmeyi sevmediğim için alamıyorum daha şarjı 8 10 saat gideni olsa keske :(( takipteyim almayacağım malesef gpsi sarj kablosu ıkı tane birden nereye saklasam çirkin duracak :(

Ali bey mini 0806 modelini tek kablo ile kolayca ayna arkasına gizleyebilirsiniz. İncelemenizi tavsiye ederim. Yada uranyum ile 8-10 saat çalışan atom denizaltısı mantığı çalışan Kablosuz bir kamera çıkar çıkmaz haber edelim sizi

Saygılar.

Aklıma gelmişken

Bu kamerayı tam şarjda 80 dakika kablosuz olarak aynanın arkasında çekim yapacak şekilde konumlandırabiliriniz. Fakat günümüz teknolojisinde en iyi cep telefonunu n bile tam şarjlı iken kesintisiz kamera çekimi yaptığınızda 1.5 - 2 saatten fazla görüntü kaydedebileceğini sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 10 Şubat 2015; 14:45:49 >

• Sayın @OlguErhan ,
    Bilgilerinizi buralara kadar bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
    Az önce verdiğiniz linkten ben de satın aldım.
    Almak isteyen arkadaşlar için an itibarı ile TL bazında 216,26 TL'ye tekabül ediyor. (85,99 USD olarak satın aldım. Kur Farkı ödemeden alınan tutar. *Ayrıca Paypal konunuz için de teşekkürler.)
    Belki ilerleyen dönemde arka taraf için de alırım ancak şu an maddi gücümü aşmak istemedim.
    Bu başlıktaki güncellemeleri diğer arkadaşlar gibi takip edeceğim ve bilgilerinizden faydalanıp, olası farklı bir şey bulduğumda buradan paylaşmaya çalışacağım.
    Allah korusun olası kötü durumlarla karşılaştığımızda bir nebze de olsa faydası olacak bir ürünü bizlerle paylaştığınız için tekrar teşekkürler.
    Satın alan dostlarla ilerleyen günlerde paylaşımda bulunabilmek dileğiyle, iyi forumlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SecureSpy

Sayın @OlguErhan ,
    Bilgilerinizi buralara kadar bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
    Az önce verdiğiniz linkten ben de satın aldım.
    Almak isteyen arkadaşlar için an itibarı ile TL bazında 216,26 TL'ye tekabül ediyor. (85,99 USD olarak satın aldım. Kur Farkı ödemeden alınan tutar. *Ayrıca Paypal konunuz için de teşekkürler.)
    Belki ilerleyen dönemde arka taraf için de alırım ancak şu an maddi gücümü aşmak istemedim.
    Bu başlıktaki güncellemeleri diğer arkadaşlar gibi takip edeceğim ve bilgilerinizden faydalanıp, olası farklı bir şey bulduğumda buradan paylaşmaya çalışacağım.
    Allah korusun olası kötü durumlarla karşılaştığımızda bir nebze de olsa faydası olacak bir ürünü bizlerle paylaştığınız için tekrar teşekkürler.
    Satın alan dostlarla ilerleyen günlerde paylaşımda bulunabilmek dileğiyle, iyi forumlar..

Rica ederim Cihan bey, en kısa sürede kargo resimlerini bekliyoruz

Paypal olayı önemli yoksa havaya 8-10 tl uçup gidiyor

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.