Şimdi Ara

Araç kamerası önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2.5k-7.5k arasında araç kamerası bakıyorum.Öneriniz nedir?(Araç Renault Kango)

İlk defa araç kamerası kullanacağım için bu konuda pek bilgi sahibi değilim. Okuduklarımdan, araştırdıklarımdan kimi şeylerde ikilemde kaldım.Mesala batarya olmazsa park modunda aküden elektrik alır.Onda da aküyü boşaltma riski var deniyor. Bataryalı olursada güneşten dolayı ısınıp yanma riski var deniyor.

Şimdi en az 2 kamerası olsun, ledli mi ledsiz mi karar veremedim. Zaten ledli olsa bile ufacık ekrandan ötürü bir anlamı olmuyor. O yüzden o kısmı fark etmez.Araçta araç içi led ekran yok. Bunun eksikliğini çekiyoruz,aslında geri gelişlerde arkayı da görebileceğimiz bir led ekran olsa güzel olurmuş ama hem kamera sistemi hem de olursa nasıl olur, fiyatı ne kadar etkiler vs bilemiyorum. Diğer yandan arka kamerayı hem kayıt kamerasına bağlama hem de led ekrana bağlama olabiliyor mu bilmiyorum.Bu konuda bilgili arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

• Öyle bir şeye çevirmişler ki bu işi, araç kamerası mı alıyoruz bilgisayar mı topluyoruz belli değil. Ön kamerayı ayrı satıyorlar, arka kamerayı ayrı satıyorlar; park modülünü ayrı satıyorlar, var kamera lensi üzüerindeki parlama önleyiciyi ayrı satıyorlar;sigorta kablosu mu nedir onuda ayrı satıyorlar. Aylardır bir kameraya karar verip alamadım bunlar yüzünden..

• park modu kablosu ile montaj yaptığınızda akü zayıfladığında kamera kendini kapatıyor. akünün şarjı bitmesi gibi bir durum yok. bütçe yeterli ise kapasitörlü tercih edin. ben 70mai m300 park modu ile kullanıyorum. sizin bütçeniz daha yüksek olduğu için viofonun kapasitörlü, arka kamera takılabilen, park modu kablolu modelini tercih edebilirsiniz. viofo a129 duo gibi. yada daha o markanın benzer özellikteki modelini.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt

Bunda stok çok az sanırım, en yüksekten yardırmışlar.

Şu nasıl acaba, bir inceleme gördüm. Kurulumuda çok basit gözüküyor.

trendyol.com
    DDPAI N5 DUAL, 4K, Wi-Fi, GPS , Araç İçi + Arka Kamera Siyah Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://www.trendyol.com/ddpai/n5-dual-4k-wi-fi-gps-arac-ici-arka-kamera-siyah-p-845578190?boutiqueId=61&merchantId=1008053&utm_source=Turkey01&utm_medium=0820

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    ddpai bir dönem bakmıştım, trde satışı yoktu. ddpa inin n5 modelini öneririm.

• ddpai n5 dual + park kablosu + sandisk 128gb high endurance microsd al geç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 1 Kasım 2024; 23:53:29 >
    trendyol.com
    DDPAI OBD Hardwire kit USB-C Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://www.trendyol.com/ddpai/obd-hardwire-kit-usb-c-p-841753820

Böyle aparat kullandın mı, işe yarıyor mu? Ya aslında varya aracın 2 yanınıda izleyen gizli kamera tarzında olacak. Yandan geçerken birisi sürtse, çizse kayıt altına alınacak. zaten bu kamera olayını birazda araç çizildiktne sonra niyetlendik. bir yerde yandna çizmişler, nerede çizildi, kim çizdi belli değil. herhalde itin birinin yerine park ettik diye adam yandan bir şeyi takmış geçmiş. sağ arka kapı tarafında olduğundan geç gördük tabi.bu kameralar tabi yanları göstermeyecektir biliyorum.en azından birisi çarparsa, elimizde bir kayıt olur diye düşündük işte.

geçmiş olsun. ben 70mai m300 ile park kiti ile montaj yaptım. 24 saat kayıt yapıyorum. park kayıtlarında 30 dakikalık görüntüyü 1 dakikaya sıkıştırıyor. hızlandırılmış şekilde izlenebiliyor. marka model değişsede mantık hepsinde aynı. bende arkada kamera koymadım. Allaha emanet artık.

eyvallah, bu kamera olayı bilgisayar toplama gibi bir şey olmuş. Neredeyse her parçasını ayrı satacaklar. :)

arka kamera olmalı bence, madem araçta kamera var orada da olmalı. misal birisi park halindeki aracınıza arkadan çarpıp giderse nasıl olacak, ön kamera devreye girse bile çarpan araç geri kaçarsa yakalayamazsın.

bu park modlarınında 2 çeşiti varmış. birincisi araçta sarsıntı olduğu zaman devreye giren modeller.geneli bu şekilde çalılıyormuş. ikincisi ise yukarıda attığım harici parça ile aracın dibinden gelen geçenleri dahi çekiyormuş. son yaşadığım araç çizme olayında büyük ihtimal adam eline sivri bir şey alıp aracın yanından geçerken sürterek geçti. belkide çocuk yaptı bilemiyorum.bu şekilde sarsntı oluşturmayan durumlarda park kamerasıda çalışmaz. o yüzden yukarıdakinide mi alsam diye düşünüyorum.

tek çekindiğim bunlar böyle çalışırken aküyü bitirir mi falan. öğleya, yolun kenarında park etsem neredeyse sürekli kayıt alacak, çevresindeki hareketten dolayı.yukarıda arkadaş akünün şarjı belli noktaya kadar düşünce kaydı kapatıyor demiş.tek güvendiğim nokta o oldu valla.

kamera park modunda 30 dakikalık görüntüyü 1 dakikaya sıkıştırarak kayıt yapıyor. araç içi sarsıntı algılarsa 1 dakikalık görüntüyü ayrı bir klasöre atıyor, ve bu klasördekiler siz silmedikçe silinmiyor. kontağı açtığınızda sesli olarak sizi uyarıyor. ingilizce park anında hareket algılandı diyor. akü zayıflarsa algılayıp kamerayı kapatıyor. bendeki kamera piyasadaki park modlu en ucuz versiyonu. o bile bu kadarını yapıyorsa diğerleri de yapıyordur bu dediklerimi.

Yok, sorun yer kaplar veya uzun olur değil. Sonuçta dediğin gibi hızlandırma mevzusu var. belli aralıkta bir bu sarsıntı kayıtlarııda sileceğiz mecbur.sadece akü,elektrik sistemi sıkıntı çıkarır mı diye bir tereddütüm var.ondada o kadar kişi kullanıyor, sorun olmuyorsa olmazdır herhalde.(hani şundan dedim, aracı işlek bir yerde park edip 1 gün kalsa 24 saat görüntü alacğaı anlamına gelir.hem akü yer hem yer dolar gibisinden)

128gb full hd 7 gün kayıt yapıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.