Merhaba, 1.5 sene önce yapmış olduğum ufak kaza(masraf bin lira civarı tutup onu da sigortadan karşılamıştık) sonrası aradan geçen sene sonrası kasım 2020 tarihinde aracı ticari olmamasına rağmen (tekrar ediyorum aracı ticari değil) bana 2000 liralık dava açıldı. Tebligat sonrası gittim itiraz ettim ve hala açık konumda. Aradan geçen 2 aylık süre sonunda 1 hafta önce yeni bir kazanç kaybı icra davası açıldığını gördüm ve bu sefer ki boyut 10.000 lira kadar. Bu sefer avukat sorumlusu kadın beni arayıp 7 binde anlaşalım gibi sözler söylüyorlar. Ben de aracınız ticari ise ispatlayın gibi sözler söyleyince çemkirmeye başlıyor. Tabi ki kabul etmedim tebligat geldikten sonra gidip itiraz dilekçemi gene vereceğim ama bunların dava açmasını engellemenin bir yolu yok mu yada başka bir şekilde bunlara dava açabilir miyim? Bu arada o aracın korsan taksi olma ihtimali de olabilir çünkü kazanç kaybı davası hakkı benim bildiğim kadarıyla bir tek ticariye verilmiş bir dava. Bunlara karşı nasıl bir karşı hamle yapabilirim, kazançlarından dolayı vergi dairesine vermekle şikayet edebilir miyim teşekkürler.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esoes12 -- 28 Ocak 2021; 14:7:44 > |
Bildirim