Şimdi Ara

araç kiralama ile balkan turu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. ağustos ayında 5 günlük bir balkan turu düşünüyoruz iki kişi.

ilk önce belgrada inip, ordan araç kiralayıp aşağıdaki iki rotadan birini gezmeyi düşünüyoruz:

kısa rota: belgrad-srebrenitsa-saraybosna-mostar-kotor-budva-podgorica-belgrad (büyük ihtimal bu rotayı kullanacağız)

uzun rota: belgrad-srebrenitsa-saraybosna-mostar-kotor-budva-podgorica-prizen-priştina-niş-belgrad (bu rota düşük ihtimal)

daha önce buna benzer birşey yapmış olan var mı? sırbistan plakalı araç ile bosna, karadağ, kosova, arnavutluk gibi ülkelere girişte sıkıntı yaşar mıyız?

• bu 2 rota içinde 5 gün kısa gelebilir. Hatta sadece arabayla gezip uyuyup gezmeye devam edersiniz ki balkan ülkelerinde kara yolundan sınır geçişleride biraz dertli uçağa yetişememe imkanınız bile var.
  • 5 gün iki rota için de çok kısa bir süre.
  • Nasıl kısaltabiliriz peki. 5 günlük tavsiyeniz nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balkan ülkeleri tek bir siyasal birliğin içinde olmadıkları için bazı firmalar kiraladığınız araçla diğer Balkan ülkelerine çıkmanıza izin vermez. İzin verenler de ekstra ücret talep eder. Her firmanın kendine göre politikası var.

Biraz araştırdım. İnternet sitelerinde bulduğum bilgileri yazayım...

Bildiğiniz gibi Sırplarla hemen hemen bütün Balkan halklarının ilişkileri gergin. Bu yüzden Sırp plakalı araçla gezmek biraz riskli. Sırplardan en çok nefret edenler ise sanılanın aksine Boşnaklar değil Kosovalılar ve Arnavutlar. Ayrıca Arnavutluk Avrupa'nın çalıntı araba merkezi olarak bilinir. Bir istatistiğe göre Avrupa'da çalınan araçların %80'den fazlası Arnavutluk'a gidiyor. Arnavutluk'ta kişi başına düşen Alman otomobili sayısı Almanya'dakinden bile fazla. Şaka değil. Ülkenin nüfusu 2,7 milyon tahmini Mercedes sayısı 1 Milyon. Arnavutluk kamu düzeni bakanı bile çalıntı Mercedes'le Yunanistan'a girmeye çalışırken yakalanmıştı... Hırsızlık ve Sırp nefreti nedeniyle kiralama firmalarının hemen hemen hiçbiri Arnavutluk'a ve Kosova'ya girmenize izin vermez.

Hemen hemen bütün firmaların şartlarında yurtdışına çıkmak için ekstra ücret alımı, önceden izin alma şartı, yüksek sigorta bedeli, Arnavutluk ve Kosova'ya giriş yasağı mevcut.

Kosova ve Arnavutluk'a izin veren sadece Europcar'ı gördüm. Kosova'nın sadece Sırbistan ve BM kontrolündeki bölümüne girebiliyorsunuz. Europcar Sırbistan dışında geçirdiğiniz her gün için ekstra 4 euro + vergi alıyor. Kosova ve Arnavutluk'ta araçla ilgili çalıntı, kaza vs. bütün sigortalar geçersiz sayılıyor ki Arnavutluk'ta aracın başına birşey gelme ihtimali çok yüksek diyebilirim. Kaza yaparsanız, araç çalınırsa ya da başka bir zarar durumunda bütün masrafı siz karşılamak zorundasınız.

Enterprise ve Alamo firmaları Makedonya, Bosna ve Karadağ için 50 Euro + KDV yurtdışı çıkış ücreti ve 50 Euro da Yeşil Kart Sigorta için alıyor. Ayrıca aracı kiralamadan en geç 7 gün önce firmaya başvurup bu ülkelere gideceğinizi belirtmeniz gerekiyor. İzin verirlerse gidebiliyorsunuz.

Budget yurtdışına çıkmanız için 36 Euro talep ediyor. Firmaya önceden başvurup izin almanız gerekiyor.

Avis yurtdışı çıkış ücreti olarak yaklaşık 20 euro + vergi alıyor. Yine önceden izin gerekiyor.

Sixt firması Sırp vatandaşı olmayan birisi araç kiralarsa 20 Euro ekstra alıyor.

AR Rent A Car yurtdışı çıkışı için 30 Euro + geçirdiğiniz hergün için 20 Euro alıyor. Ayrıca Kosova, Arnavutluk'un yanısıra Bosna ve Makedonya'ya da gidemiyorsunuz.

Şartlar bunlar. Firmalarla görüşün araç kiralarken şartları iyi okuyun. Sadece yurtdışına çıkmanıza izin veren firmadan araç kiralayın. Bu tür Balkan turlarında daha ilk ülkede sınırdan geri dönenleri ve başka sorunlar yaşayanları çok duydum.

• 5 günde bence en fazla 4 şehre bakılabilir o da enerjik insanlarsanız.

Belgrad-Mostar-Kotor-Podgorica-Belgrad denenebilir.

Bu rotada Sırp plakası fazla sıkıntı çıkarmaz ancak önden araştırın kiralık arabayla ülkeden çıkmanıza izin verilecek mi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

Balkan ülkeleri tek bir siyasal birliğin içinde olmadıkları için bazı firmalar kiraladığınız araçla diğer Balkan ülkelerine çıkmanıza izin vermez. İzin verenler de ekstra ücret talep eder. Her firmanın kendine göre politikası var.

Biraz araştırdım. İnternet sitelerinde bulduğum bilgileri yazayım...

Bildiğiniz gibi Sırplarla hemen hemen bütün Balkan halklarının ilişkileri gergin. Bu yüzden Sırp plakalı araçla gezmek biraz riskli. Sırplardan en çok nefret edenler ise sanılanın aksine Boşnaklar değil Kosovalılar ve Arnavutlar. Ayrıca Arnavutluk Avrupa'nın çalıntı araba merkezi olarak bilinir. Bir istatistiğe göre Avrupa'da çalınan araçların %80'den fazlası Arnavutluk'a gidiyor. Arnavutluk'ta kişi başına düşen Alman otomobili sayısı Almanya'dakinden bile fazla. Şaka değil. Ülkenin nüfusu 2,7 milyon tahmini Mercedes sayısı 1 Milyon. Arnavutluk kamu düzeni bakanı bile çalıntı Mercedes'le Yunanistan'a girmeye çalışırken yakalanmıştı... Hırsızlık ve Sırp nefreti nedeniyle kiralama firmalarının hemen hemen hiçbiri Arnavutluk'a ve Kosova'ya girmenize izin vermez.

Hemen hemen bütün firmaların şartlarında yurtdışına çıkmak için ekstra ücret alımı, önceden izin alma şartı, yüksek sigorta bedeli, Arnavutluk ve Kosova'ya giriş yasağı mevcut.

Kosova ve Arnavutluk'a izin veren sadece Europcar'ı gördüm. Kosova'nın sadece Sırbistan ve BM kontrolündeki bölümüne girebiliyorsunuz. Europcar Sırbistan dışında geçirdiğiniz her gün için ekstra 4 euro + vergi alıyor. Kosova ve Arnavutluk'ta araçla ilgili çalıntı, kaza vs. bütün sigortalar geçersiz sayılıyor ki Arnavutluk'ta aracın başına birşey gelme ihtimali çok yüksek diyebilirim. Kaza yaparsanız, araç çalınırsa ya da başka bir zarar durumunda bütün masrafı siz karşılamak zorundasınız.

Enterprise ve Alamo firmaları Makedonya, Bosna ve Karadağ için 50 Euro + KDV yurtdışı çıkış ücreti ve 50 Euro da Yeşil Kart Sigorta için alıyor. Ayrıca aracı kiralamadan en geç 7 gün önce firmaya başvurup bu ülkelere gideceğinizi belirtmeniz gerekiyor. İzin verirlerse gidebiliyorsunuz.

Budget yurtdışına çıkmanız için 36 Euro talep ediyor. Firmaya önceden başvurup izin almanız gerekiyor.

Avis yurtdışı çıkış ücreti olarak yaklaşık 20 euro + vergi alıyor. Yine önceden izin gerekiyor.

Sixt firması Sırp vatandaşı olmayan birisi araç kiralarsa 20 Euro ekstra alıyor.

AR Rent A Car yurtdışı çıkışı için 30 Euro + geçirdiğiniz hergün için 20 Euro alıyor. Ayrıca Kosova, Arnavutluk'un yanısıra Bosna ve Makedonya'ya da gidemiyorsunuz.

Şartlar bunlar. Firmalarla görüşün araç kiralarken şartları iyi okuyun. Sadece yurtdışına çıkmanıza izin veren firmadan araç kiralayın. Bu tür Balkan turlarında daha ilk ülkede sınırdan geri dönenleri ve başka sorunlar yaşayanları çok duydum.

Cok yararli bir yazi olmus tesekkurler.

Ben de biraz arastirdim Belgrad tan araba kiralama mevzunu. Yurtdisi cikisi icin Mega Rent diye yerel bir firma 25 euro, Firefly 50 euro ve Hertz de 50 Euro istiyor.

Siz peki hangisinden kiraladiniz memnun kaldiniz mi? biz ekonomik, kucuk bir araba ariyoruz. Avis en uygunu gibi ama cok kotu referanslari dolu internnette. Sirbistandan Bosna uzeri Karadaga git gel yapmak icin hangi firmayi tavsiye edersin?

Bir de konu hakkinda bilgin varsa dönüs icin Podgorica uzerinden gecen yol ne derece kullanilabilir? Ben otostopla Bosna uzerinden Karadaga gitmistim 2 yil önce, Mostar uzerinden giden yol gayet iyiydi oradan inecez ama donuste bir sehir daha gorelim diyoruz ama yoldan emin olamiyorum. Oneriler verebilirseniz super olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ARABA İLE TÜRKİYE TURU
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.