Şimdi Ara

Araç kullanırken sırtım çok terliyor, koltuk kılıfı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
1
Favori
29.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o gün ben Koltuk Minderi alacaktım ... 4 kişilik kaliteli bir şey 170 dediler.... sanki biraz pahallı gibi
  • çok güzel bir yer buldum ama fiyat yok

parand. net
  • Kilim kullanan var mı?
  • 100 lira 150 lira bunlara vereceğinize bence klima açın.

100km de 1 litre fazla yakarsınız en fazla.

100 lira buna vereceğinize klimayla birlikte 2500-3000 kilometre gidersiniz serin serin
  • aynı sorunu bende yaşıyorum çözüm buluruz inşallah, klima hiçbir işe yaramıyor, son seviye açıyorum üşüyorum ama sırtım yine terliyor
  • arabanın rengine uygun bir adet banyo havlusu aldım koltuğumda rahatsız etmeyecek şekilde nasıl yerleştirim denedim uygun yerlerine lastik diktirdim uzun yola giderken koltuğun sırt kısmına geçiriyor koltuk başlığından arkaya fazlasını sallandırıyorum (lastikler kötü görünmesin diye) olayı %100 bitirmese dahi çok daha rahat.
  • bu terleme olayına boncuk falan fayda etmez, sırtınız yine terler yine terler...
    ben kullandım, hiçbir ekstrasını göremedim.
    fazla su tüketimi, terlemeden ötürü vücutta tuzun azalması ve kan yüksekliği (kan fazlalığı) terlemenin baş nedenleridir

uzun yola giderken sırtınıza havlu koyun, en bilindik sırtı sıcak tutma yöntemidir. bel fıtığı için bengay kullanın faydasını görürsünüz. biraz yakar ama iyi gelir
  • En iyi yöntem benimki sanırım,annem sağolsun ne zaman yola çıkacak olsak yanında benim için iki adet sırt havlusu bulundurur,terledikçe kurusuyla değiştirir sürekli
  • Koştaştan 19 tlye sırf görüntü olsun diye almıştım. Siyah renkti, desenleri güzeldi ama bu kadar rahat ve ferahlatıcı olacağını tahmin etmemiştim. Babam da farketti. Şimdi baktım koçtaşta netde gözükmüyor. Siyah renkti.
  • Bu işlerin içerisinde olan biri olarak söyleyim terlemenize ve fıtık olmanıza en büyük sebeplerin başında gelen şey gerek araç döşemesi, gerek oturduğunuz koltuk ve yatarken kullandığınız yorgan ve yastıkların silikon diye tabir edilen elyaf türevlerinin olması.Elyaf türevlerinin en büyük olumsuz etkisi terletme ve terin emilmesini engellemesidir.Buda uzun vadede kireçlenme ve çeşitli fıtıklara sebep oluyor.Doktor tavsiyesi ile ağır fıtık hastası olarak bana gelen çok müşterim var hepsine yün ve pamuk türevlerini tavsiye ediyorum ki, zaten doktorlarında bu tavsiye üzerine beni buluyorlar.Bu yüzden paketten çıkan hazır ürünleri ne aracınızda ne yatağınızda nede oturduğunuz koltuklarda bulundurmayın.Yani elyaf bazlı ürünleri hayatınızdan çıkarın.Polyester diye tabir edilen şeyde bir silikon türüdür ve hayatın hemen hemen her yerinde hayatımızın içinde hastalıkların sebebi bu.Pamuk ve yünün hayatımızda olduğu eski dönemleri bir düşünün modern zamanların modern hastalıklarından fıtığı bilen bile yoktu eğer ağır işlerde çalışmamışsanız.

Konuya gelince araç koltuk kılıflarınında ve hazır satılan kılıflarında neredeyse tamamı bu türden silikon bazlı elyaf ve polyester ürünler bu yüzden bunlarla ilişkinizi kesin.Kaliteli %100 pamuk ve %100 yünden (alerjiniz yoksa) imal edilmiş ürünler kullanın.Göreceksinizki %100 eskisi gibi terlemeyecek terleseniz dahi herhangi bir kronik rahatsızlık hissedip rahatsızlanmıyacaksınız.

Eğer bulamıyorsanız hiçbirşey ve araçta bu yüzden ciddi sıkıntı yaşıyorsanız dediğim türde pamuk ve yünden şöför koltuğunuza uygun ölçüleri verip inceltilmiş koruma türü ürünler diktirebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

100 lira 150 lira bunlara vereceğinize bence klima açın.

100 lira buna vereceğinize klimayla birlikte 2500-3000 kilometre gidersiniz serin serin

Sırtın terlemesini klimayla çözemiyoruz. Bende de babamda da var. Onunkinde lekelenme başladı koltukta. Benimki koyu renk ve süngerli olduğundan sanırım bir leke durumu yok. Ama sucuk gibi oluyorum. Bir şekilde halledeceğiz ama nasıl tam bilemiyorum. Babam kılıf yaptıracaktı ama Airbag'ler koltuğun yanlarında da varmış diye ne hikmetse yaptırmamış. Şimdi hasırlı şekilde olanlara bakıyor. Ben de terlerim ama o hasır şeklinde olanları koltuğuma takmam dedim ne yaparsan yap dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: leidenfrost

Koştaştan 19 tlye sırf görüntü olsun diye almıştım. Siyah renkti, desenleri güzeldi ama bu kadar rahat ve ferahlatıcı olacağını tahmin etmemiştim. Babam da farketti. Şimdi baktım koçtaşta netde gözükmüyor. Siyah renkti.

resmi nasıl bişeydi? googıldan baksanda eklesen buraya?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oznk40

En iyi yöntem benimki sanırım,annem sağolsun ne zaman yola çıkacak olsak yanında benim için iki adet sırt havlusu bulundurur,terledikçe kurusuyla değiştirir sürekli

ne kadar düşünceli bi anne.herkesin annesi böyle değil.kıymetini bil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

100 lira 150 lira bunlara vereceğinize bence klima açın.

Sırtın terlemesini klimayla çözemiyoruz. Bende de babamda da var. Onunkinde lekelenme başladı koltukta. Benimki koyu renk ve süngerli olduğundan sanırım bir leke durumu yok. Ama sucuk gibi oluyorum. Bir şekilde halledeceğiz ama nasıl tam bilemiyorum. Babam kılıf yaptıracaktı ama Airbag'ler koltuğun yanlarında da varmış diye ne hikmetse yaptırmamış. Şimdi hasırlı şekilde olanlara bakıyor. Ben de terlerim ama o hasır şeklinde olanları koltuğuma takmam dedim ne yaparsan yap dedi

Saturn'de masaj yapan bi koltuk kılıfı gördüm, tanesi 250 lira olması lazım.

Hem terletmez hem masaj yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Garadayı265

quote:

Orijinalden alıntı: leidenfrost

Koştaştan 19 tlye sırf görüntü olsun diye almıştım. Siyah renkti, desenleri güzeldi ama bu kadar rahat ve ferahlatıcı olacağını tahmin etmemiştim. Babam da farketti. Şimdi baktım koçtaşta netde gözükmüyor. Siyah renkti.

resmi nasıl bişeydi? googıldan baksanda eklesen buraya?

Koçtaşta göremedim ama eğer poşetini bulursam markasını öğrenip öyle bakayım. Sizi bilgilendiririm.
  • Şehirlerarası yolculukta en iyi çözüm sırta konulan havludur. Klima arabayı soğutuyor ama koltuk ile sırtımın arasına etki etmiyor. Daha önce hasır almıştım, hasırın bütün boyası üstüme çıktı, terlememe engel olmadığı gibi kıyafetlerde boya oldu, bu sebeple tavsiye etmem.

Bence sırtın terlemesinin sebebi hava alamamasından kaynaklanıyor @qdry arkadaşın resimlerini verdiği ürünler iyi çözüm gibi görünüyor. Büyük boncuklu kılıflar aralarından hava geçirdiği için tercih edilebilir ama yeterli olmayacaktır. Deri koltukları hiçbir zaman tavsiye edemeyeceğim, iş yerinde bile 15 dakika oturunca terliyorum, saatlerce araç kullansam durum ne olur düşünemiyorum.

Formula 1 pilotları 2 saatten daha kısa süren yarışlarında 3 litreden daha fazla sıvı kaybetmekteler, bu sebeple yarış esnasında kaskın içine hazırlanmış olan pipet ile su veya limonata içerlermiş. O kadar teknolojik alette bu soruna çözüm bulamıyorlar, varın gerisini siz düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasif -- 27 Ağustos 2013; 16:07:58 >

• Bence bunu bi dene tatile giderken denedim %50 fark etti arkadasım.:)

http://www.otokilifci.com/Oto-Kilifci-Terletmez-Koltuk-Minderi-Terlemeye-Son,PR-66.html
     Araç kullanırken sırtım çok terliyor, koltuk kılıfı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

%100 olmasa da büyük faydası oluyor.

böyle bir ürünü oto aksesuarcılarda mı bulabiliyoruz, koltuk kılıfı satan yerlerde mi?

Bu ürünlerde de kaliteli / kalitesiz olanlar var mı; kalite ayrımını nasıl yapabiliriz?

ankara'da görüp alabileceğimiz bir yer var mı?
  • Bu en etikili olanlardan bırı ben deri döşemede kullandım etkili kardesım

otokilifci

http://www.otokilifci.com/Ahsap-Boncuk-Minder-1-adet,PR-297.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redline84 -- 1 Eylül 2015; 3:37:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mavibenim

quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

%100 olmasa da büyük faydası oluyor.

böyle bir ürünü oto aksesuarcılarda mı bulabiliyoruz, koltuk kılıfı satan yerlerde mi?

Bu ürünlerde de kaliteli / kalitesiz olanlar var mı; kalite ayrımını nasıl yapabiliriz?

ankara'da görüp alabileceğimiz bir yer var mı?

Hocam bende boncuk kılıf almayı düşünüyorum

Bu zamana kadar umarım bulup alıp tecrübe etmişsinizdir

Fikirlerinizi ve nereden aldığınızı,hangi modelleri olduğunu,iyisini,kötüsünü anlatabilirmisiniz

Teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.