Tekrar merhaba, Bu gün avukatıma vekalet verdim ve itiraz ettik. Trafik sigortamı yapan şirketi aradım, zarar tazmini ile ilgili bir sıkıntı var mı diye. Sigorta şirketinden de değer kaybı istemişler ve dava süreci başlamış.karşı tarafın arabasında meydana gelen çok ufak bir hasar ve benim arabamda hiçbir şey yok! Bu konuyu tv watsup ihbar hatına da taşıyacağım. Nasıl bir dümen dönüyor izleyip göreceğiz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Araç Mahrumiyeti İcra Takibi (7. sayfa)
-
-
+1
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Siz itirazınızı yapın . Dava açılırsa ve uğraşmak isterse kaşı taraf siz de uğraşırsınız. Ama emin olun açılmayacak.
Bu işler kolay düzelmez. Kanun değişmesi lazım. İlamsız icra çok ama çok kötü bir sistem. Hukukçu arkadaşlar çok daha iyi biliyor.
-
Selamlar, itiraz dilekçesi verdikten sonra uyap üzerinde dosyada bir değişiklik oluyor mu? Ben de hala açık görünüyor dosya. Sizde kaç günde itiraz sisteme düştü, uzun sürüyor mu?
-
Selamlar herkese aynı konudan benim de başıma geldi ancak ne yazık ki ilgili tebligat tarihlerinde evde bulunmadığımdan itiraz süresini kaçırdım ve olaydan banka hesaplarıma bloke konulunca haberdar oldum. Bu saatten sonra ancak hukuki destek alarak işimi çözebilirim diye düşünüyorum. Çünkü dilekçe hazırlasam bile reddedilirse iş büyür diye korkuyorum. Ayrıca şuan maddi kaynaklarımın hepsi kesildi, insanlar 10.000 tl için nasıl bu kadar kansız olabilir anlayamıyorum!
Yine de bana verebileceğiniz bir tavsiye var mı? Olay Ankara'da nisan ayında yaşandı, bense İstanbul'da ikamet ediyorum ve icra takibi de Ankara'dan başlatılmış. Ankaradan mı yoksa İstanbul'dan mı bir avukatla görüşmeliyim ne dersiniz?
-
Evet herkez gibi bende bu dolandırıcı çetesine güştüm , 08.2023 yılında ayvalık-balıkkesirde yaptığım kazayla alakalı Bakırköy 9. İcra Dairesi - İcra Dosyası açılmış, 17.2025 tarihinde , neyseki tarihi yakaladım. Kazada benim araba yamuldu, karşı araç tofaşın sadece sol ön farı tamamen değil birde bir kaç cam parça olarak kırılmıştı, sürücüsü başka araç sahibi başkaydı, arabyı yaptıran sürücü, araç ticari araç değil, hem ekpert raporu bedeli hem 1 gün maduriyet bedeli hemde faiz bedeli toplamda 3.900tl gibi bir beden çıkmış tabiki itiraz edeceğim;
öncelikle bunu bir çok kişi yaşayacak belli oldu yeni dolandırıcılık sistemi olmuş;
*öncelikle dosyanız ilamsız icra türü ise ki öyledir kesin aşağıdaki bilgilendirmeyi okuyun, korkmayın direk gidin7 gün içinde itiraz edin.
İlamsız icra takibi, bir mahkeme kararına dayanmayan, yani sadece alacaklının borçluya olan alacağını tahsil etmek amacıyla başlattığı bir icra takibidir. İlamlı icra takibinin aksine, alacaklının elinde bir mahkeme kararı olmayıp, borçluya karşı doğrudan icra takibi başlatılır. Borçlu, bu takibe itiraz edebilir ve itiraz süreci belirli kurallara tabidir.
İlamsız İcra Takibine İtiraz Sonrası Süreç:
- İtirazın Yapılması:
- Borçlu, ilamsız icra takibine 7 gün içinde itiraz edebilir. Bu süre, borçlunun icra takibi tebligatını aldığı tarihten itibaren başlar.
- Borçlu itirazını yazılı olarak icra dairesine bildirebilir. Bu durumda, icra takibi geçici olarak durur.
- İtirazın Geçerliliği ve Takibin Durması:
- Borçlunun itirazı, takibin sadece geçici olarak durmasına yol açar. İtiraz, borçlunun savunma yapabilmesi için, dava açma yükümlülüğü doğurur.
- Dava Açma Yükümlülüğü:
- Borçlunun itirazı üzerine alacaklı, icra mahkemesine başvurabilir. Bu başvuru için alacaklının, 10 gün içinde icra mahkemesine başvurması gerekir. Yani alacaklı, itirazı kaldırmak için 10 gün içinde icra mahkemesinde dava açmalıdır.
- Alacaklının, itirazın kaldırılması talebiyle icra mahkemesinde dava açması durumunda, icra mahkemesi, itirazı değerlendirir ve karar verir.
- Dava Süresi ve Takip:
- Eğer alacaklı 10 gün içinde dava açmazsa, itiraz geçerli olur ve icra takibi düşer. Yani, alacaklı icra mahkemesine başvurmazsa, borçlu tarafından yapılan itiraz kabul edilmiş sayılır ve dosya düşer.
- Eğer alacaklı 10 gün içinde dava açarsa, mahkeme, itirazı değerlendirir ve karar verir. Mahkeme kararına göre takibin devam edip etmeyeceğine karar verilir.
Özetle:
- Borçlu, ilamsız icra takibine 7 gün içinde itiraz edebilir.
- Alacaklı, itiraz üzerine 10 gün içinde icra mahkemesine başvurarak itirazın kaldırılmasını talep edebilir.
- Alacaklı 10 gün içinde başvurmazsa, takip düşer ve itiraz kabul edilmiş olur.
-
senin itirazından sonra 10 gün içerisinde dava açma süreleri var, 10 gün geçtikten sonra itirazın kesinleşiyor dava açma hakları düşüyor.
-
10 gün diye bir dava süresi yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öncelikle icra mahkemesine başvuru yapılmaz, ayrıca 10 günlük süre gibi bir şey de yoktur. Yazılan cevapta doğru olan tek şey ilamsız takibe 7 günlük süre içinde itiraz edilebileceği ve bu itiraz sonrası takibin duracağıdır.
-
"Öncelikle icra mahkemesine başvuru yapılmaz, ayrıca 10 günlük süre gibi bir şey de yoktur. " dedikten sonra doğrusunu sen yazsayın keşke. Sonsuza kadar karşı tarafın dava açmasını takip edecek değil ya insanlar.
- bir avukatlık firmasının websitesinde de ; borçlunun itirazı üzerine alacaklının 6 aylık süre içinde itirazın kaldırılması davası açması gerekir, olarak bilgi gördüm.
-
Aynı durum benim de başıma geldi. Dar bir sokakta, yarısı kaldırıma parketmiş bir kamyonetin sadece aynasını kırdım.
Kişi ile tutanak tuttum, sigorta anlaşmalı serviste aracını yaptırdı. Aracı bir gün bile yatmadı, aynanın yenisi takılana kadar bantlayıp o şekilde kullandı.
Olaydan sonra zaten emekli olup İstanbul'dan ayrılıp köye yerleşmiştim.
Aradan bir sene sonra köy muhtarı icra kağıdın var deyince ne alaka deyip şoka girdim.
Araç sözde yattığı için 7 gün den 7.000 TL hesaplanıp toplamda masraflar vekalet falan 12.500 TL için ilamsız icra takibi yapılmış hakkımda.
Sonra olayı araştırınca sigortamdan da ayrıca aracın masrafı hariç 26.000 TL de değer kaybı tahsil edilmiş olduğunu gördüm.
Bakın sadece ayna kırıldı olayda.Tam bir şebeke kurulmuş muhtemelen elle yazılmış tutanağa eklemeler bile yapılmış galiba.
Avukatlık bürosunu aradım işin ticaret boyutunu ve suistimal boyutunu gördüm, sizi barolar birliği, CİMER ne kadar yer bulursam şikayet edeceğim dedim.
Karşı taraf bizi arasın talebi çekelim dediler, ama henüz dosyaya baktığımda açık gözüküyor.
Bu şebekeyi başka nerelere şikayet edebilirim acaba ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X