Şimdi Ara

Araç perti ve yeni araba (ASX alındı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
2
Favori
1.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Allah insanları karşılaştırmasın böyle kötü insanlarla
  • İlk mesajımda bahsettiğim arabayı aldım. Araba benzinli, 1 ay falan bu şekilde kullanıp yakıt durumuna bakacağım bahsettikleri gibi az yakıyorsa tüp takmam diye düşünüyorum. 2 gündür araba bende, yol tutuşunu çok beğendim. Olumsuz olarak bahsettikleri rampada bayılıyor olayına gelince önceki aracım 1.4 dizeldi ve o daha çok bayılıyordu. 5 yıl önce 1.5 yıla yakın mitsubishim vardı o yüzden sağlamlık olarak şüphem yok. Ama araba hakkında 2 günlük kullanıcı olarak yorum yapılmasını uygun bulmuyorum en az bir kaç ay kullandıktan sonra yorum yapılmalı diye düşünüyorum.

Allah herkesin gönlüne göre versin
  • hayırlı olsun hocam güzel seçim kaskosuz binmeyin.
  • mrmst kullanıcısına yanıt
    Teşekkurler

Henüz noter satışını yapmadık. Allahın izniyle düşünüyorum kasko.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batkent B kullanıcısına yanıt
    Evet haklisiniz. Expertiz kaporta ve alt takimlara bakmaktan baska biseye yaramiyor. Zaten verdikleri belgeninde hukuken bir gecerliligi yok sanirsam cunku testen sonrada araba surtulup ayni yer 1 gun icinde boyatilabilir.

• Insallahla masallahla cumle bitirip haram lokma yiyen insanlar iste bunlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benbenor kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız güzel günlerde binin.

Şimdi aklınıza takılan bi kaç husus hakkında 3 yıllık Asx sahibi olarak birkaç bilgi vereyim :) aracımı 0 km almıştım 2012 ocakta 2011 model olarak.

Direksyon derisinin çok yıpranmış olmasının sebebi deri malzemenin kendi yapısından kaynaklanıyor çok hassas bir malzeme ve bende 1 yıl olmadan pul pul dökülme yapmıştı servis Araç 2 yaşındayken benim başvurum neticesnde vites topuzu ve direksyon simidini garantiden değiştirdi.

Debriyajın sert olmasıda bu aracın kronik bir sorunu denebilir, Lancer ve ASX sahipleri aynı dertten muzdaripler yeni değişen baskı balatalar bile çok km olmadan debryaj pedalı sertleşiyor benimde sert ama kavramada sorun yok.

Lastik konusuna gelirsek aracın orjinalinde 215 65 16 ebatlı YOKOHAMA ASPEC 2011 üretimli lastikler var benim aracım 45 bini geçti o lastiklerle yaklaşık 40.000 km yol yaptım 1 takımda kışlığım var ama Yokohama lar çok iyi durumda şuan lastikçilerde bunu söylediler bu kış çıkışı yeni 1 takım alacaktım ama gerek yokmuş zaten çokta pahalı bu ebat. Sizin aracın eski sahibi lastiği yarmış yada yamanmayacak kadar derin bi patlak yaşamış bu yüzden değiştirmiş olabilir.

Motorun çok kirli olmasına değinirsek benim aracımda aynı durumda bunun sebebi altta karter muhafaza kapağı gibi bişey yok bakarsanız asvalt zemini görürsünüz aşşağıdan ASX başka pazarlarda rn aşşağı 1.8 hatta 2.2 lt motor hacimlerinde satıldığı için 1.6 mivec kuş kadar kalıyor kaputun altında sağında solunda altında kalan boşluklardan da çok toz giriyor haliyle kirli olmasının sebebide bu. Hatta kış ayazında sıcak motorunuza çok sayıda kedi konuk olacak bunada dikkat edin çalıştırırken.

Direksyondaki tuşların silik olmasına bi yorumum yok bendeki tuşlar 0 kondisyonunda ki çok kullanırım sağdaki ses ve soldaki cruise control tuşlarını.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• pro-black kullanıcısına yanıt
    Cevabınız icin tesekkur ederim. Benimde kafama takilan nokta direksiyondaki gumus plastigin kenarlardan siyahlasmis olmasiydi.

Lastik konusunda haklisiniz. Cunku arka lastikleri kontrol ettim Mart 2011 uretimi ve cok fazla asinmamis on lastiklerde dedigiinz gibi yarmis olabilir.

Neyse tevekkul ederek aldik arabayi. Hayirlisi olur insallah.

Son olarak yakit tuketimi arabaya her binisimde sifirlanmis oluyor. Menuden bulamadim ayarini. Ben sifirlamadan araba kendi sifirlasin istemiyorum

Setting menüsünden AVG kısmına gelin, AVG ayarını Auto dan Manuel e aldığınızda son sıfırlanmadan bu güne kadar uzun dönemli tüketim değerini bulabilirsiniz akü kutup başları çıkarılmadıysa bu değer araba alındığından beri sıfırlanmamıştır muhtemelen çünkü çok saklı kalmış biryerde. Ama şu var bu menüden M ye alsanız bile kontağı kapatıp anahtarı çıkardğınızda yenide Auto moda alacak kendini. Auto mod da da 4 saat kontak açılmazsa sıfırlanıyor malesef illet bişey

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • batkent B kullanıcısına yanıt
    arkadaşım kimsenin kafasına silah dayayıp da gidin illa expertiz yaptırıp 2. el araç alın demiyoruz, bu iş sayeside %100 güvende olursunuz ve sorunsuz araç alırsınız da demiyoruz, adı üstünde 2. el alıyosun her türlü risk, ama expertiz ile nispeten riski azaltırsın demek istedim, bi linç etmediğiniz kalmış...

başlığı açan arkadaşın aracını örnek vereyim bu adam da pert den bahsetmemiş, böyle bi araç çıktığında expertizde sen zaten elektrik aksamını da sorarmısın, yada acaba baskı balata noldu diye... arkana bakmadan kaçarsın...

asıl sizinki neyin kafası? ne içiyosunuz da millete saldırmayı kendinize hak görüyosunuz, edebinizle uslubunca yazıyosanız yazın, düzeltiyosanız düzeltin, yoksa ellemeyin kardeşim, 9 yıldır bu forumun üyesiyim, son 1 yıldır yazılan edepsizliğin artık sonu yok...

yok biri demiş expertiz şunu söyemez, biri demiş onu anlayamazsın, BEN HERŞEY BİLİNİR, FAL BAKILIR, %100 EMİN OLURSUNUZ mu dedim!!!

aman naparsanız yapın, sıfır alın, yada almayın, banane...

merak etmeyin tamamını okudum, bir önceki aracımı alma arefesinde benzer bi olay yaşadığım için...

sizin verdiğiniz örnekte expertizde bu aracın pert olduğu çıksa km sine bakarmısınız artık?

ha sapasağlam aracın km si düşürülmüştür onu bilemem, hala onu anlamanın bi cihazı yok diye biliyorum ama belki yorum yapılabilir, muayenelerinden, bakımlarından, eskiyen parçalardan...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.