Şimdi Ara

ARAÇ RENK DEĞİŞİMİ RUHSAT İŞLEMLERİ REHBERİ,İPUÇLARI (Kendim Yaptım) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
13
Favori
132.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar aracım reno captur turuncu renk tavan siyah folyo kaplama muayene gittiğimde ağır kusur olarka kaldı ruhsata işletmediğim için bilginiz olsun siz böyle hatalara düşmeyin çift olarak görünmesi gerekiyo aracın ruhsatta
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarhos909

arkadaşlar aracım reno captur turuncu renk tavan siyah folyo kaplama muayene gittiğimde ağır kusur olarka kaldı ruhsata işletmediğim için bilginiz olsun siz böyle hatalara düşmeyin çift olarak görünmesi gerekiyo aracın ruhsatta

Ben de sizinle ayni hataya dusmek uzereydim ki , forumdaki arkadaslarin yazilari sagolsun onceden ogrendim. Aracin tavanini siyaha bayideyken kaplattim. Faturasini aldim ve gecici ruhsatla muayene istasyonuna gittim ( sifir araci expere gosterdim) ve aldigim onayi takipciye verdim. Arac ruhsatta cift renk olarak gecti ve cebimden fazldan 1 kurus bile cikmadi. Yani aracin ilk ruhsati cift renkli olarak cikti.
    Benimle ayni dusunen arkadaslara umarim yardimci olabilmisimdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracınızın tavanını başka bir renge boyattığınız yada kaplattığınızda bunu ruhsata işletmenize gerek yoktur! Evet cam tavanlı yada cam tavan görünümlü tavan kaplamalarından sonra firmaların sizi muamelecilere yönlendirmesine izin vermeyin! Araç tavan kaplamaları ruhsata işlenmek zorunda değildir!

Yani yukarıda yazılan madde 2016 yılında geçersiz artık öyle mi arkadaşlar?
  • konu eskı lakın benım gıbı renk degiştirme işi olan biri için mükemmel bi yazı ve açıklama olmuş.her şeyiyle mükemmel ötesi bilgi kendi adıma çok teşekkürler.
  • ArkadaşlaR konudaki bilgiler güncelliğini sürdüyor mu ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar;

. Araç renk değişimini ve plaka değişimi yaptım.Öncelikle şunu belirteyim.Tüm işlemleri kendim yaptım.Takipçiler ısrarla dosya hazırlamamız gerekiyor dediler.birkaç kişiye sordum aynı cevabı aldım.ama gerek yok.

. Renk değişimi veya plaka değişikliği için artık Ek-1 formuna gerek yok.dosyayıda şöförler odasından 1,5 ₺ karşılığında alabiliyosunuz.(motorlu araçlar tescil dosyası yazan pembe dosya.başka evrak yok.)

[simagve e]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1233493/19b968d1-baff-45b3-b423-dcf2073a5f26.jpg[/simage]

İŞLEM SIRASI ŞÖYLE:

1-Muayeneniz varsa tespit muayene randevusu alıyorsunuz.ÜCRETSİZ

GEREKLİ EVRAKLAR:Boyacınızdan aldığınız plakanızı yazan boya faturası fotokopisi ve ruhsat.başka evrak yok.(ruhsat sahibinin gitmesi şart değil.başkası da yaptırabilir.faturada fiyat önemi yok.)

istasyonda randevu saatinde sıra no alıp bekliyosunuz.sıra geldiğinde görevli sadece motor ve şasi no kontrol ediyor.başka kontrol yok.nolar okunuyosa test bölümüne girmeden arka tarafa geçip bekliyosunuz.kısa bi süre sonra yeni rengin yazdığı tespit formunu teslim ediyor.işlem tamam.

2- ruhsat sahibinin ikametine bağlı trafik şubesine gidiyosunuz.

GEREKLİ EVRAKLAR:resimdeki tescil dosyası.(dosyaya bişey yazmıyoruz).Kimlik fotokopisi.Boya faturası aslı.muayeneden aldığınız renk tespit formu aslı.ruhsat.

Trafikte sıra alıyoruz.ben bursa acemler şubede yaptırdım.sıra için sabah çok erken gitmek gerekiyor.sabah saat 6.30 da gidenler olmuş.ben 8 gibi gittim.28. Sıra verildi.bilginize.
    sıra geldiğinde memur dosyayı dolduruyor.bir adet dilekçe gibi bişey dolduruyor.imzalıyosunuz. Ve bukadar.kısa bi süre bekleyip yeni ruhsatınızı alıyosunuz.ÜCRETSİZ!

PLAKA DEĞİŞİMİ:
    Plaka değişimi için birkaç yöntem var.ben eşimin üzerine satış yaptım.
    İşlem sırası şöyle.
    1-noterden satış yapıyosunuz.
    GEREKLİ EVRAKLAR:İki tarafın kimlikleri veya ehliyet.240₺ ücret.bukadar.
    2-renk değişiminde yazdığım 2. Aşamadan devam ediyoruz.
    GEREKLİ EVRAKLAR:resimdeki tescil dosyası.(dosyaya bişey yazmıyoruz).Kimlik fotokopisi.noterden aldığınız alıcı nüshası.ruhsat.
    3-trafikte ruhsat ile birlikte plaka kağıdı veriliyor.Bu kağıtla plaka atölyesine gidip sadece bu kağıdı verip plakanızı alıyosunuz.plaka çıkma süresi değişken.ben yaklaşık 1 saatte aldım.başka işlem yok.
    DİKKAT! Eskiden plakayı aldıktan sonra tekrar trafiğe gidiliyormuş.mühür için.şu anda plaka atölyesi mührü bastığından başka işleminiz kalmıyor.Yeni plakanızı aracınıza takıp kullanabilirsiniz.

HAYIRLI OLSUN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi güneşteknik -- 23 Haziran 2017; 1:44:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• slm arac yeni aldım devrini almadım ancak satışı almadan aracın rengını degıstırsem ve satısı alsam ruhsat alırken yeni renk işleniyor mu nasıl yaparım
  • güneşteknik kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Renk değişiminden kaynaklı ruhsat değişimi için ücret ödemediniz mi?
    Sadece 1,5 liraya mı mal oldu trafikteki işlemler?
  • crasher^^ kullanıcısına yanıt
    Eski model ruhsatlar kalktı artık. Muayeneden sonra geçti belgesi ruhsat yerine geçiyor.

Gerekli evraklar toplanıp tespit muayenesine gidilip işlem bitiyor sanırım yanlış biliyor da olabilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ddsmurat kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Geçen hafta yaptığım işlemler;
    Ücretsiz olarak TÜVTÜRK'e renk tespiti yaptırdım.
    Emniyete gidip ruhsata işlettim. (Ruhsat ücreti: 120 TL)

Bilginize
  • Merhaba,

Bu konudaki güncel işlemler aşağıda;

1. Otomobil firmasının kendisinden aldığım 2. el aracın tavanı gövdeden farklı renkte ancak ilk ruhsat tek renkli olarak çıkmış. Ben de alırken ruhsatta sadece tek renk işlendiğine dikkat etmemiştim.

2. TüvTürk muayenesinde aracın gövdesinde birden fazla renk bulunduğu için "Ağır Kusurlu" olarak işaretlendi ve muayeneyi geçemedi. (Tavan siyah renkli)

3. 30 gün içerisinde gerekli işlemleri yaptırıp "muayene tekrarı" randevusunu ücretsiz alabiliyorsunuz. 5 defa randevu alıp TüvTürk'e gitmezseniz online randevu alma seçeneği iptal oluyor, çağrı merkezinden randevu alınması gerekiyor.

4. TüvTürk düzeltici işlem için önce ithalatçı firmadan "Uygunluk Belgesi" almamı ve takiben "Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube" ye gidip aracın 2 renkli olduğunu ruhsata işletmem gerektiğini söyledi.

5. Uygunluk Belgesini araç üreticisinin Türkiye ofisinden aldım, belge ile Trafik Şube'ye başvurdum, 10 dk içinde işlemleri halledip aracın 2 renkli olduğuna dair resmi yazı verdiler ve online veri tabanına bu bilgiyi işlediler.

6. Son olarak TüvTürk'den muayene tekrarı randevusu aldım ve Trafik Şube'nin verdiği resmi evrak ile başvurdum, gerekli işlemler yapıldı ve araç muayeneyi geçti.

7. Nihayetinde renklerin ruhsat'a işlenmesi kaldı, onu da Noter'de yaptıracağım, 120-180 TL arası bedeli var diye okudum forumlardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisg -- 24 Nisan 2019; 14:18:56 >

• barisg B kullanıcısına yanıt
    Bu ne kadar güncel?

Bir üstteki arkadaşın yaptığı gibi yaptım ben de. Önce muayeneye gitti belki geçer diye. Geçmedi ve boya faturası aldım. Tekrar gittim mmuayeneden geçti. Sonraki aşama notere gidip yeni ruhsatı almak. Sonra da bitiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakaniko

Bu ne kadar güncel?

Bir üstteki arkadaşın yaptığı gibi yaptım ben de. Önce muayeneye gitti belki geçer diye. Geçmedi ve boya faturası aldım. Tekrar gittim mmuayeneden geçti. Sonraki aşama notere gidip yeni ruhsatı almak. Sonra da bitiyor.
    TüvTürk'den geleli 1 saat oldu.

Benim durumumdaki fark aracın fabrika çıkışlı 2 renkli olması. Bu nedenle benim bir boya faturası almam gerekmedi. İlk ruhsat kaydı yapılırken araç tek renkli olarak kaydedilmiş, sorun bundan kaynaklandı.
  • barisg B kullanıcısına yanıt
    Bu detay önemliydi. Farketmemişim. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.