Şimdi Ara

ARAÇ RENK DEĞİŞİMİ RUHSAT İŞLEMLERİ REHBERİ,İPUÇLARI (Kendim Yaptım) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
13
Favori
132.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir sorum olcak aracımı iki renge boyatma ihtimalim varmı yani ruhsata işletme ihtimalim varmı atıyorum siyah ve beyaz renk olcak yarı tarafı siyah yarı tarafı beyaz olcak böyle ruhsata işletme ihtimalim varmı acaba böyle yapma ihtimalim varmı ?
  • konu 10 numara..Birde arkadaşlar il değiştirdiğinizde 1 ay boyucna plaka değiştirme hakkınız oluyor diye biliyorum.Bende şimdi balıkesire gidince değiştiricem inşallah.
  • Dün aracımı vizeye götürdüm. Renk te herhangi bir değişiklik yapılmamasına rağmen adam rengin ruhsattaki renk olmadığını iddia etti ,ağır kusur yazdı ve ruhsat değişimi için geri gönderdi beni. bende değiştirmedim henüz ruhsatı 2011 de aynı renkle vizeye giren araç şimdi nasıl oluyorda renk değişmiş deniliyor anlamadım renk tonlarını da araştırdım bizim renk ve ruhsattaki uyuşuyor. ruhsatta KAHVERENGİ (Kızıl Kahve) yazıyor. adamlar da biz bu renge kahverengi diyemeyiz bu renk kırmızı diyor kımızı kiraz yazmışlar tespit tutanağına. ne kadar saçma bir düşünce. kahverengi nin tonu kızıl kahve yazılmış ruhsata bir yanlışlık yok aslında. ve renk tonlarında da açıkça görülüyor. şimdi ruhsatı değiştirmeden rengin aynısı olduğunu nasıl ispatlarım. ????

http://tr.wikipedia.org/wiki/Renkler_listesi

benim renk bu listedeki "koyu kızıl kahverengi" yazan, kırmızı kiraz la alakası yok. hyundai yumurta 97

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blaster2005 -- 10 Ekim 2013; 8:52:50 >

• bugün gri renk aracımın tavan kaplaması siyah olduğu için muayeneden kaldım, ruhsata işletmek baktım bi dünya iş geri sökeceğim kaplamayı..
  • Bilgi için teşekkürler
    Arabanız çok güzel olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerekli bir paylaşım imiş hort ama yukarıda dursun
  • ACABA ÇİFT RENK İÇİN AYRI Bİ İŞLEM YAPMAK GEREKIYOR MU ?
  • Arkadaşlar selam..
    Benim de bu konu hakkında bir sorum olacak, yardımcı olursanız çok sevinirim..
    Yakın zamanda ikinci el bir scooter motosiklet aldım ve motorun ikinci sahibiyim. Motorun ilk muayenesi yaklaşıyor ve şöyle bir sorun var; ruhsatta motor çift renk (pembe-beyaz) görülüyor ancak benden önceki sahibi pembe kısımları beyaz kaplatıp ve hatta yer yer italyan bayrağı desenleri ile süsleyip motorun rengini değiştirmiş. Bu durum muayenede sıkıntı yaratır mı? Yoksa muayene öncesi kaplamaları sökeyim mi? Orijinal hali ve şimdiki hali aşağıda...

ARAÇ RENK DEĞİŞİMİ RUHSAT İŞLEMLERİ REHBERİ,İPUÇLARI (Kendim Yaptım) ARAÇ RENK DEĞİŞİMİ RUHSAT İŞLEMLERİ REHBERİ,İPUÇLARI (Kendim Yaptım)

• Hepsini okudum gerçekten yararlı bilgiler teşekkürler hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu tavan folyo kaplaması olayında kafa karışıklığı var
    forumda birçoğu ruhsata çift renk olarak işletilmesi gerektiğini yazmıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak[Alper]

şu tavan folyo kaplaması olayında kafa karışıklığı var
    forumda birçoğu ruhsata çift renk olarak işletilmesi gerektiğini yazmıştı

benim aracım geçememiş muayeneden tavanında folyo var diye şimdi onu işlettircez yada söktürcez işte bakalım 100-130 lira civarındaysa söktürmicem
  • Trafik Bilirkişi tavan folyo kaplamanın renk değişikliğine gireceği için ruhsata işlenmesi gerektiğini söyledi.

• Benim konuyla alakalı bir sorum olacak,
    Diyelim folyoyu gittim malzemeciden aldım ve kendim kapladım bu malzemeciden alacağım fatura yeterli olur mu?

• çok faydalı bir konu olmuş,
    emeğinize sağlık. :)
  • Arkadaşlar aracım 2.el ve yeni aldım, alır almaz da LPG taktırdım, tavana da siyah folyo kaplatmayı düşünüyorum ancak hem LPG, hem de çift renk olarak işletmek için muayene ruhsat vs işlemlerini hangi sırayla yaptırmalıyım? Ruhsat zaten değişecek LPG işleneceği için, bir daha çift renk değişimi için ekstra ücret ödemeden nasıl bir sıra izlemeliyim?
  • Tavan Kaplama olatını aydınlatayım..
    gecen hafta muayeneye gittim.
    israrlar TUV arkadaşa sordum.
    Ruhsatta işli değilse ağır kusur olarak görünür dedi.

bilbinize
  • quote:

Orijinalden alıntı: CukAdam

Arkadaşlar aracım 2.el ve yeni aldım, alır almaz da LPG taktırdım, tavana da siyah folyo kaplatmayı düşünüyorum ancak hem LPG, hem de çift renk olarak işletmek için muayene ruhsat vs işlemlerini hangi sırayla yaptırmalıyım? Ruhsat zaten değişecek LPG işleneceği için, bir daha çift renk değişimi için ekstra ücret ödemeden nasıl bir sıra izlemeliyim?

her iki tadilatıda aynı anda işletirsin dikkat et lpg fatura tarihin 30 günü aşmamış olsun 30 gün içinde kaplamanı yaptır tescil ettir
  • Benim aracım lacivert ve ben mat mavi yapmak istiyorum gerek varmıdır yokmudur,
    İlgli resimler
    Aracın rengi bu,
     ARAÇ RENK DEĞİŞİMİ RUHSAT İŞLEMLERİ REHBERİ,İPUÇLARI (Kendim Yaptım)
    Kaplamak istediğim renk bu,
     ARAÇ RENK DEĞİŞİMİ RUHSAT İŞLEMLERİ REHBERİ,İPUÇLARI (Kendim Yaptım)

• aracımı kırmızıya kaptlattırmıstım bir firmada o zaman fatura alarak işlemleri yapmıstım ama sokerken kendim soktum bu yuzden fatura yok işlemleri nasıl yapacagım bilgisi olan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bosverbe

aracımı kırmızıya kaptlattırmıstım bir firmada o zaman fatura alarak işlemleri yapmıstım ama sokerken kendim soktum bu yuzden fatura yok işlemleri nasıl yapacagım bilgisi olan ?

Herhangibi özel bir servisten isminize kesilmiş ve aracınızın plakası yazılı olan fatura ile müracaat etmeniz yeterli.
    Fatura açıklamasına Araçtan Komple Folyo Sökme İşçiliği yazdırabilirsiniz. 50 - 100 TL'lik fatura yeterlidir. kdv miktarını ödediğiniz taktirde çoğu yer fatura yazacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.