Şimdi Ara

Araç ses sistemi için yardım - Amfi ve Hoparlör önerisi (subwoofer'ım var) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

hayırlı olsun, sonucu paylaşın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt

Hocam merhabalar, parçalar yavaş yavaş gelmeye başladı. Bi arkadaş da ben anlıyorum montajını beraber yapalım dedi, tamam dedim. Amfi falan yoktu sadece teypi değiştirdik, ilk zamanlarda çalıyordu fakat 10 dakika sonra ses vermemeye başladı. Sonra baktığımızda teyp aşırı ısınmıştı. Teype dokunulmuyordu. Sanırım aşırı ısıdan sesi kapatmış kendini korumak için. Bağlantıları kontrol ettiğimizde herhangi bi sorun yok. Önceki teyple aynı şekilde bağladık. Sizce sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Amfi için kablo vs döşedik ama bağlamadık herhangi bir şeye. Hoparlörleri de değiştirmedik daha. Sadece teyp değişti

tekrar baktık da soğuyunca, hiçbir şekilde ses gelmiyor şu anda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elendroy -- 1 Eylül 2022; 21:21:27 >
  • elendroy E kullanıcısına yanıt

geçmiş olsun, çıkışları kısa devre yapmış olabilir. yada teyp arızalı olabilir. satıcı ile görüşün. garantiye gönderin.

arızayı bulabildiniz mi?

Merhabalar, satıcıyla konuştum ilk başta bana %90 yanlış bağlantı dedi. Konya'da bir ustaya yönlendirdi. Ona götürdüm bir sıkıntı bulamadı. Bugün kargoya verdim geri gönderdim. Yenisini gönderecek bana.

Fakat sorunum bununla da bitmedi maalesef :( Amfi de sıkıntılı çıktı. Ses ayarını oynayadıkça cızırtı geliyordu. Ayrıca bir kanalı yanıkmış. Bugün bir yere gösterttim, bakalım birazdan tamirci bakacağım. Tamir edilecek bir şeyse ettireceğim. Yoksa geri göndereceğim amfiyi. Kolay hiçbir şey yokmuş bu hayatta :) Şanssızlıklar buluyor hep yapacak bir şey yok.

geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 5 Eylül 2022; 21:27:28 >

Hocam selamlar, bu konudaki bilgi paylaşımlarınızı gördüm. Vaktiniz varsa aracım için bilgi almak amaçlı yazıyorum. Yakın zamanda Fiat Linea araç aldım. Ön ve arka kapılarında orjinal hoparlör mevcut. Şimdi buna bir sistem yapmak istiyorum ama kapılara mı yoksa arkaya pandizota mı koymalıyım hoparlörleri bilemedim. Hoş elimdeki hoparlörler kapılara olmuyor zaten. O yüzden fikrinizi almak istedim. Elimdeki cihazlar şu şekilde:

Pioneer X8700BT ana ünite

Jameson 505 anfi

Pioneer 6923IS hoparlör (4 adet)

Soundmax 800w 20cm subwoofer

Anfi ile bu ovalleri çalıştırıp ön kapıya bir mid takım arka kapıya 13 cm coax koysam, kapılar anfinin yanında sönük kalır mı sizce? Sizce ne yapmalıyım üstad?

• quote:

Orijinalden alıntı: unLuckyCoder

Hocam selamlar, bu konudaki bilgi paylaşımlarınızı gördüm. Vaktiniz varsa aracım için bilgi almak amaçlı yazıyorum. Yakın zamanda Fiat Linea araç aldım. Ön ve arka kapılarında orjinal hoparlör mevcut. Şimdi buna bir sistem yapmak istiyorum ama kapılara mı yoksa arkaya pandizota mı koymalıyım hoparlörleri bilemedim. Hoş elimdeki hoparlörler kapılara olmuyor zaten. O yüzden fikrinizi almak istedim. Elimdeki cihazlar şu şekilde:

Pioneer X8700BT ana ünite

Jameson 505 anfi

Pioneer 6923IS hoparlör (4 adet)

Soundmax 800w 20cm subwoofer

Anfi ile bu ovalleri çalıştırıp ön kapıya bir mid takım arka kapıya 13 cm coax koysam, kapılar anfinin yanında sönük kalır mı sizce? Sizce ne yapmalıyım üstad?

merhaba arka pandizota 4 adet oval hoparlör koyulduğunda arka kapılara hoparlör takmanıza gerek yok. ön kapılara 16cm component amfiden beslenecekse konulabilir. ancak bunların tamamı 4 kanallı tek amfi ile olmaz. yine 20cm subwoofer 4 ovalin altında ezilecektir. ayrıca araç sedan olduğu için subwoofer bası öne aktaramaz. subwoofer 30cm veya spl amaçlı ise 38cm e çıkılabilir. öyle bir sistem yapılacaksa bu şekil bir sedan araç için 2 adet 4 kanal 4ohm 4x80rms veya 38cm sub olursa 4x100w rms amfi öneririm. sistemden ne beklediğinizi kafanızda netleştirin, ona göre devam edelim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam öncelikle yanıtınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Ovalleri kullanmak zorunda değilim. O yüzden sizin öneriniz ne olur onu merak ediyorum. Subwoofer 30 cm olarak değişecek onu yazdım bir kenara. Önceki aracım Palio idi ve bu bahsettiğim sistem vardı. Ses hep arkada idi ovaller sebebiyle ve tizler cılızdı. Bu sebeple sistemden beklentim kaliteli ve dengeli çalan bir ses.

Ovalleri kullanmayacağımız senaryoda ne yapmalıyım?

Ovalleri kullanırsak nasıl olmalı?

Bu iki senaryo içinde fikirleriniz bana ufuk olacaktır üstad.

• quote:

Orijinalden alıntı: unLuckyCoder

Hocam öncelikle yanıtınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Ovalleri kullanmak zorunda değilim. O yüzden sizin öneriniz ne olur onu merak ediyorum. Subwoofer 30 cm olarak değişecek onu yazdım bir kenara. Önceki aracım Palio idi ve bu bahsettiğim sistem vardı. Ses hep arkada idi ovaller sebebiyle ve tizler cılızdı. Bu sebeple sistemden beklentim kaliteli ve dengeli çalan bir ses.

Ovalleri kullanmayacağımız senaryoda ne yapmalıyım?

Ovalleri kullanırsak nasıl olmalı?

Bu iki senaryo içinde fikirleriniz bana ufuk olacaktır üstad.

bişey değil, ana ünite hariç, max bütçe nedir?

4-5k harcayabilirim hocam

• unLuckyCoder kullanıcısına yanıt
    dengeli ve kalite odaklı bir sistem için ürünler sıfır olacaksa bütçe yetersiz. 2. el bakılabilir. Ön kapılara 2. el sony 1621c ya da Hertz esk 165 yada Audison apk 165p. üçünden biri olabilir. arka kapılar mtx 65c 16cm coax olur. subwoofer 30cm forx olur. bütçe yetersiz olduğu için mevcut amfi ile devam edin. bütçe olduğunda amfiyi Qline 100.4 ile değiştirin. ön kapıya takılacak component amfinin front kanalından beslenecek. arka kapılar teybin arka çıkışından beslenecek. amfinin rear kanalı köprülenip subwoofera girilecek. teypden amfiye 2 çift rca kablosu çekilecek.

diğer senaryoda 4 tane oval coax yüksek ses amaçlı yapılırdı. artık 1 çift 20cm midrange ve 1 çift 10cm tweeter hem daha kaliteli hem daha yüksek ses vermekte. nostalji merakınız varsa yinede arkaya 4 oval konulabilir. ama konulacak ovaller sony 6921 olursa durum değişir. bu işler bütçe ile alakalı.

Hocam tekrar selamlar. Henüz ana ünite hariç araca bir şey koymadım. Ovallerden vazgeçmiş gibiyim. Şöyle bir şey var kafamda, sizden de fikir almak istedim.

Ön kapı: Hertz Dsk 165.3 mid takım

Arka kapı: For-x Xmd-1513neo 13 Cm 160w 70rms Neodyum Midrange

Bagaj: 30cm JBL 1000w bass

Anfi: ön ve arka kapıyı besleyecek jameson 505

Anfi: For-x 600w Rms Bass Kontrollü Mono Oto Amfi XAE-600.1D-1

Ne dersiniz bu setupa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unLuckyCoder -- 26 Mart 2023; 1:35:49 >

• 7-10 bin tl ses sistemi 2 adet midrange olucak bas ve amfi. Önerileriniz nelerdir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.