Şimdi Ara

Araç stop ettikten sonra gelen BİP sesi nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
22.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımda Tartarini sıralı sistem lpg var, bir yıldır sorunsuz kullanıyorum.
    Ancak dün aracımı stop ettikten sonra 3 kez aralıklı bip bip sesi geldi lpg göstergesinden.
    Her stop etmesinde bunu yaptı.
    Ben de araştırdım forumda ve lpg filtreleri kirlendiğinde bunu yaptığına dair bilgi edindim.
    Daha 3 ay önce filtrelerini değiştirmiştim ancak 20 gün kadar önce Trabzon-Düzce gidiş-dönüş (1700km. yaklaşık) mesafe yol yaptığımdan ve yolu lpg ile gidip geldiğimden aracıma pis yakıt girip filtreleri kirletmiş olabileceğini düşündüm ve lpg taktırdığım yere gittim.
    Durumu anlattım, baktılar ve sese anlam veremediler.
    Filtreler değişti, yenileri takıldı ancak ses kesilmedi.
    Yeniden yazılım yüklendi, ses değişmedi.
    En son usta bikaç gün bu şekilde kullanmamı söyledi.
    Araç giderken bu ses yok, aracın gidişinde bir anormallik yok, yakıtta bir artış da yok ancak her stop ettiğimde bu bip sesi geliyor, benzinde denedim o ses yok.

Sizce ne yapmalıyım? Bu ses neden geliyor?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aracı Stop Ettikten Sonra Gelen Bip Sesi

Birçok araçta, aracın stop edilmesinden sonra bir "bip" sesi duyulur. Bu sesin birkaç nedeni olabilir:

• Emniyet Kemeri Uyarısı: Bazı araçlarda, emniyet kemerinin takılı olmaması durumunda stop ettikten sonra bip sesi çıkar. Bu, sürücülerin ve yolcuların emniyetini sağlamak için bir güvenlik özelliğidir.

• Farlar Açık Uyarısı: Bir diğer olası neden, farların açık kalmasıdır. Bu ses, aracın aküsünün bitmesini önlemek için bir uyarıdır.

• Anahtar Hatırlatıcısı: Bazı araçlar, kontak anahtarının halen takılı olduğunu hatırlatmak için bip sesi çıkarır. Bu, aracı kilitlemeden ayrılmayı önlemeye yardımcı olur.

• LPG Sistemi: LPG'li araçlarda, stop ettikten sonra bip sesi, LPG sisteminin hala aktif olduğunu gösterebilir. Bu ses genellikle yakıt bittiğinde veya bir sorun olduğunda çıkar.

• Kontağı Kapatma Uyarısı: Bazı araçlar, kontağın kapatıldığını doğrulamak için bip sesi çıkarır. Bu, özellikle kontak kapatıldıktan sonra araçta herhangi bir elektrikli ekipmanın (örn. radyo, farlar) açık kalmasını önlemek için önemlidir.

Aracı stop ettikten sonra bip sesi duyuyorsan, bunun nedenini belirlemek için kullanıcı kılavuzunu kontrol etmen önerilir. Bu ses, önemli bir güvenlik uyarısı veya bir sistem sorununu gösteriyor olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yeni başlık açmak yerine TARTARİNİ başlığında bu soruyu sorsaydınız daha net ve daha çabuk yanıt alırdınız gibime geliyor.
    Bu yanıtım herkes için geçerlidir.
  • 2 tartarini başlığında uzun zamandır kimse hiçbir soruya doğru dürüst yanıt vermiyor, yoksa 6 yıldır bu forumun bir üyesi olarak hiç sevmediğim bişey ayrı topic açmak..
  • 350 saat kullanımından sonra tartarini kiti kullanıcıyı uyarır, servise gitme zamanınız geldi diye.

Maalesef sizin servis bundan bi haber olduğu için zamanlayacıyı resetlememiş.

Tartarini baş ustası harun bey şuan Samsun'da, isterseniz buyrun gelin bizzat kendisi elden geçirsin.

Ya da servisinize gidin telefonla teknik destek alıp yenilesin yazılımınızı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Berlin_

350 saat kullanımından sonra tartarini kiti kullanıcıyı uyarır, servise gitme zamanınız geldi diye.

Maalesef sizin servis bundan bi haber olduğu için zamanlayacıyı resetlememiş.

Tartarini baş ustası harun bey şuan Samsun'da, isterseniz buyrun gelin bizzat kendisi elden geçirsin.

Ya da servisinize gidin telefonla teknik destek alıp yenilesin yazılımınızı.

Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.
    Burdan şu sonuca varılıyor, bu 350 saatlik kullanım dolup bipleme olduğunda mutlaka servise gidip gerekli bakım yapılmalı, filtreler değişmeli ancak öncesinde gereksiz, doğru mudur?
    Samsun'a gelmeyi çok isterim, aslında yakın bile. Burdaki servis halledemezse mutlaka gelirim.
    Zamanlayıcıyı resetlemek için gerekli yazılım servislerde var mıdır?

• Bugün ustaya tekrar gittim ve resetlettim gerekli ayarı ve ses kesildi.
    Yardım için teşekkür ederim @_Berlin_
  • Geçmiş olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kusura bakmayın, yoğunluktan pek takip edemedim.

Sorununuzun halledildiğine sevindim :)

İyi sürüşler!

quote:

Orijinalden alıntı: Wolverine

Bugün ustaya tekrar gittim ve resetlettim gerekli ayarı ve ses kesildi.
    Yardım için teşekkür ederim @_Berlin_
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.