Kendime bir bilgisayar kurdum topladım ve güç kaynağını bağladım çalıştırdım ancak sürekli ve uzun biostan gelen bip sesi geliyor.Tekrar kontrol ettim ramleri ekran kartını ama sorun yoktu. Ekran kartını çıkarıp tekrar çalıtırdım ses kesildi. Sorun ekran kartındanmıdır aceba nasıl anlarım?
sürekli ses-------------güç kaynağı arızası birçok kısa bip---------anakart arızası 1 uzun------------------bellek tazelenmesinde hata 1 uzun 1 kısa----------anakart veya bios çipi hatası 1 uzun 2 kısa----------ekran kartı arızası (eski kartlardaki dip switch kaynaklı) 1 uzun 3 kısa----------ekran kartı arızası 2 uzun 1 kısa----------ekran kartı arızası (ramdac kaynaklı) 2 kısa-------------------bellek eşlik hatası (parity) 3 kısa-------------------belleğin ilk 64k�lık bölümünde hata 4 kısa-------------------timer hatası 5 kısa-------------------işlemci hatası 6 kısa-------------------klavye işlemcisi hatası 7 kısa-------------------işlemci hatası 8 kısa-------------------ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası 9 kısa-------------------bios rom hatası 10 kısa------------------cmos okuma/yazma hatası 11 kısa------------------tampon bellek hatası (cache)
bu hataları inceledim ancak ekran kartını takmayınca bu ses gelmiyor?
Powerx*, güzel bir paylaşımda bulundunuz umarım çok kişinin işine urar.
quote:
Orjinalden alıntı: Kasap1988
Powerx*, güzel bir paylaşımda bulundunuz umarım çok kişinin işine urar.
Sağol teşekkür ederim ozaman bunu bir başlık haline getireyim
Bilen yokmu sebebini?
quote:
Orjinalden alıntı: drberti
Bilen yokmu sebebini?
Ekran kartını takmayınca ses gelmiyor diyorsun , ozaman başka bir ekran kartı alıp dene , bakalım yine aynısını yapacakmı
mesela dııııııııııııt-dııııııııııııııt-dııııııııııııııt diye geliyorsa remden dıt dıt dıt dıt dıııııııııııııııııt diye geliyorsa anakarttan
quote:
Orjinalden alıntı: hayati54
mesela dııııııııııııt-dııııııııııııııt-dııııııııııııııt diye geliyorsa remden dıt dıt dıt dıt dıııııııııııııııııt diye geliyorsa anakarttan
daddiri dat dat daddiri dat dat diyorsa at gitsin
şu konu lazım oldu bi hortlatıyım dedim :)
bios versiyonlarına göre farklılık gösterir sesler.. her kısa bip uzun bip aynı anlama gelmeyebilir.. benim başıma geldi aynı sıkıntı.award bios var anakartta. hiç durmadan öten uzun bip sesleri. ram arızalı. başka ram takınca düzeldi.
belki bir gün birinin işine yarar bu bilgi...
Award BIOS Beep Codes:
1long, 2 short = Video adapter error = Either video adapter is bad or is not seated properly. Also, check to ensure the monitor cable is connected properly.
Repeating (endless loop) = Memory error = Check for improperly seated or missing memory. Bizim uzun biip sesi ;) ram arızalı diyor..
1long, 3short = No video card or bad video RAM = Reseat or replace the video card.
High frequency beeeps while running = Overheated CPU = Check the CPU fan for proper operation. Check the case for proper air flow.
Repeating High/Low = CPU = Either the CPU is not seated properly or the CPU is damaged. May also be due to excess heat. Check the CPU fan or BIOS settings for proper fan speed.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme