Şimdi Ara

bilgisayardan sürekli bip sesi geliyor...?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
43.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar, pc açılışında kesintisiz bip sesi geliyor. bu power supply'ın bozuk olduğunu gösteriyormuş. ama yenisini aldım tekrar aynı ses geldi. değişen bişey olmadı. hata nereden, anlayamadım...bios pili bitmiş olabilir mi...pili çıkarıp tekrar belli bir süre sonra taktım ve ayarları defoult a getirdim. bu sefer pc sorunsuz açıldı ama 5 dakika sonra aynı hatayı yeniden verdi ve pc ye reset atınca açılışta keyboard hatası verdi. hata nerden anlamadım. yardımcı olursanız sevinirim...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarınızdan Sürekli Bip Sesi Gelmesi: Nedenleri ve Çözümleri

Bilgisayarınızdan gelen sürekli bip sesi, donanımda veya yazılımda bir sorun olduğunu gösterir. Sorunu gidermek için şu adımları izleyebilirsiniz:

Anakart Sürekli Bip Sesi

• Anakarttaki LED'leri kontrol edin. Her bir LED ışığının belirli bir donanım bileşenine karşılık gelmesi gerekir. Yanan bir LED, sorunlu bileşeni belirlemenize yardımcı olabilir.
    • BIOS ayarlarını sıfırlayın. Bu, anakartta gevşek veya yanlış takılmış bileşenlerin neden olduğu bip seslerini gidermeye yardımcı olabilir.
    • Bileşenleri tek tek kaldırın ve yeniden takın. Bu, gevşek bağlantıları veya arızalı bileşenleri tespit etmenize yardımcı olabilir.

Bilgisayar Açılırken Sürekli Bip Sesi

• RAM modüllerini çıkarın, temizleyin ve yeniden takın. Gevşek veya arızalı RAM, bip seslerine neden olabilir.
    • Ekran kartını çıkarın ve yeniden takın. Arızalı veya uyumsuz bir ekran kartı da bip seslerine neden olabilir.
    • Güç kaynağını değiştirin. Arızalı bir güç kaynağı, bilgisayarın düzgün çalışmamasına ve bip seslerine neden olabilir.

Bilgisayarınızdan Dıt Sesi Gelmesi

• Pilin bitmiş olma ihtimalini göz önünde bulundurun. BIOS pili bittiğinde, bilgisayar açılırken "dıt" sesi çıkarabilir.
    • Bir virüs taraması gerçekleştirin. Virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar da bilgisayarınızdan bip seslerine neden olabilir.

Laptop Bip Sesi

• Pilin tam dolu olduğundan emin olun. Düşük pil seviyesi, laptopların bip sesi çıkarmasına neden olabilir.
    • Isınma sorunlarını kontrol edin. Aşırı ısınan bir laptop, bip sesi çıkarabilir. Havalandırma deliklerinin tıkalı olmadığından emin olun.

Sorunu kendiniz gideremezseniz, kalifiye bir teknisyene başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ram veya ekran kartı yerinden çıkmıştır, veya tozlanmadan dolayı temassızlık vardır... ram ve ekran karlarını önce üzerine iyice bastırdıktan sonra dene, sonra eğer hala olmadıysa çıkarıp yuvaya giren kısımlarını temiz bi bezle hassas bi şekilde iiyice temizle-tak... bip sesi kesinlikle ondandır gibi geliyo bana, ben çok yaşadıgım için biliyorum :) yalnız bunlar iyi ihtimaller, kötü ihtimal bunlardan bitanesi çalısmıyo yada yanmış olabilir.

umarım sebebi sadece gevşemedir ve yardımcı olabilmişimdir...yardımcı oldumsa ne mutlu...kolay gelsin sana ;)
  • ram in slotunu değiştir bakalım.
  • BIOS pilini bitöiş olsa, her açılışta sizden saat ve tarih ayarlarını ayarllamanızı isterdi Ama öylle bir durum söz konusu bile değil
    Evinizde topraklama olup olmadığını kontrol edin, Transistörlerin üzerindeki + lara bir bakın açılma, şişme çatlama giib durumlar söz konusu ise bilinki patlamıştır
  • Orjinalden alıntı: hsnkvk

ram veya ekran kartı yerinden çıkmıştır, veya tozlanmadan dolayı temassızlık vardır... ram ve ekran karlarını önce üzerine iyice bastırdıktan sonra dene, sonra eğer hala olmadıysa çıkarıp yuvaya giren kısımlarını temiz bi bezle hassas bi şekilde iiyice temizle-tak... bip sesi kesinlikle ondandır gibi geliyo bana, ben çok yaşadıgım için biliyorum :) yalnız bunlar iyi ihtimaller, kötü ihtimal bunlardan bitanesi çalısmıyo yada yanmış olabilir.

umarım sebebi sadece gevşemedir ve yardımcı olabilmişimdir...yardımcı oldumsa ne mutlu...kolay gelsin sana ;)

hocam iyi ihtimaller aklıma geliyor. ekran kartı yanmış olsa ekran açılmaz sanırım. ramlar yanmış ise onu nereden anlayabilirim. iyi ihtimallere karşı bu akşam dediklerini denicem. teşekkür ederim...

Ojinalinden alıntı: L.İ.İ.M.R
    ramlerin yerini değiştir bakalım[/qoute]

ramlarin yerini değiştirmiştim ama yine deniyim...slotları temizleyip deneyim...

• İşlemci ısısını takip ettin mi hiç.
  • bencede işlemci ısısını takip et.işlemcinin fanı çalışmıyo olabilir yada gevşemiştir pasif soğutucu tam temas etmiyodur.işlemci ısısı belli bi limiti aşınca pc sesli hata verir.bendede aynısı olmuştı fanı tam oturtamamışım bik kez daha oldu ondada kablonun biri fana takılmış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bip sesinin aralıksız mı kaç kez aralıklarla geliyor? bunu bilmemiz gerekir
  • Anakartın kitapçığında aldığın sesli sinyalin ne anlama geldiği açık bi şekilde yazılmış olmalı. Eğer ki sen bu power supply bozukluğuna o kitapçığa bakarak karar verdiysen bilemicem.
  • Arkadaşlar pcye format attıktan sonra arada açılışlarda 20-30 arası sürekli bip sesi alıyorum neden olabilir acaba? yardımcı olursanız çok sevinirim :(
  • Valla kardesim sorun bendede vardi dayanamiyordum, actim anakarti minik hoporlor gibi bisey vardi bip seslerinin ciktigi sey, söktum onu rahatim simdi ses falan yok :)
  • Sorunu halledeli aylar oldu.
    5 sene önce aldığım Oem Ramlerin 4'ü de yanmış...
    Yeni Ram alınca olay hallolldu Allah'ın izni ile...

ilgi alaka için teşekkürler...
  • Merhaba arkadaşlar benimde bilgisayarımda çok saçma sapan bir sıkıntı var :) Sorunum şöyle. Bilgisayarı ilk açılışında sıkıntı yok gayet güzel açılıyor ve kullanıyorum. Kullanma esnasında herhangi bir mavi ekran, donma, kendi kendine reset atma, kapanma vs gibi sorunlar olmuyor. Yalnız diyelim bilgisayarı 30 dk 1 saat ya da daha fazla kullanıp kapatıp açtığınızda ya da yeniden başlattığınızda. Sürekli kısa dıt dıt dıt dıt diye durmadan ses geliyor 30 sn devam ediyor bilgisyar kapanıyor tekrar açılıyor. Yine o kısa süreli sürekli dıt dıt dıt sesi başlıyor ve bu sürekli devam ediyor. Taki bilgisayar 15 20 dk ya da daha fazla durup soğuyana kadar ya da ram leriyle uğraşınca ya düzeliyor ya düzelmiyor beklemek zorunda kalıyorum. Sizce bu saçma sorun ne olabilir. Sistem özelliklerim şöyle:

Anakart : Gigabyte P41T-D3
    Ram : 2*2 GB Hİ-LEVEL DDR3 1333
    İşlemci : Core 2 Duo E 7500 2.93
    Ekran Kartı : Sapphire HD 4870 DDR5 512 MB 256 BİT
    HDD : Western Digital 500 GB Sata
    CD Sürücü : Asus DVD-RW İde
    Power Suply : Cooler Master RS-500-PCAP-A3

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

• 1 den fazla ram varsa birini dene ....
  • Farklı tek ram takıncada aynısı oluyor ya da üzerindeki ramleride tek tek deneyince aynı sıkıntı devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_candan

arkadaşlar, pc açılışında kesintisiz bip sesi geliyor. bu power supply'ın bozuk olduğunu gösteriyormuş. ama yenisini aldım tekrar aynı ses geldi. değişen bişey olmadı. hata nereden, anlayamadım...bios pili bitmiş olabilir mi...pili çıkarıp tekrar belli bir süre sonra taktım ve ayarları defoult a getirdim. bu sefer pc sorunsuz açıldı ama 5 dakika sonra aynı hatayı yeniden verdi ve pc ye reset atınca açılışta keyboard hatası verdi. hata nerden anlamadım. yardımcı olursanız sevinirim...

psu yu da mı belirtiyormuş mem test diye bir program var onu kullan .bir modül bozuksa bile öyle acayiplikler oluyor.remleri test et.remlerde sanırım problemin.

• quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

quote:

Orijinalden alıntı: ali_candan

arkadaşlar, pc açılışında kesintisiz bip sesi geliyor. bu power supply'ın bozuk olduğunu gösteriyormuş. ama yenisini aldım tekrar aynı ses geldi. değişen bişey olmadı. hata nereden, anlayamadım...bios pili bitmiş olabilir mi...pili çıkarıp tekrar belli bir süre sonra taktım ve ayarları defoult a getirdim. bu sefer pc sorunsuz açıldı ama 5 dakika sonra aynı hatayı yeniden verdi ve pc ye reset atınca açılışta keyboard hatası verdi. hata nerden anlamadım. yardımcı olursanız sevinirim...

psu yu da mı belirtiyormuş mem test diye bir program var onu kullan .bir modül bozuksa bile öyle acayiplikler oluyor.remleri test et.remlerde sanırım problemin.

Ramlerin hepsi yanmış. 5 sene önce almıştım. demekki ömürleri bu kadar mış. markasız OEM ramler.
    konuyu açtığımı unutmuşum. faydalı olur inşALLah cevabım.

• genelde CPU ısınması ama yine de anakartın sitesine girip ses kodunun neye karşılık geldiğine bakman gerekiyor. Uzun süren beep işte sıcaklığa, kısa süreli çift bip ram gibi gibi şeyler yazıyor. Direk o adrese gidersen uğraşmazsın problemin nerede olduğunu anlamak için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.