Şimdi Ara

Dell laptoptan açılışta sürekli bip sesi geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

PC'yi 2013 ocak ayında almıştım, 2014 kış aylarında da soğutma kısmını değiştirttim garanti kapsamında. Fan, macun falan yenilendi ücretsiz bir şekilde. Şimdi bugünlerde (bir süredir) bilgisayarı zar zor açıyorum, 5. denememde falan anca. Açılışta sadece bipliyor belli aralıklarla, mecburen güç tuşuna basılı tutup kapatıp tekrar deniyorum açmayı. Dell diagnostics testi falan yaptım biostan ama her şey sorunsuzdu.

Sorun sizce nerden kaynaklanabilir? Ben muhtemelen içi yine toz falan doldu, soğutmada güçlük çekiyor diye düşünüyorum ama emin olmadan da içini açmak istemiyorum, toplamak biraz zor malum. Sorun ekran kartı macununda da olabilir belki, zaten pc genel olarak fazla ısınmaya başlamıştı bir süredir.

• Sorun, donanımsal da olabilir yazılımsal da. Format atmayı denerseniz, sonrasında aynı sorunu yaşarsanız problemin büyük ihtimalle donanımsal olduğu kanısına varabilirsiniz. Belki de soğutucu miladını doldurmuştur, güç düğmesine uzanan kablo tutarsızlık içindedir.
  • neutumn N kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgisayar açıldığında "donanım ayarları değiştirildi. yeniden başlatın" falan gibi bir uyarı veriyor hep. Bir ara ikinci ekran kartının driverını kaldırmıştım bu uyarı kesilmişti ama format falan da attım, bir süre geçti tekrar bu uyarı gelmeye başladı, değişen bir şey olmadı. Driverı falan da hep güncelliyorum, biri sorunlu olsa diğeri sorunlu olmaz en azından.
  • Windows sistem dosyaları arızalanmışsa, güncellemenin çok bir faydası olmaz gibime geliyor.
    Format atmıştım hocam formattan önce de arada bu bip sesini ve donanım değişiklikleri algılandı uyarısını veriyordu zaten. Ben de o yüzden format attım ama başlarda sıkıntı yoktu, 1 ay falan geçti tekrar devam etmeye başladı bu uyarı sorunu, onunla birlikte paralel olarak bip sesi de tabii. Şimdi yapamam ancak en iyisi ekran kartı driverını kaldırıp birkaç gün gözlemlemek, eğer bip ve uyarı kesilirse muhtemelen ekran kartını bi yerinden çıkarıp takmak, macununu değiştirmek gerekecek.
  • Kalradyalı kullanıcısına yanıt
    Donanım yolunu tercih edin, macun doğru sürülmemiş olabilir. Ekran kartını ve diğer parçaları gözden geçirin. Masaüstü olsa çabuk halledilir de laptop olunca iş zorlaşıyor.
    Aynen, masaüstü olsa halletmiştim şimdiye. Laptop da daha önce hiç sökmedim kendim, izledim nasıl yapıldığını falan ama bakalım hayırlısı, umarım tek parça haline getirebilirim tekrar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACER AÇILIŞTA BİP SESİ
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.