Şimdi Ara

SÜREKLİ BİP SESİ GELİYOR???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Masaüstü pcyi açıyorum ve sürekli bip sesi geliyor. Haliyle görüntü vs gelmiyor.
    Kasa elime yeni geçti ve tozdan geberiyor diyebilirim
    Sorun nedir? Tozdan mı kaynaklı veya psu danmı? Veya anakart mı bozuk acaba?

Yardımlarınızı esirgemeyin lütfen, beklemedeyim

Edit:bu arada bip sesleri uzun yani biiip biiip diye gidiyor ve 56 kere öttü, daha dayanamadım ve kapattım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tvhdmuaz -- 25 Mayıs 2015; 20:08:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tvhdmuaz T kullanıcısına yanıt
    8 sefer geliyorsa muhtemelen ekran kartı sorunudur, ramleri söküp bi çalıştır aynı bip sesleri geliyorsa sorun ramlerden dir, kısa yoldan hatayı bulmuş olursun

Beep Code Descriptions
    1 short DRAM refresh failure
    2 short Parity circuit failure
    3 short Base 64K RAM failure
    4 short System timer failure
    5 short Process failure
    6 short Keyboard controller Gate A20 error
    7 short Virtual mode exception error
    8 short Display memory Read/Write test failure
    9 short ROM BIOS checksum failure
    10 short CMOS shutdown Read/Write error
    11 short Cache Memory error
    1 long, 3 short Conventional/Extended memory failure
    1 long, 8 short Display/Retrace test failed
    two-tone siren Low CPU Fan speed, Voltage Level issue
  • digimonster D kullanıcısına yanıt
    8 sefer mi?
    56.yı duydum ve fişi çektim, yoksa devam edecekti

En sondaki two-tone yazan sanırım bendeki. Diğerleri değil çünkü :) fan hızı veya düşük voltaj diyor sonucunda. İşlemciyi çıkardım bir kaç kez, hep çok sıcaktı. Zaten fan tamamen toz kaplı, belki son seçenek de dediği gibi fan hızının düşüklüğü dür.

2 uzatma kablosunun ucuna taktım fişleri, düşük voltaj olabilir, şüphelenmiştim açıkçası,

Yarın bu konular üzerinde duracağım İnşaAllah.
    Teşekkürler yardım için.

Bu arada ekran kartı takılı değil

VGA kart hatası için 8 sefer bipden sonra kesilme olmaz, sadece biraz daha uzun bekledikden sonra sen kapatasıya kadar 8 sefer bip yapmaya dewam eder.Dolayısıyla 56 değil 156 defa bile duyabilirsin. Herneyse,
    Şayet işlemci çok sıcaksa genelde 775 pin ve üstü fana sahip olan işlemcilerin fanının anakarta oturtulmasında sorun çıkar bu da işlemci sıcaklığını 100 santigrat derecenin üzerine çıkartır. İntel işlemcinin ortadan yarılmasını engellemak amacıyla 100 dereceyi aştığında sistemi otomatik olarak kapatır. Bence fanın ayaklarını kontrol etmende fayda var bi tanesi kırıksa diğer 3 ü maalesef işe yaramaz...
    denemedik yol bırakmadım.Aslında ram yok başka elimde, bir tek ram denemediğim kaldı yani.
    Zaten ram hatası olsa 3 köre öterdi.
    Ne yapabiliyorsam yaptım ama hiçbir sonuca ulaşamadım.Acaba bozuk mu anakart diye düşünüyorum.Son çare yıkayacağım
    O zaman uzun süreli bi kurutma yapmalısın, ancak yıkamay tavsiye etmem çünkü kartların üzerinde çok ince verniğimsi bir tabaka vardır, onu kaldırma veya zarar verme ihtimalin var bu yüzden bence yıkama. Kompresör vb bişi bulursan tozlarını atmak için kuwwetli bi hava ile temizle...
    o zaman ilk kompresör yapayım, olmazsa anakartı atmak gerekecek, atmadan da bir yıkarız bakarız olacak mı.
    Bu gün biryere gidecektim orada kompresör vardı, orada bir deneyeyim.
    Ama bu tozlar nasıl olurda çalıştırmıyor? hiç mantıklı gelmiyor doğrusu.Bazı yerlere bakıyorum toz varsa ondan çalışmaz diyorlar başka konularda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uzun bip sesi
    13 yıl önce açıldı
    Arama sesi gelmiyor.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Tozlar nasıl çalışmaya engel ?

Yukarıda bahsettiğim koruma katmanı yüzünden engel, tozlar birikerek bu katman ve arasında bulunan parçaların üzerinde kısa devre yaparak akımı gitmesi gereken yöne değil başka tarafa ilettiği için, tozlar bu şekilde engelleyebiliyor, ancak illa ki seninki de aynı sorun diyemeyiz.
  • evet arkadaşım ilk önce bir temizleyin sonra parçaları teker teker takıp deneyin am bülük ihtimal ramdandır ratta ram yuvalarını güzelce pamuklu çubukla temizleyin cpu fanın kontrol edin termal macunu yenileyebilirseniz yenileyin kolay gelsin :d inşallah düzelir
  • Alemdar11 A kullanıcısına yanıt
    ramdan olsan 3 biip çıkar ses dimi?
    Hatta özellikle ram i takmadan açtım önce 3 biip yaptı ram tak dedi, ardından ses 1 sn kesildi, sonra başladı meşhur biiplere.
    Ram i takınca ram ile ilgili bir ses çıkmıyor.
    Biip biip diye coşuyor gidiyor.56. biip i duyup fişi çektim :)
    Bugün kompresör işini halledeyim inş.Olmazsada son çare yıkamak
  • bence yıkama falan yapmayın kısa devre olabilir psuyu da başka bir psu ile deneyin yani deneme yanılma ile çölür maalesef :D
    ram hariç herşeyi değiştirdim.İşlemci, işlemci fanı, psu değiştim hala aynı.Ram de sorun olsa zaten belli ediyor sesden, ama farklı birşey bu.Bir videoda görüdm aynı benim gibi bir durum yaşayan birisi son çare yıkıyor videoda.Saç kurutma makinesiyle kurutuyor, 3 gün de bekletiyor.Sonra bir açıyor ki çalışıyor.Yani kompresör de işe yaramazsa son çare yıkamak kalacak :)
    Yoksa çöpe gidecek zaten
  • Aynı şey başıma geldi ne yazıkki benim pc sizlere ömür

• anakartta sıkıntı olabilir nemlenm,ş olabilri bnm de eski desktop pc m oyle olmuştu
    sanırım kasayı çatıda flan bırakmışlar.Yan kapağında teki yok.İçini pislik götürüyordu attım kasayı.
    Bende düşündüm rutubetlenmiş olabilir.Ama görünürde birşey yok.
    Kompresör işini halledemedim.Onu halledebilirsem bakacağım, çalışmazsa son çare yıkamak olacak :)
  • Radallian kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun hocam
  • belkıde kapasıtorlerı sısmstır bn aynı aamanda oyle olmstu yanı ıyıce arastrmak lazm

• Cemile_kaynak C kullanıcısına yanıt
    elimde başka ddr2 ram olmadığından biraz bekleticem gibi.Ram geçtiğinde onunla deneyeceğim.Artık bekleyecek ne yapalım :)
    Ama sanırım biraz rutubetli ortamda kalmış.Tozlar yapışmış üzerine.İyice bir temizlense belki de düzelir.
    Diş fırçasıyla veya tinerle temizlemekte sorun olurmu acaba?
  • sağol hocam
  • evet fırçayla tinerle sıkıntı olma zsanıırm ama normal suyla yıkamayın bence dediğiniz gibi ram gelsin ondan sonra denersiniz inşallah çözersiniz kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.