Bildirim
Laptoptan 5-10dk da bir tık sesi geliyor...
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
-
Selam
Ses geldikten sonra cihazda reset atma, kapanma veya yavaşlama oluyormu ? -
Hayır yavaşlama reset atma söz konusu değil. Click sesine benzer bi ses. -
Büyük ihtimalle fandan kaynaklı bazı modellerde fanın çalışması veya durmasında bu ses çıkıyor bu fanın bozuk oldugu anlamına gelmiyor ama içinizin rahat olması açısından servise göndermenizde fayda var -
HDD park sesi ise gıcık bir sestir o, klik klik, tik tik eder durur insanın kafasını şişirir. Zamanında benim de çok başımı ağrıtmıştı. İnternetten araştırdım HDD kendini şoka vesaireye karşı park edeceği zaman ve işlem yapılmadığı anlarda çıkartırmış bu sesi. Güç tasarrufu yaptığı içinde bunu yapıyor diyenler var. BIOS'tan Advanced Power Management devre dışı bırakılarak ses kesilebiliyormuş ama genelde laptopların BIOS'larında incik boncuk şeyler olduğundan herkes için mümkün değil bunu yapması. Sağolsun adamın biri program ile Windows üzerinden bu APM (Advanced Power Management) denilen illeti kapatmayı başarmış.
http://disablehddapm.blogspot.com/
Buradan programı indirip kurun, daha sonra "disable hdd apm" Windows komut dosyasını çalıştırın. Eğer sorununuz APM kaynaklı ise Windows'u kapatana veya uyku moduna alana kadar bir daha o sesi duymazsınız. "enable hdd apm battery life" çalıştırdıktan sonra yine o sesi duymaya başlarsanız sorununuz bundan kaynaklıdır. Ancak program hard diskte ve sistemde kalıcı bir değişiklik yapmadığı için her açılışta ve uyku modundan çıkışta bunu çalıştırmanız gerek. Ben direk Windows ile birlikte başlatıyorum hiç ses duymuyorum kapatana kadar, kafam rahat oluyor. Arada bilgisayarı uyku modundan çıkardığımda çalıştırmayı unutuyorum, klik sesini duyduktan sonra programı tekrar çalıştırıyorum ve ses kesiliyor. Denemenizi öneririm.
-
Kardeş dediğini yaptım , ama ses kesilmedi aynı ses devam ediyor 20 dk bir click sesi gelyor -
kardeşim press any key to continue ... kısmından sonra Devam edecek miyiz yoksa o halde bırakacak mıyız ekranı? Ben bir tuşa basıp devam ettim 20-25dk aralıklarla ses gelmeye devam etti.
HALA GÜNCEL -
Laptopun değişimini mi istemeliyim? Yoksa bir çözümü var mı ? Bu ses ileri zamanlarda performans düşüklüğü ve yavaşlamaya sebep olur mu ? Yardım ederseniz sevinirim ... -
genelde o ses hdd durunca ve çalışınca çıkartır. bilgisayarda 2 tane hdd mi var -
quote:
Orijinalden alıntı: oguz298
genelde o ses hdd durunca ve çalışınca çıkartır. bilgisayarda 2 tane hdd mi var
- Bazı bilgisayarlarda 2 tane HDD girişi olabiliyor. Fakat genelde tek HDD kullanılıyor. -
2 tane varsa birini kullanırken ötekini kapatabiliyo olabilir güç tasarrufu ve hdd in sağlığı açısından ses te ordan geliyo olabilir şahsen kendi bilgisayarım öyle ssd+hdd kullanıyorum 20-30 dk sonra hdd kendini kapatıyor kullanmadığım için -
Tek hdd var . -
bilgisayarda 80gb + 80gb + 160gb + 160gb hdd var ve hepsinden de o ses çıkıyor biri çalışırken diğeri çalışmıyo o yüzdendir siz de internette yazı falan okurken de kendini kapatıyordur çözümü yok yada ben bulamadım beni daha da sinir ediyor aynı sesden 4 tane ve birinden çıkmasa diğerinden çıkıyor sizin sorununuz da odur bi oyun oynarken deneyin oyunda sürekli olarak hdd kullanıldığı için o ses kesilmelidir kesilmesse bad sector olabilir hd tune kurup bad varmı diye bakın eğer bad varsa kesinlikle tamire yollayın o bad bilgisayarı aşırı yavaşlatır bende badlı 40gb vardı pc'nin açma düğmesine bakıyorum 6-7 dakika sonra hoş geldiniz tyazıyor 4gblik bir dosyayı 1 saat civarında atıyor tabi bu çok badlı hard disk -
Güç seçeneklerini açıp 20 dakika yazan yeri aşağı ok tuşunu kullanarak hiçbir zaman yapın. -
quote:
Orijinalden alıntı: Pulmicort
Güç seçeneklerini açıp 20 dakika yazan yeri aşağı ok tuşunu kullanarak hiçbir zaman yapın.
Bende de benzer bir sorun var. Umarım çözülür böyle. Teşekkürler.
-
fan sesiyle ilgisi yok harddiskinin kafasından ses geliyor. anormal bir durum olup olmadığı tartışılır ilerde bütçen var ise SSD sürücüye geçmeni tavsiye ederim.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X