Şimdi Ara

Araç Tavsiye - ÖTV Indirimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Babamın sol bacağında engeli mevcut, kendisi elden fren tertibatı ile 2008 den beri araba kullanmaktadır hali hazırda. Şuanki arabamız sıfır aldığımız 2010 Clio HB 1.2 85 Bg BVR Yarı Otomatik 22000 Km aracımızı yaza doğru satıp C segmenti daha konforlu bir araca geçmeyi planlıyoruz. Ortalama 45-50 bin tl civarına gelmekte piyasadaki en üst donanım C sedan sıfır arabalar ÖTV indirimiyle. Kredi çekilmeyecek ve 50 bin tl max bütçemiz var. Öncelikle alacağımız araca en az 5 yıl binme zorunluluğumuz var satamıyoruz vergi muafiyetten dolayı, bu kıstası göz önünde bulunduralım tavsiye verirken. Yani o arabaya 5 yıl bineceğiz bu önemli. O yüzden araba sorunsuz olmalı. Kronik sorunu olursa satıp elden çıkarma durumu yok, pişman olmamalıyız.

Araştırdığım araçlar;

Toyota Corolla 1.6 Advance Navigation Multidrive S

Avantajları : Servis-bayi 1km uzaklıkta
    CVT şanzıman yakıt tüketimi avantajı ve konforu
    Geniş iç hacim, ön konsol benim hoşuma gitti ferah bir ortam sunmuş.
    Yalıtım başarılı
    Güncel kasa

Honda Civic 1.6 Eco/LPG Elegance Smart Otomatik

Avantajları: Bayi çıkışlı LPG ve 6 yıl garanti
    Xenon Far (Neden bilmiyorum xenon a karşı aşırı sempatim var)
    Sunroof

Mazda 3 Skyactiv-G Power 1.5 Otomatik

Avantajları: Kusursuz sayılabilecek ve çoğu kişi için de öyle çok iyi bir tasarımı var
    Fiyatına göre oldukça doygun donanım.(HUD, Bi-Xenon vs.)
    14.1 sıkıştırma oranlı, diğer atmosferiklere kıyasla oldukça ekonomik yeni teknoloji motor.
    Güncel kasa

Bu 3 otomobil modelinin kendi aralarında birbirlerine göre artıları eksileri var sizin de görüp bildiğiniz gibi. Öncelikle yazının başında dediğim gibi şuanki 2010 model aracımızın 22000km de olduğunu hatırlatarak çok km yapmadığımızı söylemek isterim. Ama araç motorundan beklentimiz herkesin beklentisi gibi az yakması ve güçlü olması. Gerçi hangi arabayı alırsak alalım şuanki arabamızın motorundan güçlü olacağı kesin gibi (85bg 5500d/dk, 107nm 4250 D/dk gibi komik rakamlar). O yüzden performans konusuna çok takılmıyorum, birinci hedefimiz konfor, sürüş keyfi ve az yakması. Ancak kafama şöyle bir soru da takılmıyor değil, aracı malumunuz üzerine indirimli alıyoruz, böyle bir fırsat varken dizel almak ne kadar mantıklı? Sonuçta satarken aldığımız fiyattan pahalı satacağız indirim dolayısı ile. Tabi bu 5 yıl binme şartı ile oluyor. Yani zarar etme gibi bir durum olmuyor gibi, dediğim gibi ekonomi önemli bir kıstas bizim için. Şuanki aracımızla bir depoyla 700 km ye yakın yol yapabiliyoruz her ne kadar vasat bir performansı olsada.

Yukarıda saydığım araçların dezavantajlarını biliyorum az-çok, zaten o yüzden karar verememiş durumdayım aslında. Ancak dezavantajlarını bilerek söylemiyorum ki sizin yorumlarınızı etkilemek istemem. Yani her şeyi sizden duymak istiyorum tavsiyelere ihtiyacım var, acelem yok. Model tavsiyesi de alabilirim başka.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uppp

• 5 yil binecek ve sorunlarla ugrasmak istemiyorsaniz kesinlikle corolla oneririm.garantisinide uzattiniz mi tadindan yenmez

• Aquarious A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle merhaba.ben mazda cx5 sahibi olarak size mazda 3 tavsiye ederim.mazda 3 u 5 yıl civarinda kullanacaksaniz satmanizda sıkıntı olmaz.mazda da güvenlik corollaya gore çok daha iyidir.çarpisma testinde corolla çok kotu cikmistir.carpisma testini amerikalılar yapmistir ve testin adi iihs.mazda 3 kesinlikle corolladan az yakacaktir.kesinlikle mazda 3 tavsiye ederim.

Mazda İngiltere deki bir testte dünyanın en sorunsuz araci seçilmiştir.

• Ben bu ucu içerisinden mazda 3'u seçerdim. Tasarımı çok guzel, sportif, skyactive motor istediğiniz gibi bir motor. Bence iç tasarımı da diğer 2sinden daha iyi. Mazda sorunsuzlukta toyota ile yarışır hatta bir ara geçmişti birinci olmuştu . Yol tutuşu iyidir, mazda küçük bir üretici olduğu için bana hep daha özenli gelmiştir. Onun dışında civic'in de lpg olayı güzel. Corolla bence 3. planda kalir.

• Üç araçta güzel hocam hangisini alsanız pişman olmazsınız. Ben bu aracı kullanıyorum bu araba çok güzel diyerek araba onerilmez.

Hocam beş senede 22000 km yapmışsınız o zaman size lpg gerekmiyor. Bu yüzden civic bence geri planda kalıyor. Beş sene sonra mazda ve corollanin motor ve şanzımanı hondaya göre daha güncel kalacak fakat civic in her türlü gideri var :)

İçlerinde en geniş iç hacim corolla sunuyor. Corolla nın yakıt tüketimi mazda kadar iyi değildir fakat civic den iyidir. Bende mazda 3 var abimde yeni corolla, corolla benim araca göre daha geniş. Corolla nın en eleştirilen yani ön konsolu onu da siz zaten begenmissiniz.

Bu araçlardan hangisini alırsanız alın beş sene sonra karlı satarsınız zaten. Honda ve toyotayı mazdaya göre 3000 gibi belki daha fazla fiyata satarsınız, mazda alırsanız bu paranın bir kısmını yakıt tuketiminden geri kazanırsınız.

Sizin yerinizde olsam yaşadığınız yerde eğer mazda bayisi varsa

1. Corolla yada mazda 3
    2. Civic

Eğer mazda servisi yoksa

1. Corolla
    2. Civic
    3. Mazda 3

Kendim alacak olsam mazda 3 alırdım :) fakat kırmızı rengini almaya cesaret edemezdim nazardan ötürü, mavi rengini alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpolat35 -- 17 Eylül 2014; 4:37:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3 araç da japon hocam.3 üde üzmez.hangisi siniyorsa içinize onu alın
  • Öncelikle değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Inanın bana bu üçü içerisinden bana en sıcak gelen mazda 3 zaten. Ancak servis uzaklığının 90 km olması ve bunun üstüne araç periyodik bakımlarının 6 ayda bir olması beni düşündürüyor. Aynı şekilde honda servisi de 90 civarı km uzaklıkta. Bulunduğum şehirde renault, Ford, toyota, citroen bayileri bulunuyor. 5 yıl bineceğimiz için sorunsuzluk önemli bu yüzden sizin de dediğiniz gibi Japon arabalarına bakıyorum. Cliomuz bize büyük bir masraf çıkarmadı, ancak sürekli sağından solundan çıkan parçaları değiştirdik anten olsun Akü kapağı olsun felan. Yani araçta kullanılan materyaller aşırı kalitesiz, tabi bu yorumların clio 3 için geçerli şuan nasıl bilmiyorum.

6 ayda bir bakım... ilk defa duydum. saçmalamışlar. kaç lira bakımları acaba?

servis çok önemli size yakın olanı seçin. üçü de sorunsuzdur. güvenlik önemli bence iihs ve euroncap hatta jncap i de inceleyin. corolla çirkin ama daha kullanışlı gibi ülkemizde, servis tutumu, yedek parça, yerden yüksekliği, ikinci eli, genişliği de daha iyi.

• Bu forumda da dahil birkaç mesajda mazda nın periyodik bakımlarının 10000km / 6 ay olmasından şikayet edilen yorumlar gördüm. Bu konu ile ilgili resmi bir kaynak da bulamadım aradım ama, bilen varsa aydınlatabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.