Şimdi Ara

Araç tavsiyesi B sınıfı max 35000tl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bir arkadaşım için araç bakıyorum. Aradığı minimum özellikler:

- 0Km
    - max. 35.000tl bütçe
    - Otomatik vites (Tercihen Tork konvertörlü)
    - 5 kapı
    - donanım olarak sadece klima zorunlu

aklımda Corsa yada Polo/Ibiza (Mitsubishi Colt da olabilir) var. Sizlerin aklına gelen başka alternatifler nelerdir?

İyi niyetle ikinci el yada manuel araç önerecek forumdaşlarıma şimdiden selam gönderiyorum. Yazdığım çerçeve de kalırsak işimi bir hayli kolaylaştırabiliriz.

Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.

• Chevrolet aveo yeni kasa sıfır'da 2.ci eldede çok uygun tavsiye ederim :)
  • Evet ikinci elde oldukça uygun.

Ama sıfır fiyatı diğer araçlara göre çok da avantajlı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirdiesel -- 25 Mayıs 2012; 19:37:58 >
  • başka fikri olan yok mu?
  • Corsa Enjoy 1,4 4ileri 35.272TL. gayet güzel donanımı var. klima var her şey var
    8lt şehir içi, 5lt şehir dışı

Önemli özellikler kısaca;
    ABS, Klima, Elektrik kumandalı ısıtmalı yan aynalar
    direksiyondan kumanda, Radyo CD MP3 çalar, 7 adet hoparlör ve aux-in girişi
    Sürücü ve yolcu hava yastıkları
    Yan hava yastıkları, Kapı içi çelik koruma barları
    Yol bilgisayarı ve hız sabitleyici
    ön sis farları, deri kaplı direksiyon
    16" alaşımlı jantlar, Hıza Duyarlı Elektro Hidrolik Direksiyon (EPS)(hızlandıkça sertleşen, kontrolü iyileştiren özellik)

Elektronik Stabilite Programı (ESP) 946,96 TL (aracı bayan kullanacaksa olmalı)

ESP ile 36218TL. pazarlık ile 35bin-35500 yaparlar...

Şehir içi 4ileri otm. kullanan biri olarak yorumum; donanımı, tüketimi, şekli ile beğendiğim bir araç. benim araç 10lt yakıyor şehir içi. 100hp altında tork konvektörlü olmamalı. 85hp aracım resmen ıkınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 27 Mayıs 2012; 13:00:05 >

• Suzuki Swift, az yakar, donanım güzel, alanlar memnun.

Bu arada otomatik 36650 diyor ancak pazarlıkla 35000'e çekilebilir belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desx -- 27 Mayıs 2012; 12:46:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sirdiesel

Merhabalar,

- 0Km
    - max. 35.000tl bütçe
    - 5 kapı

aklımda Corsa yada Polo/Ibiza (Mitsubishi Colt da olabilir) var. Sizlerin aklına gelen başka alternatifler nelerdir?

İyi niyetle ikinci el yada manuel araç önerecek forumdaşlarıma şimdiden selam gönderiyorum. Yazdığım çerçeve de kalırsak işimi bir hayli kolaylaştırabiliriz.

mitsubishi colt... tartısmasız... cvt şanzıman...

fiyatı çok iyi kaçırılmayacak fırsat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

quote:

Orijinalden alıntı: sirdiesel

Merhabalar,

- 0Km
    - max. 35.000tl bütçe
    - 5 kapı

mitsubishi colt... tartısmasız... cvt şanzıman...

fiyatı çok iyi kaçırılmayacak fırsat.

Bende Colt diyorum yakıtıda çokaz donanımda iyi. 2.seçenek olarak Swift yada Aveo olabilir.

• Madem tam otomatik diyor 6 ileri yeni aveo derim. Corsada sanırım sonradan otomatikleştirilmiş normal şanzıman var. Baskı balata ve vites dişlileri aynı manuel gibi diye biliyorum. Ancak bunlar çok yaktırır. Yakıt önemliyse çift kavrama tek seçenek DSG polo almalı. Ancak DSG arızası için garantiyi 4 yıla uzatırsa iyi olur. Yeni aveo sıfırda donanımda diğerlerine göre çok avantajlı değil demişsiniz. Tam tersi daha uygunu yok. LTZ otomatik pazarlıkla alınabilir. Ancak çok yakar. Colt bu konuda en ekonomik olanı olur. Şanzımanı hakkında bilgim yok. Micrada cvt (kademesiz vites) var ama beğenir mi bilmem.
  • Bütçeyi aşmıyor olsa direk Honda Jazz derdim. Eğer tipine bir lafınız yoksa Nissan Micra öneririm. 1.2 litre motoru vergi avantajı sunuyor. Üzerinde CVT şanzıman mevcut aracın. Hem konfor hem de yakıt ekonomisi açısından uygun bir şanzıman. Ayrıca donanım olarak da oldukça tatmin edici bir araç. Tüm güvenlik donanımlarına da sahip. Aveo ve Corsa tarzı tam otomatikler 10 litre civarı tüketeceklerdir ve bu sınıf bir araç için kabul edilebilir bir rakam değil bence bu.

Micra'nın baz donanım CVT'li liste fiyatı 33.600TL.

Bu arada Mitsubishi Colt'ta yarı otomatik şanzıman mevcut CVT değil.
  • mazda 2 ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Madem tam otomatik diyor 6 ileri yeni aveo derim. Corsada sanırım sonradan otomatikleştirilmiş normal şanzıman var. Baskı balata ve vites dişlileri aynı manuel gibi diye biliyorum. Ancak bunlar çok yaktırır. Yakıt önemliyse çift kavrama tek seçenek DSG polo almalı. Ancak DSG arızası için garantiyi 4 yıla uzatırsa iyi olur. Yeni aveo sıfırda donanımda diğerlerine göre çok avantajlı değil demişsiniz. Tam tersi daha uygunu yok. LTZ otomatik pazarlıkla alınabilir. Ancak çok yakar. Colt bu konuda en ekonomik olanı olur. Şanzımanı hakkında bilgim yok. Micrada cvt (kademesiz vites) var ama beğenir mi bilmem.

yeni corsada 1,2 motorda easytronic var. easytronic dsg gibi ama tek kavramalı bir şanzıman o yüzden vites geçişleri belli olur. dediğinizin aksine manuelden bile az yakar. aynı sistem astra H(classic 3)de de var. manuelden 0,3lt az yakıyor şehir içinde.
    1,4 corsalarda ise 4ileri tork kontektörlü şanzıman var. manuelden biraz fazla yakmasına sebep olur. ama 8lt/5lt değerleri 1,4 tork konvektörlü corsaya ait. 8lt bence çok değil, otm bir araç için. LPG uyumlu en azından TSI gibi uyum sorunu yok. varsın o kadar yaksın DSG gibi garanti sonrası sahibinin ocağına incir ağacı dikmesin. cvt hakkında bir yorum yapamayacağım... ama coltun 2.eli iyi değil o bir gerçek.

yeni aveo konusuna gelirsek corsa enjoy ile aynı donanım. corsa'da perde hava yastıkları yok, arka camlar otm. değil sanırım. ama yeni aveo 9lt/5,4lt yakıt tüketimi var. 4ileri'den fazla yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 27 Mayıs 2012; 20:31:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Only Gamer

quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Madem tam otomatik diyor 6 ileri yeni aveo derim. Corsada sanırım sonradan otomatikleştirilmiş normal şanzıman var. Baskı balata ve vites dişlileri aynı manuel gibi diye biliyorum. Ancak bunlar çok yaktırır. Yakıt önemliyse çift kavrama tek seçenek DSG polo almalı. Ancak DSG arızası için garantiyi 4 yıla uzatırsa iyi olur. Yeni aveo sıfırda donanımda diğerlerine göre çok avantajlı değil demişsiniz. Tam tersi daha uygunu yok. LTZ otomatik pazarlıkla alınabilir. Ancak çok yakar. Colt bu konuda en ekonomik olanı olur. Şanzımanı hakkında bilgim yok. Micrada cvt (kademesiz vites) var ama beğenir mi bilmem.

yeni corsada 1,2 motorda easytronic var. easytronic dsg gibi ama tek kavramalı bir şanzıman o yüzden vites geçişleri belli olur. dediğinizin aksine manuelden bile az yakar. aynı sistem astra H(classic 3)de de var. manuelden 0,3lt az yakıyor şehir içinde.
    1,4 corsalarda ise 4ileri tork kontektörlü şanzıman var. manuelden biraz fazla yakmasına sebep olur. ama 8lt/5lt değerleri 1,4 tork konvektörlü corsaya ait. 8lt bence çok değil, otm bir araç için. LPG uyumlu en azından TSI gibi uyum sorunu yok. varsın o kadar yaksın DSG gibi garanti sonrası sahibinin ocağına incir ağacı dikmesin. cvt hakkında bir yorum yapamayacağım... ama coltun 2.eli iyi değil o bir gerçek.

yeni aveo konusuna gelirsek corsa enjoy ile aynı donanım. corsa'da perde hava yastıkları yok, arka camlar otm. değil sanırım. ama yeni aveo 9lt/5,4lt yakıt tüketimi var. 4ileri'den fazla yakıyor.

Verdiğiniz bilgilerde biraz eksik var gibi. Easytronik benim dediğim gibi yarı otomatik bir şazıman. Pek tavsiye edilen bir sistem değil.
    http://www.arabam.com/haber/Danisman-EASYTRONIC-SANZIMAN-NASIL-CALISIYOR/Detay-285906

Manuele benzeyen bir yapısı var. Sadece debriyaja araba karar veriyor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_34438084/tm.htm

4 ileri otomatik ise asla tavsiye edilen bir şanzıman değil. Active select diye geçiyor. Herşey fabrika verisi olmuyor. Ayrıca corsa LPG uyumlu, aveo uyumlu değil gibi bir anlam çıkıyor. Aynı motor var ikisinde de, 1.2 ecotec ve 1.4 ecotec. Euro5 olan bu motorlar LPG uyumlu değiller. Taktıranlar riskleri göze alarak taktırıyorlar. Donanım ise zaten liste halinde yazıyor. Alan kişi kararını verecektir.

İşin özü ben otomatik corsayı iki seçeneğiyle de önermiyorum. Colt, micra yeni aveo olabilir. Polo dsg fiyatlarını bilmiyorum. Ancak içlerinde en dolusu ve en çok yakanı aveo olacaktır. Tabi tam otomatik 6 ileri vites içlerinde yine en sorunsuzu da olacaktır. Ben ille otomatik alacak olsam colt düşünebilirdim sanırım. ESP ve hava yastığı eksik ama o durumda olursam seçenekler ve bütçeme göre nasıl karar verirdim bilemiyorum. Belki çirkin bulsam da CVT ve donanım için micra da alabilirdim. Test etmek te gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 27 Mayıs 2012; 21:31:54 >

• Boşuna konu açtın. AVEO çıkar bu konunun sonucu.

COLT veya IBIZA tercih ederdim ben olsam.
  • citroen c3 veya ford fiesta olabilir.seçeneklerinize ekleyebilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.