Arkadaşlar hepinize selamlar. Ülkenin ekonomik durumları malum, 3-5 lirayı bir araya getirmek bile mucize olmaya yaklaştı. O yüzden yazacağım rakamlar ve araçlar komik gelebilir. Neyse, girizgaha ve malumun ilanına gerek yok. Alacağım araç ise ilk aracım olacak ve bazı konularda bir hayli cahilim. :) Şimdi durum şu arkadaşlar, İzmir'de yaşıyorum. 380 Bin tl kadar nakitim var, üzerine 70 bin kadar da kredi desteğiyle 450bin tl bandına otomatik bir araç arayışındayım. (Krediyi diğer kredilerim ve mevcut ödeme gücüm sebebiyle arttıramıyorum). Bir kaç araç arasında kaldım ama tam olarak çıkış yolu bulamadım. Bulduğum iki araç: Değişsensiz - Boyasız - Tramersiz 2011 Model Peugeot 207 1.4 Envy (Benzin)- 58bin km - 440 bin tl (Herhangi bir KM düşürme işlemi yok) Değişsensiz - Boyasız - Tramersiz 2011 Model Peugeot 308 1.6 HDI Premium Plus Cam Tavan (Dizel) - 244bin km - 430bin tl
İlk bakışta 207 öne çıkıyor gibi ama izlediğim videolarda ve araştırmalarda yokuşlarda geri kaçırma yaptığı, gaza bastıktan sonra geç kavradığı (1500 devir ya da 1-1.5 saniye kadar) şeklinde şikayetlerden oluşuyor. Hatta bir videoda kullanan kişi yokuşlarda geri kaçmaması için çift ayak kullanmaya başladığını söylüyor. 308 ise, tüm bakımları zamanında yapılmış, volant ve trigger kayışları yeni değişmiş, kilometresi yüksek ama oldukça temiz bir araç. Kafamı karıştıran nokta ise, otomatik vites araçlarda 240bin+ km çok yüksek bir rakam mı? Volant, baskı balata, şanzıman yağı değişimi yeterli bir işlem mi? Envy kullananlar var mı? Geri kaçırma sorunu vs. ciddi anlamda bahsedilen kadar yüksek mi? Forumdaki aktif araç kullanan uzman arkadaşlardan bu konular hakkında beni aydınlatmasını rica edeceğim. Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim. Güzel yorumlarınızı bekliyorum. Selamlar, Aytekin |
Araç tavsiyesi (ilk araç) 207 Evny vs 308 1.6 HDi
-
-
Allah kolaylık versin diyeyim, gerçekten zor süreç.
Keşke +100k kredi imkanınız olsa, otomatik şartı yoksa 2020 208 signature güzel bir seçenek olurdu. 9 yaş genç araç sizdeki seçeneklere göre.
Geçen hafta 390 bin TL civarı 2014 punto alındı LPG'li 145 bin km'de boyasız değişensiz. Manuel düşünürseniz bakılabilir seçenek bence.
-
Dur kalk ve gün sonundaki yoğun trafikten dolayı manuel düşünmüyorum. Kiraladığım araçlarda vs. otomatiğin tadını bir kere aldım, daha vazgeçemem sanırım. :)
-
Çok haklısınız, ben de İzmir'de yaşıyorum ve özellikle son 5 senedir trafikle iç içeyim. Ben de otomatiğe çok niyetlenmiştim ama ülke gerçekleri beni manuel daha yeni model almaya itti. Gönül tabi ki konforlu otomatikte hala. Ben 3 adet eski arabayı aktif çalışır durumda tutmanın maliyet ve emek zaman olayını çok yakından deneyimlediğim ve artık çok sıkıldığım için 2 tanesini gönderip bütçeme en uygun ve ucuz sıfır araca geçiş yaptım. Nice soğuklarda sabahın 7sinde sanayi kapılarında dolandık, şanzımanlara traverslere omuz attık. :) Bekarken hobiydi de evliyken çok sıktı hobilikten çıktı artık.
Geriye 1 tane eski araç kaldı, hatta 2 gün önce de onun 4'lü cam düğmesi bozuktu kilitçinin değişecek dediği parçayı söküp tamir ettim. O ilk aracım ve satmaya kıyamadığım için babama emanet ettim. Aile ziyareti sırasında bir şeyleri tamir etmeden dönemiyoruz mecburen.
Benim deneyimlerin eski araçların zaman + yürütme maliyeti istediğidir. Benim seçimim konfordan biraz feragat ile zaman + yürütme maliyeti cebimde kalması oldu. Son zamanlarda parça fiyatlarının afaki artışı da çok can sıkıcı.
Bu yüzden size daha yeni model öneride bulunmak istedim.
-
207 kullanımı sürüşü güzel bir araç düşük km temiz ise onu tercih edin derim yüksek kmdeki dizellerin masrafı çok baş ağrıtabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence bu kadar eski bir araç bakıyorsanız, 12-13 yaşında bir pejoya bu paraları vermeyin derim.
Çünkü ileride ne olacağı belli değil. Bayiler galerilere, galeriler al-satcilara, al-satcilar diğer alsatci ve bıkan vatandaşa satıyor gibi bir durum var.
Türkiye’ye gelen araç sayısında bir azalma yok, sırf fiyatlar artacak korkusuyla piyasa oluşmuş durumda.
Bu sebeple sıfır araç parasına 13 yıllık araç alıyorsunuz.
Yerinizde olsam 2 araçta tanıdıktan vs degil ise Japon aracına yönelirdim. Rüzgar terse dönerse bu yaşta bir ikinci el araçta en rahat elden çıkacak Japon olur. Terse dönmezse en fazla primlenecek yine Japon olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X