Arkadaşlar hepinize selamlar.
Ülkenin ekonomik durumları malum, 3-5 lirayı bir araya getirmek bile mucize olmaya yaklaştı. O yüzden yazacağım rakamlar ve araçlar komik gelebilir. Neyse, girizgaha ve malumun ilanına gerek yok. Alacağım araç ise ilk aracım olacak ve bazı konularda bir hayli cahilim. :)
Şimdi durum şu arkadaşlar, İzmir'de yaşıyorum. 380 Bin tl kadar nakitim var, üzerine 70 bin kadar da kredi desteğiyle 450bin tl bandına otomatik bir araç arayışındayım. (Krediyi diğer kredilerim ve mevcut ödeme gücüm sebebiyle arttıramıyorum).
Bir kaç araç arasında kaldım ama tam olarak çıkış yolu bulamadım.
Bulduğum iki araç:
Değişsensiz - Boyasız - Tramersiz 2011 Model Peugeot 207 1.4 Envy (Benzin)- 58bin km - 440 bin tl (Herhangi bir KM düşürme işlemi yok)
Değişsensiz - Boyasız - Tramersiz 2011 Model Peugeot 308 1.6 HDI Premium Plus Cam Tavan (Dizel) - 244bin km - 430bin tl
İlk bakışta 207 öne çıkıyor gibi ama izlediğim videolarda ve araştırmalarda yokuşlarda geri kaçırma yaptığı, gaza bastıktan sonra geç kavradığı (1500 devir ya da 1-1.5 saniye kadar) şeklinde şikayetlerden oluşuyor. Hatta bir videoda kullanan kişi yokuşlarda geri kaçmaması için çift ayak kullanmaya başladığını söylüyor.
308 ise, tüm bakımları zamanında yapılmış, volant ve trigger kayışları yeni değişmiş, kilometresi yüksek ama oldukça temiz bir araç.
Kafamı karıştıran nokta ise, otomatik vites araçlarda 240bin+ km çok yüksek bir rakam mı? Volant, baskı balata, şanzıman yağı değişimi yeterli bir işlem mi? Envy kullananlar var mı? Geri kaçırma sorunu vs. ciddi anlamda bahsedilen kadar yüksek mi?
Forumdaki aktif araç kullanan uzman arkadaşlardan bu konular hakkında beni aydınlatmasını rica edeceğim.
Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim. Güzel yorumlarınızı bekliyorum.
Selamlar, Aytekin
YBS OKUYORUM,SORULAR VARSA ALIRIM
|
SDÜ HAZIRLIK SINIFI
|
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 72
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 1.507 (Bu ay: 18)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 12 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar