Şimdi Ara

YBS OKUYORUM,SORULAR VARSA ALIRIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • forumda çok fazla kişi ybs hakkında bilgi almak istiyor.deneyimli bir ybs öğrencisiyim sorularınız varsa; sorabilirsiniz.

başka bir başlık altında bölümü,üniversiteleri incemiştim,bir arkadaşa yanıt olarak yazdım.görmeyenler için burada da alıntıladım.yararlı olur görmeyenleriniz varsa.

quote:

Orijinalden alıntı: I-TECH-INN

Merhaba;

arkadaşımın hesabından yazıyorum.
    Ybs okuyorum ve sana nacizane tavsiyelerim var.Öncelikle üniversiteler hakkında bilgi vereyim.
    tercih ederken bunlara dikkat et.
    -yeni açılan müfredatı tam oturmamış yerler kesinlikle buraları yazma,son zamanlarda çok fazla bölüm açıldı.hocalar yetersiz olabilir,ders programı oturmamış olabilir(bu çok önemli)
    bu dediğime göre kafadan 3-4 üniversite eleniyor zaten.
    -en eskisi
    boğaziçi,cumhuriyet,bartın sanırım.(sakarya'nın kuruluş tarihini bilmiyorum)
    -ders programlarını incele
    ybs'de ders ağırlığı ve programlama derslerinin yoğunluğu önemli.paso yönetim ağırlıklıysa;tercih etme.
    -seçmeli programlama dersleri var mı yok mu incele- varsa iyiye işaret.
    -seçeceğin üniversitede endüstri-bilgisayar müh. açılış zamanlarına bak,büyük ihtimal buralardan hocalar gelecek bu iyi.eğer seçeceğin üniversite'de bu bölümler yoksa ve köklü değilse oradaki ybs'yi yazma bile.
    -staj zorunluluğu olan üniversiteyi tercih etmeye çalış
    --------------------------------------------------------------------------------------
    yıldırım beyazıt yeni açılan bir üniversite müfredat,bölüm ne derece oturmuş tartışılır ama ingilizce hazırlık var sanırım,ama yazdığın 2 üniversiteden ben olsam sakarya'yı yazardım(yukarıda yazdığım şartların ne kadarını sağlıyor bilmiyorum yine de)

----------------------------------------------
    tek tek üniversite ismi vermedim sen bu kıstaslara göre bir araştırma yaparsan zaten geriye 3-4 seçeneğin kalacak onlarda "muhtemelen"---->
    boğaziçi
    mehmetakif
    sakarya
    ------------------------

Okunur Mu diye sormuşsun niye okunmasın.Ama kendine şunu sor.teknolojiye ilgim ne derecede acaba web sitelerine girdiğinde ya da masaüstü bir programı gördüğünde acaba nasıl
    bunun kodlaması diyebiliyor musun /merak ediyor musun ? Bunun cevabı evetse düşünebilirsin.Tabi olay sadece kodlamayla kalmıyor.Uzmanlaşabileceğin bir çok alan var.Biraz da sana bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ITECHINN -- 30 Haziran 2014; 1:53:38 >

• nerde okuyorsunuz acaba
  • bayadm1n B kullanıcısına yanıt
    Cumhuriyet üniversitesi- ybs evlerden ırak
  • bende yazmayı düşünüyordum biraz araştırdım bölümü ders programı vs baya güzel bir bölüm fakat sivas muhafazakar bir ilimizmiş kışın soğuk deniyor soğuk olması önemsizde ben böle uzun saçlı falanım o yüzden biraz korktum.hocalar nasıl ilgileniyormu ?
    Sivas'ı değil ben üniversite hakkında evlerden ırak yazdım.Cumhuriyet üniversitesi ybs'yi yazmayınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: I-TECH-INN

forumda çok fazla kişi ybs hakkında bilgi almak istiyor.deneyimli bir ybs öğrencisiyim sorularınız varsa; sorabilirsiniz.

mezunları ne kadar maaş alıyor ?
  • bn meslek lısesi mezunuyum bu bölümü düşünüyorum snce bu mesleğin geleceği ve iş imkanları nasıl ?
  • Wheatley kullanıcısına yanıt
    çok genel bir soru olmuş.işinizi ne kadar iyi yaparsanız,ve üniversite isminiz iyiyse iyi bir maaşa başlarsanız.
    orta karar bir üniversiteden mezunsanız ve yazılımla ilgili sıkıntılarınız varsa işler sizi beklemiyor.
    oturur kpss çalışırsınız.Okulda iyiyseniz ve yazılım işini kıvırdıysanız 2000 tl ile başlarsınız.(maksimum)
  • OzzyLoRo_0618 kullanıcısına yanıt
    meslek lisesi,bilgisayar bölümüyse en azından temel şeyleri biliyorsan iyi.
    genelde herkes geleceği ve iş imkanlarını soruyor,haklısınız ama şu soruyu da kendinize sormalısınız.
    yazılım işi ne kadar ilgi mi çekiyor? algoritma mantığını kavrayabilir miyim?
    Analiz yeteneğim var mı?

iş imkanları yine bu sayfada verdiğim cevaplardan bakabilirsiniz.
    üniversite her şeyi vermediği için bu bölüm için kendinizi geliştirmek zorundasınız.kendinizi geliştirirseniz;yukarıda saydıklarımı yapabilirim diyorsanız bilişim sektöründe iş var.diğer türlü çok bir şey beklemeyin.
    Sivas'ın soğuğu takacağın en son şey olmalı :)
    ders programı iyi falan değil arkadaşım uzaktan bakınca anlayamazsın onu..Alternatif yok Bölümde alan derslerine giren 4 hoca var.Hocalar yetersiz.
    ders programında da seçmeli ders yok,staj zorunluluğu yok.
    Kusura bakma geç cevap verdim biraz.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can.con -- 4 Temmuz 2014; 19:23:34 >
  • can.con C kullanıcısına yanıt
    ybs de yazılım ne alaka mı ?
    bilgisayar da sana sadece word excel vb... programlarını mı gösterecekler ?
    ne dediğini anlayamadım kardeşim sen çok yanlış gelmişsin.

bir de kesin yargılarla konuşuyorsun; bölümle ilgili bilgin varmış gibi "programcı kadar yazılım bilmesine gerek yok " diyorsun.
    yanlış yönlendirme yapma lütfen.

eğer tercih yapacak biriysen ne neyi kapsar iyice öğren;zaten böyle düşünüyorsan da ybs yazma ;)
  • up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can.con -- 4 Temmuz 2014; 19:23:16 >
  • Bartın'a gelmeyin. Pişman olursunuz. Eğitim kalitesi yerlerde. QBasic,Delphi 7, Paradox, Access, HTML, CSS gibi çağdışı şeyleri öğretiyorlar. Şehir desen zaten kötü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: can.con

I-TECH-INN
    bu üniversitelerde ders veren adamların senden programcı yetiştirme telaşında olmadığından bihabersin umarım
    tamam ben sana programlama göstermiyorlar demiyorum ama normal bir program yazıcısından daha az mesulsun kodlardan
    işletmelerde bilişim sistemlerini geliştirecek düzeyde bilişim ve bu sistemleri yönetecek düzeyde işletme bilgisine sahip öğrenciler yetiştirmektir(alıntı) bu adamların gayreti,
    yoksa sana yarın öbür gün bir angry birds yazda oynayalım demezler :)

bana bölümümü anlatmaya çalışıyorsun,Alıntılarla cevap falan yazıyorsun falan komik. neyse konunun dışına çıkmayalım.zaten ben alıntı diye belirttiğin şeyi inkar falan etmedim ne yazdıysam burada, herkes görür.laf salatasına çevirmiyelim olayı millete yararlı olur diye yazıyorum ben burada.
    en son cümlen de baya komik,o işlerin öyle olduğunu senden daha iyi bilecek yaştayım.
    ha,ybs okuyan biri oyun programlamaya çok yönelmemiştir,yönelebilir ama bu engel değil,daha çok crm yazılımlarına yönelir ybs'ci,

• up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can.con -- 4 Temmuz 2014; 19:22:56 >
  • Ybs tutturdum. Lisede bilgsayar programcılığı okuyordum. Java c# mssql felan iyi bilirim.

umarım güzel bi meslek buluruz bitirince
  • son durum nedir? :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.