Şimdi Ara

ODTÜ'YÜ BIRAKTIM, ODTÜ İLE İLGİLİ MERAK ETTİĞİNİZ, KAFANIZA TAKILAN SORULARA CEVAP VEREBİLİRİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
6
Favori
17.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurt koşulları, kampüs, hazırlık ve sonrası eğitim ile bölümler hakkında elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım arkadaşlar...

• ben de bi konuda görüş belirteyim. Çift anadal ve yandal yaparken torpile hiç rastlamadım benim de yüksek ortalamalı arkadaslarım hep yapmıstı yani hiç torpilleri yoktu. Yüksek ortalamanız varsa her türlü yaparsınız. Zaten YÖKün belirlediği kurallar geçerli öyle üniversitenin kendi kafasına göre şunu alayım bunu alayım deme hakkı yok. Konuyu açan arkadaş çift anadal yapmak istiyordum yazmış ama zaten eğitim fakülteleri çift anadal yapamıyorlar.
  • hangi bölümü bıraktığını söyle orayı yazmayalım hocam neresi
  • takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

hangi bölümü bıraktığını söyle orayı yazmayalım hocam neresi

okul öncesi öğretmenliğiydi bölümüm, ama odtü eğitim fakultesi olarak tümüyle vasat diyebilirim. Bölüme birincilikle girmiştim, psikoloji ile yandal çift anadal yapma hevesim vardı, lakin o işler hep torpile bakıyormuş acı ama gerçek... bende hazırlığı geçip bıraktım.
  • mühendislik hakkında bilgin var mı? makine mühendisliği özellikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgernative

quote:

okul öncesi öğretmenliğiydi bölümüm, ama odtü eğitim fakultesi olarak tümüyle vasat diyebilirim. Bölüme birincilikle girmiştim, psikoloji ile yandal çift anadal yapma hevesim vardı, lakin o işler hep torpile bakıyormuş acı ama gerçek... bende hazırlığı geçip bıraktım.

olsun hayırlısı.. peki şimdi ne yapıyorsun sınava girdn mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneMoreChance

mühendislik hakkında bilgin var mı? makine mühendisliği özellikle

tabiki var, bulunduğum yurt derece yurduydu karma bir yurttu ve çoğunluğu makine mühendisliği öğrencisinden oluşuyordu, uzun bir sürede ieee de sosyal kollarda çalıştım robotikten de arkadaşlarım vardı. Öncelikle odtü makina çok zor bir bölüm, bunu bil ama ordan mezun olduğunda piyasada ki tüm makine mühendislerinden 1-0 önde olacaksın. Boğaziçi tobb salla onları, zaten boğaziçi mühendis değil ceo yetiştiriyor. Makine de okuyan bir arkadaşıma gerçekten o kadar zor mu diye sormuştum, o da bana şöyle izah etmişti:
    Eğer puanlama yapmak gerekirse;
    -1. sınıf 100 üzerinden 70
    -ikinci sınıf 100 üzerinden 95
    -üçüncü sınıf 100 üzerinden 500
    -dördüncü sınıf 100 üzerinden 75 :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

girdim hocam, ilk seneden daha düşük yaptım :) ama kısmet diyorum. Ygs 16bin, lys de kısmet ama bana göre en iyi ihtimalle 25 bin.

• quote:

quote:

tabiki var, bulunduğum yurt derece yurduydu karma bir yurttu ve çoğunluğu makine mühendisliği öğrencisinden oluşuyordu, uzun bir sürede ieee de sosyal kollarda çalıştım robotikten de arkadaşlarım vardı. Öncelikle odtü makina çok zor bir bölüm, bunu bil ama ordan mezun olduğunda piyasada ki tüm makine mühendislerinden 1-0 önde olacaksın. Boğaziçi tobb salla onları, zaten boğaziçi mühendis değil ceo yetiştiriyor. Makine de okuyan bir arkadaşıma gerçekten o kadar zor mu diye sormuştum, o da bana şöyle izah etmişti:

Kimle konuştuysam çok zor diyor. Gerek sözlükler, gerek burdaki eski konular falan. Yazmaya korkmaya başladım.

• quote:

Yurt koşulları, kampüs, hazırlık ve sonrası eğitim ile bölümler hakkında elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım arkadaşlar...

hocam hazırlıgı gecmek zormu suan kafamı en cok o kurcalıyo ezbere mi öğretiyorlar ?
  • odtü kim .müh. hakkında bilgin var mı?
  • Odtü ormanlarına öğrenciler girebiliyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de dişi bıraktım lys 19k. Endüstri müh. Hakkında bilgi vereblr msn rica etsem?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Kimle konuştuysam çok zor diyor. Gerek sözlükler, gerek burdaki eski konular falan. Yazmaya korkmaya başladım.

matematik fizik seviyorsan korkma. Zaten bana kalırsa bölümü zor yapan mühendislik dersleri değil, sen orayı kazanacak kadar puan aldıysan orayı okuma kapasitesine de sahipsindir zaten merak etme. Zor olan taraf ödevler, quizler, projeler raporlar vs ile uğraşmak. Mesela birinci sınıfsın, fizik quizin var aynı zamanda fizik labdan rapor yazmalı ve ingilizceden 800 kelimelik essay hazırlamalısın. Özellikle midterm zamanlarında hepsi üst üste gelip kafayı yedirtebiliyor, uzatanlar da bu dönemlerde sosyal yaşantısından ödün vermediği için uzatıyor zaten, sorun odtünün çok sosyal bir okul olması ben hep bunu savundum, eğer insanın aklını çelecek bu kadar etkinlik yapılmıyor olsaydı emin ol bölümleri bitirmek daha kolay olurdu :) Gene de o bahsettiğim rapor-quiz-essay mevzuları sana zamanı yönetme ve dsiplinli olma kabiliyeti verir, işte seni daha iyi mühendis yapacak olan da bu.

• psikoloji hakkında bilgin var mı bide uluslararası ilişkileri de düşünüyordum ?
  • quote:

Ben de dişi bıraktım lys 19k. Endüstri müh. Hakkında bilgi vereblr msn rica etsem?

endüstri mühendisliği odtünün en gözde bölümlerinden bir tanesi, yalnız endüstriyi mühendis sıfatlı işletmeci olarak gören de var, baba mühendisliklerden biri diyen de. Yani hani derler ya sözelin sayısalı coğrafya, sayısalın sözeli biyoloji diye... Mühendisliğin en sözel bölümlerinden biri de endüstri mühendisliği, ekonomi ve finansa ilgin varsa, liderlik vasıfların öndeyse git bence, iş konusunda sıkıntı yaşamazsın. Yalnız tam anlayamadım; lys 19k ile dişten bahsediyorsun sanırım, odtü endüstri bildiğim kadarıyla 4binlerde kapattı geçen sene.
  • küçük kürdistan diyorlar bol bol pekeke varmış doğrumu bu?
  • matematik bölümü ile ilgili bilginiz var mı?Puanı odtüye göre baya düşük,özel bir sebebi mi var acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: songsteel

küçük kürdistan diyorlar bol bol pekeke varmış doğrumu bu?

evet geçen sene 26 şehit verdiğimiz zamanlarda, fizik çimlerinin önünde toplanıp istiklal marşı okumak istediğimizde 300 kişilik bir grup sabote etmeye çalışmıştı. Ayrıca hazırlık e blok çıkışında her zaman elinde broşürlerle pkk propagandası yapan 3-5 kişi olur. Ara sıra yürüyüş-eylem de düzenlerler kampüs içinde.
  • ben de bi konuda görüş belirteyim. Çift anadal ve yandal yaparken torpile hiç rastlamadım benim de yüksek ortalamalı arkadaslarım hep yapmıstı yani hiç torpilleri yoktu. Yüksek ortalamanız varsa her türlü yaparsınız. Zaten YÖKün belirlediği kurallar geçerli öyle üniversitenin kendi kafasına göre şunu alayım bunu alayım deme hakkı yok. Konuyu açan arkadaş çift anadal yapmak istiyordum yazmış ama zaten eğitim fakülteleri çift anadal yapamıyorlar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.