Şimdi Ara

ODTÜ'YÜ BIRAKTIM, ODTÜ İLE İLGİLİ MERAK ETTİĞİNİZ, KAFANIZA TAKILAN SORULARA CEVAP VEREBİLİRİM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
6
Favori
17.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mülkiye mi odtü iibbf mi? odtü , teknik bir üniversite iibf okumak boşuna mıdır?
  • Vay kardeşim bendensin, ben de Ekim 2012de bıraktım geçen sene hazırlık okuduk geçtik. Okula başladım bölümüm Felsefe idi. Haliyle sözel kısmım kötü olduğu için zorlandım yapamam dedim bıraktım. Şimdi de 14.800üncü oldum. Allah nasip ederse İktisat, Uluslar Arası İlişkiler yazmayı düşünüyorum inşallah gelir, İşletme gelmiyor malesef

Bu arada bugün ben de böyle bir konu açacaktım sen benden uzun yaşayacaksın @ozgernative

Ekleme : Bana da soracağınız şeyler olur ise ODTÜ hakkında buradayım arkadaşımın cevaplayamadığı veya zamanı olmadığı zaman müsait olursam cevap vermek isterim.

• ODTÜ makina ile ilgili öok soru sorulmuş. ODTÜ makina 2. sınıf bitti bu sene.

Çok zor diyorlar ama makinanın zorlugu derslerın zor olmasından degıl, derslerın youngulugundan ve yogun ıcerıgınden gelıyor, birde buna ödevler projeler vs eklenınce karışıyor işler. Düzenli çalışan biri için ODTÜ makina müh. çok zor olmayacaktır. Ama ada istemesende öğretiyorlar sana mühendisliği adam gibi mezun ediyorlar bunu soyleyebılırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stormleon2

quote:

Orijinalden alıntı: NephertitiKleopatra

Seneye Odtü deyim inşallah :) hazırlık için o ilk sınavı geçip de hayır ben hazırlık okumak istiyorum diyebilir miyiz?

İnşallah :) Hazırlık atlama sınavından geçip niye hazırlık okumak isteyesiniz ki? Hazırlığı okumak istiyorsanız niye atlama sınavına giresiniz yani?

Benim bu sene bitti hazırlık, sorusu olanı cevaplayabilirim ama bölümlerle alakalı değil, üniversiteyle alakalı daha çok Bölümlerle ilgili gram bilgim yok neredeyse

Olayı bilmiyorum hiç o sınava girmeden hazırlık okuyabiliyorsak daha güzel tabi ki :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: stormleon2

quote:

Seneye Odtü deyim inşallah :) hazırlık için o ilk sınavı geçip de hayır ben hazırlık okumak istiyorum diyebilir miyiz?

İnşallah :) Hazırlık atlama sınavından geçip niye hazırlık okumak isteyesiniz ki? Hazırlığı okumak istiyorsanız niye atlama sınavına giresiniz yani?

Benim bu sene bitti hazırlık, sorusu olanı cevaplayabilirim ama bölümlerle alakalı değil, üniversiteyle alakalı daha çok Bölümlerle ilgili gram bilgim yok neredeyse

Olayı bilmiyorum hiç o sınava girmeden hazırlık okuyabiliyorsak daha güzel tabi ki :)

Ha tamam, yok yok sınav falan yok ODTÜ'yü kazandıysan tamam, hazırlığı atlamadığın sürece hazırlık okumak zorunlu zaten

• ozgernative kullanıcısına yanıt
    Hocam merak ettiğim bazı şeyler var yardımcı olursanız sevinirim. Ben bu sene üniversite sınavına girdim ygs-5 den 376 ham puanım var ve büyük ihtimal odtü okul öncesi geliyor. Sanırım ingilizce eğitim varmış. Sizce zorlanır mıyım ? Ve odtü eğitim olarak kampüs olarak yurt olarak nasıl ? Ve ayrıca okul öncesini ingilizce okumam bana ilerde bi fayda sağlar mı ? Ve bırakma sebebiniz okul yüzünden mi bölüm yüzünden mi ? fazla soru sordum kusura bakmayın yardımcı olursanız sevinrim :)
  • yurt fiyatları,yurda yerleşme nasıl oluyor,fakültelere servis var mı ve yemeklerden bahseder misiniz lütfen :) şimdiden teşekkürler
  • Odtü inşaat ve işletme hakkında bilgi verir misin, teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Typeous111 -- 3 Temmuz 2013; 4:09:42 >
  • Ben 19 k dayım hacettepe ile ankara üniversitesi arasında gidip geliyorum okul oncesi yazacağım bende. Pdr ile çap yapmak istiyordum sanırım hacettepede çap yokmuş bu yuzden ankarayi yazmayı düşünüyordum fakat sizin su torpil olayını falan okuyunca biraz tereddüt ettlm sizce hangisini yazmalıyım ankara da yasamisbiri olarak yurt ulaşım ortam olarak hangisi daha iyidir cevap verirseniz çok sevinicegim. Ankara da olursam çap yapmam imkansiz mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son olarakta burs-yurt koşulları,ücretleri vs nasıl odtü'de. Aylık kaç liraya geçinebiliriz?
  • ODTÜ. İşletme Yada iktidatı düşünüyorum tavsiye eder misiniz?? Bölüm hakkındada biraz bilgi istiyorum ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lovetobrit

mimarlık nasıl? bildiğin bütün ayrıntıları anlatırsan sevinirim aklım çok karışık.. itü vs odtü vs mimar sinan

vallahi hocam odtü mimarlık çok zor, benim odtü'de tanıdığım tüm mimarlık öğrencileri antidepresan kullanıyordu. Bak yukarıda makinaya da zor dedim, ama makinayla mimarlığın zorluğu biraz farklı zorluklar, şöyle ki; makina da rapor hazırlamak zordur, midtermlere çalışmak zordur özellikle 2-3 de baba konular girer, quizler bunaltır belki ama bunların üstesinden gelmek senin iradende çalışırsın sosyal hayatını kısıtlarsın sınava girer bildiğini yapar bilmediğini yappamazsın. Şimdi mimarlık böyle değil mimarlık zaten zor, odtü zaten kasıntı, ikisi bir araya gelince çekilmez ikili oluyor. Aldığın derslerin kredisi çok yüksek ve bir dersten kaldığın gibi (örneğin beyninden büyük egosu olan bir hocaya denk geldiğinde tam bir yıl üstünde çalıştığın el emeği göz nuru maketini elinin tersiyle itebiliyor) tüm sene tekrar bu sefer. Öyle iki sene üst üste projesini hocaya beğendiremeyip sınıfta kalıp intihar eden oldu ben orda olduğum sene. Ki mimarlıkta intihar oranı çok yüksek, yakma kendini. Mimar mı olmak istiyorsun? git mimar sinan da, ne bileyim itü de oku hayatını karartma...

• quote:

Orijinalden alıntı: OneMoreChance

Son olarakta burs-yurt koşulları,ücretleri vs nasıl odtü'de. Aylık kaç liraya geçinebiliriz?

Yukarıda da söyledim benim onur bursum vardı ve yurdum ücretsizdi o yüzden biraz fütursuzca harcadım aşırı bir rakam söylemeyeyim burda; ama yurtla beraber bir 1000 lira rahat gider, bin lirayı gözden çıkartacaksın. Yurtlar çarşı ve demiraylar olmak üzere ikiye ayrılır. Demiraylar derece yurtlarıdır, ilk 4000 içinde gelenler ya da bölümüne ilk 3 derece içinde girenler bu yurtlarda kalmaya hak kazanır; odalar geniştir, çalışma masalarının olduğu bölüm ve yatak odası ayrıdır ayrıca yataklar ranza değil bazadır. Çarşı yurtları demiraylara nazaran daha kötü koşullara sahip olan ama odtünün yaptığı yenileme ve bakım çalışmalarıyla gitgide güzelleşen yurtlardır. Demiraylar kampüsün biraz sapa yerinde olduğundan ulaşım sorununuz olabilir, çarşı yurtlarının en güzel yanı burger king'den sunshine, dolmuş duraklarına kadar her şeyin ayağınızın altında olmasıdır... yurtlar hakkında daha konuşulacak çok şey var, bilgi almak isteyeneler şimdilik bunu okuyabilir; hele bir belli olsun sonuçlar odtü kazananlarla bu konuda daha detay konuşuruz...

• quote:

Orijinalden alıntı: -fsm1453-

ODTÜ. İşletme Yada iktidatı düşünüyorum tavsiye eder misiniz?? Bölüm hakkındada biraz bilgi istiyorum ...

yukarıda başka birine de detaylı biçimde açıkladım, iibf odtünün yükselen değeri. Odtü'de bu ikiliden iktisatı okuman daha mantıklı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alliswell*

Ben 19 k dayım hacettepe ile ankara üniversitesi arasında gidip geliyorum okul oncesi yazacağım bende. Pdr ile çap yapmak istiyordum sanırım hacettepede çap yokmuş bu yuzden ankarayi yazmayı düşünüyordum fakat sizin su torpil olayını falan okuyunca biraz tereddüt ettlm sizce hangisini yazmalıyım ankara da yasamisbiri olarak yurt ulaşım ortam olarak hangisi daha iyidir cevap verirseniz çok sevinicegim. Ankara da olursam çap yapmam imkansiz mi ?

pdr ile çap sadece boğaziçinde var yani evet ankarada çap yapamazsın gibi gözüküyor, odtü de psikolojiyle yandal yapabilirsin ama söylediğim sebeplerden dolayı zorluk yaşayabilrsin, denersin ama fazla ümitlenme sen gene de... hacettepeyle ankara'nın eğitim dili türkçe; oralarda okuyacağına git gazide yata yata oku, odtü ve boğaziçinin diğer okul öncesi öğretmenliklerinden farkı eğitim dilinin ingilizce olmasıdır ki bu seni eğitim hayatında zorlayabilir ama her sene onlarca özel kolej açılıyor piyasada ingilizce bilen okul öncesi öğretmeni sayısı boğaziçi+odtü toplam 100ü geçmez, ben gittiğim yıl mezun olan marmara kolejinde 5binle işe giren biriyle tanışmıştım mesela... mesleği seviyorsan git odtüde oku, harika bir kazancın olur... benim girmekte ki amacım öğretmen olmak değildi o hayalim de yandal adaletsizliğiyle suya düşünce beni orda tutacak bir şey kalmadı bıraktım, sevmiyordum o yüzden bıraktım yoksa kötü bir okul olduğundan değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: Yardswolf

Hocam merak ettiğim bazı şeyler var yardımcı olursanız sevinirim. Ben bu sene üniversite sınavına girdim ygs-5 den 376 ham puanım var ve büyük ihtimal odtü okul öncesi geliyor. Sanırım ingilizce eğitim varmış. Sizce zorlanır mıyım ? Ve odtü eğitim olarak kampüs olarak yurt olarak nasıl ? Ve ayrıca okul öncesini ingilizce okumam bana ilerde bi fayda sağlar mı ? Ve bırakma sebebiniz okul yüzünden mi bölüm yüzünden mi ? fazla soru sordum kusura bakmayın yardımcı olursanız sevinrim :)

alliswell'in sorusunu senden önce gördüm onu cevaplarken senin de sorularına cevap vermişim fark etmeden :) ordan sorularının cevaplarını kısmen bulabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgernative

Yurt koşulları, kampüs, hazırlık ve sonrası eğitim ile bölümler hakkında elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım arkadaşlar...

Cevaplar mısınız?
    http://forum.donanimhaber.com/m_77306182/tm.htm

Teşekkürler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alliswell*

Ben 19 k dayım hacettepe ile ankara üniversitesi arasında gidip geliyorum okul oncesi yazacağım bende. Pdr ile çap yapmak istiyordum sanırım hacettepede çap yokmuş bu yuzden ankarayi yazmayı düşünüyordum fakat sizin su torpil olayını falan okuyunca biraz tereddüt ettlm sizce hangisini yazmalıyım ankara da yasamisbiri olarak yurt ulaşım ortam olarak hangisi daha iyidir cevap verirseniz çok sevinicegim. Ankara da olursam çap yapmam imkansiz mi ?

pdr ile çap sadece boğaziçinde var yani evet ankarada çap yapamazsın gibi gözüküyor, odtü de psikolojiyle yandal yapabilirsin ama söylediğim sebeplerden dolayı zorluk yaşayabilrsin, denersin ama fazla ümitlenme sen gene de... hacettepeyle ankara'nın eğitim dili türkçe; oralarda okuyacağına git gazide yata yata oku, odtü ve boğaziçinin diğer okul öncesi öğretmenliklerinden farkı eğitim dilinin ingilizce olmasıdır ki bu seni eğitim hayatında zorlayabilir ama her sene onlarca özel kolej açılıyor piyasada ingilizce bilen okul öncesi öğretmeni sayısı boğaziçi+odtü toplam 100ü geçmez, ben gittiğim yıl mezun olan marmara kolejinde 5binle işe giren biriyle tanışmıştım mesela... mesleği seviyorsan git odtüde oku, harika bir kazancın olur... benim girmekte ki amacım öğretmen olmak değildi o hayalim de yandal adaletsizliğiyle suya düşünce beni orda tutacak bir şey kalmadı bıraktım, sevmiyordum o yüzden bıraktım yoksa kötü bir okul olduğundan değil...

anladım fakat odtüye puanım yeteceğini sanmıyorum bir sene dahada kaybetmek istemiyorum. Gazi yi de pek önemiyorlar doğrusu ortamı çok kötü diyorlar . hacettepe ya da ankara yazacagım sanırım teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Euphemia

bilgisayar müh. hakkında bilgin varsa çok yararlı olur

Sanırım bilgisayar mühendisliği makine ve elektrik elektroniğe nazaran biraz daha kolay odtü'de, ya da okuyan arkadaşlarım bana çaktırmadılar :D her neyse, valla arkadaşım sabah akşam kod yazacaksın o bölümde (bir dönem c dersi aldım inan bir süreden sonra sıkıyor) yani biraz asosyal bir hayatın olabilir ama bilgisayarı seviyorum yaparım dersen bilemeyeceğim, zaten mezun olduğunda önün açık her türlü....

ehe ana karnından böyle doğmuşum yapacak birşey yok severiz kendilerini
  • ODTÜ İnşaat Mühendisliği hakkında bilgi verebilir misiniz ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.