Şimdi Ara

ODTÜ'YÜ BIRAKTIM, ODTÜ İLE İLGİLİ MERAK ETTİĞİNİZ, KAFANIZA TAKILAN SORULARA CEVAP VEREBİLİRİM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
6
Favori
17.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: optimist11

quote:

Orijinalden alıntı: ozgernative

quote:

böte hakkında bildiklerin var mı? eğitim fakültesinde olduğu için fikirlerin neler? bir de tabi bilgisayar mühendisliği odtü olunca neler düşünüyorsun ikisi hakkında :)

bir de dostum şunu soracağım: bu sene odtü de yerleşip hazırlık okumaya başlarsam aynı anda bir kez daha sınava girmeyi düşünüyorum ygs-lys hazırlık beni çok zorlar mı hazırlığı bitirip sınavı kazanıp direk 1.sınıftan başlamak istiyorum daha iyi bir bölümden yine odtü de hedefim bu bunu yapmam çok mu zor olur?

odtüde o dediğin yapılmaz hocam, ygs lys çalışılmaz aklın kayar konsantre olamazsın sonra hem hazırlığı geçemezsin hem üniversite sınavında kötü bir sonuç elde edersin. Sana tavsiyem odtü olsun da neresi olursa olsun diyerek gitme, çünkü ben öyle eğitim fakultesine gittim pişman oldum bıraktım tecrübeyle sabit yani. Ben açıkçası artık böte'nin öldüğünü düşünüyorum, çevrende aksini iddia edenler olsa da onlara pek kulak asmamanı öneririm, bilgisayar öğretmeni olacağına biraz daha sık dişini mis gibi bilgisayar mühendisi ol, yoksa odtü gibi mühendisliğin ön planda olduğu teknik fakultede bunun ezikliğini çok yaşarsın...

aslında benimde önceliğim mühendislik sıkıcağız dişi ama bu sene mecbur yerleşeceğim gazi mtok bilg. müh. yerleşebiliyorum. odtüde böteyi sadece hazırlık için biyeri seçmem gerekiyor ona da sebep yine odtü bilg. müh istiyorum çok zor biliyorum ama aynı ortam olsun diye diyorum hazırlıkta aynı okulda aynı insanlarla olsun diye bilmiyorum açıkçası kafam çok karışık...

ben kesinlikle tercih etmenden yana değilim, sana şimdi böteyle bilgisayar mühendisliği aynı şey gibi geliyor ama kimlik kartında eğitim fakultesi etiketini bir yıl taşımış biri olarak odtü'de eğitim fakultesinin ezikliğini sana kelimlerle anlatamam. Karşında bilgisayar mühendisliğini kazanıp gelmiş artist artist takılan adamı görünce üzülürsün bak sonra, benden söylemesi....

• quote:

Orijinalden alıntı: OneMoreChance

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

mühendislik hakkında bilgin var mı? makine mühendisliği özellikle

tabiki var, bulunduğum yurt derece yurduydu karma bir yurttu ve çoğunluğu makine mühendisliği öğrencisinden oluşuyordu, uzun bir sürede ieee de sosyal kollarda çalıştım robotikten de arkadaşlarım vardı. Öncelikle odtü makina çok zor bir bölüm, bunu bil ama ordan mezun olduğunda piyasada ki tüm makine mühendislerinden 1-0 önde olacaksın. Boğaziçi tobb salla onları, zaten boğaziçi mühendis değil ceo yetiştiriyor. Makine de okuyan bir arkadaşıma gerçekten o kadar zor mu diye sormuştum, o da bana şöyle izah etmişti:
    Eğer puanlama yapmak gerekirse;
    -1. sınıf 100 üzerinden 70
    -ikinci sınıf 100 üzerinden 95
    -üçüncü sınıf 100 üzerinden 500
    -dördüncü sınıf 100 üzerinden 75 :)

Makine ile ilgili konuşmustuk ama siralamam daha iyi geldi. Eem hakkında neler söylersin makineden zor mudur?

kesinlikle makineden daha kolay, yani en azından okuyanlar böyle diyor.

Bilkentle karşılaştırırsak hangisini derdin

bana boğaziçi mi odtü mü diye sor gene odtü derim. Odtü makina bir ekol hocam; diğer üniversitelerle elektrik elektroniğini kıyasla, endüstrisini kıyasla bilgisayarını kıyasla ama makinasını kıyaslama :)

Tamam makineyi geçtim orayi yazmayacagim ozellikle eem ile bilg. Kiyaslarsak odtu-bilkent. Biliyorum cok soru sordum ama

olsun zaten cevaplamak için bu başlığı açtım :) bana kalırsa ee de bilkent bir adım önde türkiye 11. arkadaşım bilkenti tercih etti mesela, bilgisayarda da tobb iyi diye duydum ama sen genede orada okuyan biriyle bir görüş, çünkü tobb un avantajları olduğu gibi dezavantajları da var...

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimist11 -- 2 Temmuz 2013; 18:06:12 >
  • .....................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimist11 -- 5 Ağustos 2013; 16:12:42 >
  • quote:

yok usta ya ben böteyi bilg.müh ile bir tutmuyorum zaten alakaları yok biliyorum sırf odtüye girmek ve hazırlığı orda okumak için seçiyorum malum meslek dalıyla ilişkili benim de. yani şimdi diyelim ki dediğimi yaptım 1 sene sonra müh. 1. sınıfa başladım atıyorum bi eziklik olur mu diyorsun? böyle bi dışlama olur mu?

yok öyle olmaz da, hazırlıkta olur. Bir de çalışamazsın zaten odtü gibi bir ortamda, mümkünatı yok. Çok sosyal üniversite kafan karışır, ama yok illa gideceğim diyorsan ne diyeyim, ben de inat etmiştim inadımın bir karşılığını göremediğim gibi bir de üstüne çok üzüldüm. mf4de 13bin kusurlarda olduğum halde 15 binle inşşata giren heriften -sizin bölüm 2 yıllık mı yea? diye dangalakça laflar duydum, orası türkiyenin en dahi insanlarını barındırmakla beraber aynı zamanda en ukalaları da barındırıyor, yok ben takmam diyorsan odtü sana hayırlı olsun..

• quote:

quote:

yok usta ya ben böteyi bilg.müh ile bir tutmuyorum zaten alakaları yok biliyorum sırf odtüye girmek ve hazırlığı orda okumak için seçiyorum malum meslek dalıyla ilişkili benim de. yani şimdi diyelim ki dediğimi yaptım 1 sene sonra müh. 1. sınıfa başladım atıyorum bi eziklik olur mu diyorsun? böyle bi dışlama olur mu?

yok öyle olmaz da, hazırlıkta olur. Bir de çalışamazsın zaten odtü gibi bir ortamda, mümkünatı yok. Çok sosyal üniversite kafan karışır, ama yok illa gideceğim diyorsan ne diyeyim, ben de inat etmiştim inadımın bir karşılığını göremediğim gibi bir de üstüne çok üzüldüm. mf4de 13bin kusurlarda olduğum halde 15 binle inşşata giren heriften -sizin bölüm 2 yıllık mı yea? diye dangalakça laflar duydum, orası türkiyenin en dahi insanlarını barındırmakla beraber aynı zamanda en ukalaları da barındırıyor, yok ben takmam diyorsan odtü sana hayırlı olsun..

Alıntıları Göster
    .....................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimist11 -- 5 Ağustos 2013; 16:13:05 >

• quote:

quote:

quote:

dediğin gibi doğru burda konuşuyorum ama belki biri bi laf edecek moralim sıfır oalcak bilemiyorum açıkçası 2.seçenek daha mantıklı gibi ama ortam olur en azından diyordum odtü de hazırlıkta. ama ona da zaten dediğin gibiyse orda müh. öğrencileriyle ortam olmayacağı kesin böyle diyorsan.. bakalım herhalde 2. seçeneğe yöneleceğim. ona ne diyorsun daha mantıklı gibi mi? gaziden geçmem. ger.i orda da hazırlık var mı bilmiyorum hazırlık olması lazım ki 1 sene daha kaybetmemek için zaten böyle plan yapmıştım. kusura bakma vaktini aldım kardeş teşekür ederim bu son soruma da cevap verirsen çok sağol :)..

gazide isteğe bağlı hazırlık var diye biliyorum

• quote:

quote:

13bininci olup neden okul öncesi eğitim yazdınız hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sahbaba

quote:

quote:

13bininci olup neden okul öncesi eğitim yazdınız hocam ?

basit; lise yıllarımdan beri hedefim psikiyatrist olmaktı, hatta çocuk psikiyatristi olmak istiyordum. 2011 de ilk sene girdiğim yıl ygs de hiç beklemediğim bir sonuç aldım ve lys de moral motivasyonum sıfıra indi ama hasbelkader fiziği iyi yaptım sonuçta mf4 puanım 503 (13bin kusurdu) mf3 de 19 geldi. İkinci sene hazırlanmaktı niyetim ama odtü okul öncesi mezunu olup yurtdışında klinik çocuk psikolojisi üzerine yüksek lisans yaparak şu an özel bir klinikte çocuk psikoloğu olarak çalışan biriyle konuştum, söyledikleri çok mantıklı geldi dereceyle odtüye girdim hedefim psikoloji yandalı yapmaktı ama daha sonra bunun o kadar kolay olmadığını gördüm, tıp için yeniden hazırlanmaya karar verdim ve sonuç olarak bu sene tıp kazandım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgernative -- 2 Temmuz 2013; 18:50:30 >

• mimarlık nasıl? bildiğin bütün ayrıntıları anlatırsan sevinirim aklım çok karışık.. itü vs odtü vs mimar sinan
  • Seneye Odtü deyim inşallah :) hazırlık için o ilk sınavı geçip de hayır ben hazırlık okumak istiyorum diyebilir miyiz?
  • 3 yıldır tek hayalim Odtü siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümüydü ama olmadı puan. Puanım anca Kocaeli sbky e yetiyor. Ama oraya gidip mutsuz olmak var. Bir değer seçenek ise Odtü Felsefe. İlk yıl malum hazırlık iki üniversitede tekrar hazırlanabilirim. Ama sonuçta dershaneye gitmeyeceğim olur mu kestiremiyorum. Odtü felsefe de mezun olduktan sonra iş bulma şansım düşük türkiye şartlarında. :( HAYALLER vs GERÇEKLER
  • Hocam fakulte icinde baska bir bolume gecerken nelere bakiyorlar, gecis yapmak kolay midir? Giris puanina mi yoksa not ortalamasi mi daha onemlidir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

Ben de dişi bıraktım lys 19k. Endüstri müh. Hakkında bilgi vereblr msn rica etsem?

Kardeş sen yazılım veya bilgisayar düşünmüyormuydun ?
  • psikoloji bölümü hakkında bilgin var mı?
  • Citizem kullanıcısına yanıt
    vazcaydım ßro
  • Hocam bogazici ceo yetistiriyor demissiniz. Evet biyle bir sey var sanirim. Odtu ne yetistiriyor teknik adam mi. Birde bogazici tobb salla onlari demissiniz. Neden. Bir diger sorumda is imkanlari hakkinda digerleriyle kiyas yaparsaniz sevinirim. Muhendislik icin konusuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: NephertitiKleopatra

Seneye Odtü deyim inşallah :) hazırlık için o ilk sınavı geçip de hayır ben hazırlık okumak istiyorum diyebilir miyiz?

İnşallah :) Hazırlık atlama sınavından geçip niye hazırlık okumak isteyesiniz ki? Hazırlığı okumak istiyorsanız niye atlama sınavına giresiniz yani?

Benim bu sene bitti hazırlık, sorusu olanı cevaplayabilirim ama bölümlerle alakalı değil, üniversiteyle alakalı daha çok Bölümlerle ilgili gram bilgim yok neredeyse

• quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

vazcaydım ßro

Kardeş puanın iyi bence seveceğin bir mesleği oku...
  • Ben bilgisayara girip elektronikle çap yapmak kstiyorum bunu nasıl yapabilirim

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.