Şimdi Ara

ODTÜ'YÜ BIRAKTIM, ODTÜ İLE İLGİLİ MERAK ETTİĞİNİZ, KAFANIZA TAKILAN SORULARA CEVAP VEREBİLİRİM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
6
Favori
17.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kabooom

matematik bölümü ile ilgili bilginiz var mı?Puanı odtüye göre baya düşük,özel bir sebebi mi var acaba?

matematik bölümü mezunlarından öğretmen olan da var, bankacı olan da, istatistikçi de olabiliyorlar. Bu gibi bölümler senin akademik başarına endeksli; tabiki bir odtü farkı var en başta bölümü ingilizce okuman başlı başına bir ayrıcalık ama bitirip bir gazi mezunu gibi sıradan öğretmenlik yapacağın gibi finans matematiği konusunda master yapıp bankalarda da çalışabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bfme888

ben de bi konuda görüş belirteyim. Çift anadal ve yandal yaparken torpile hiç rastlamadım benim de yüksek ortalamalı arkadaslarım hep yapmıstı yani hiç torpilleri yoktu. Yüksek ortalamanız varsa her türlü yaparsınız. Zaten YÖKün belirlediği kurallar geçerli öyle üniversitenin kendi kafasına göre şunu alayım bunu alayım deme hakkı yok. Konuyu açan arkadaş çift anadal yapmak istiyordum yazmış ama zaten eğitim fakülteleri çift anadal yapamıyorlar.

eğitim fakultesinde çift anadal programı 2012 itibariyle başladı. Ayrıca bölümden arkadaşım 3.90 küsur ortalamayla psikoloji yandalına alınmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tıpçı genç

odtü kim .müh. hakkında bilgin var mı?

Kimya mühendisliği de gayet güzel. Kız ortalaması epey yüksek olan bir bölümdür, gıda mühendisliği ile birlikte. Çıktığında iş garantin var diyebilirim. Geçen sene mezun olan bir arkadaşım boya fabrikasında çalışmaya başladı, zaten 2. ve 3. sınıfın yazında yaptığın stajlarla kariyerini şekillendiriyorsun diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xDAGx

quote:

Orijinalden alıntı: ozgernative

Yurt koşulları, kampüs, hazırlık ve sonrası eğitim ile bölümler hakkında elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım arkadaşlar...

hocam hazırlıgı gecmek zormu suan kafamı en cok o kurcalıyo ezbere mi öğretiyorlar ?

odtünün hazırlığı kolay bir hazırlık değil. Ama döneme beginner başlayıp yaz okulunda 70-75 ile geçen arkadaşlarım oldu. Midterm zamanlarından 10 gün kadar ( temeline bağlı belki daha az) oturup çalışırsan haziran profunda 65-70 üstü ile geçeceğinin garantisini veririm.
  • quote:

quote:

ben de bi konuda görüş belirteyim. Çift anadal ve yandal yaparken torpile hiç rastlamadım benim de yüksek ortalamalı arkadaslarım hep yapmıstı yani hiç torpilleri yoktu. Yüksek ortalamanız varsa her türlü yaparsınız. Zaten YÖKün belirlediği kurallar geçerli öyle üniversitenin kendi kafasına göre şunu alayım bunu alayım deme hakkı yok. Konuyu açan arkadaş çift anadal yapmak istiyordum yazmış ama zaten eğitim fakülteleri çift anadal yapamıyorlar.

eğitim fakultesinde çift anadal programı 2012 itibariyle başladı. Ayrıca bölümden arkadaşım 3.90 küsur ortalamayla psikoloji yandalına alınmadı.

2013 yılı itibariyle kaldırılmıstır belki çünkü şu linkte
    oidb.metu.edu.tr
    İlkbahar Dönemi Çift Ana Dal Yan Dal Başvuruları | ODTÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
    http://oidb.metu.edu.tr/ilkbahar-donemi-cift-ana-dal-yan-dal-basvurulari
    tarih olarak hala aralık 2012 ile ocak 2013 arasındaki basvurularda yapamazlar yazıyo. Bi de bu yandal çift anadalda kimin ortalaması yüksekse o alınır yani kontenjan 5 ise ve 5 kişi 4.0 ortalama ile başvurursa onlar alınır. Benim arkadaşım 1. sınıfta 3.9 ortalama ile elektroniğe basvurup hem makine hem de elektronik bitirdi 4 yılda

• quote:

quote:

quote:

2013 yılı itibariyle kaldırılmıstır belki çünkü şu linktehttp://oidb.metu.edu.tr/ilkbahar-donemi-cift-ana-dal-yan-dal-basvurulari tarih olarak hala aralık 2012 ile ocak 2013 arasındaki basvurularda yapamazlar yazıyo. Bi de bu yandal çift anadalda kimin ortalaması yüksekse o alınır yani kontenjan 5 ise ve 5 kişi 4.0 ortalama ile başvurursa onlar alınır. Benim arkadaşım 1. sınıfta 3.9 ortalama ile elektroniğe basvurup hem makine hem de elektronik bitirdi 4 yılda

benimde makine-havacılık uzay çift anadal yapan arkadaşım vardı, ama o ayrı mevzu. Ben 3.9luk dururken 3.2lik adamın yandala alındığına şahitlik ettim, mühendislik fakultesi için bilemem ama diğerlerinde bir işler döndüğü aşikar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

Ben de dişi bıraktım lys 19k. Endüstri müh. Hakkında bilgi vereblr msn rica etsem?

endüstri mühendisliği odtünün en gözde bölümlerinden bir tanesi, yalnız endüstriyi mühendis sıfatlı işletmeci olarak gören de var, baba mühendisliklerden biri diyen de. Yani hani derler ya sözelin sayısalı coğrafya, sayısalın sözeli biyoloji diye... Mühendisliğin en sözel bölümlerinden biri de endüstri mühendisliği, ekonomi ve finansa ilgin varsa, liderlik vasıfların öndeyse git bence, iş konusunda sıkıntı yaşamazsın. Yalnız tam anlayamadım; lys 19k ile dişten bahsediyorsun sanırım, odtü endüstri bildiğim kadarıyla 4binlerde kapattı geçen sene.

Zaten ytü düşünüyorum.. Sen ne istyorsun şimdi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Ben de dişi bıraktım lys 19k. Endüstri müh. Hakkında bilgi vereblr msn rica etsem?

endüstri mühendisliği odtünün en gözde bölümlerinden bir tanesi, yalnız endüstriyi mühendis sıfatlı işletmeci olarak gören de var, baba mühendisliklerden biri diyen de. Yani hani derler ya sözelin sayısalı coğrafya, sayısalın sözeli biyoloji diye... Mühendisliğin en sözel bölümlerinden biri de endüstri mühendisliği, ekonomi ve finansa ilgin varsa, liderlik vasıfların öndeyse git bence, iş konusunda sıkıntı yaşamazsın. Yalnız tam anlayamadım; lys 19k ile dişten bahsediyorsun sanırım, odtü endüstri bildiğim kadarıyla 4binlerde kapattı geçen sene.

Zaten ytü düşünüyorum.. Sen ne istyorsun şimdi?

vallahi hocam benim daha hiçbir şey net değil, tamamen sıralamaya göre şekillenecek.

• metalurji malzeme mühendisliği nasıldır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: engmen

metalurji malzeme mühendisliği nasıldır ?

ordan sadece bir tanıdığım vardı, o da bitirdiği yıl roketsana girdi satınalma departmanında uzman mühendis olarak çalışıyor. Tam bir genelleme yapmam mümkün değil :( ama oraya gideceğine gıda yaz derim ben
  • hocam hazırlıkta bütün mühendislikler aynı sınıfta olabiliyor demi, bir de lisedeki gibi hocalar derste rastgele kaldırıp konuşturuyorlar mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: FunkyCE

hocam hazırlıkta bütün mühendislikler aynı sınıfta olabiliyor demi, bir de lisedeki gibi hocalar derste rastgele kaldırıp konuşturuyorlar mı

Evet sadece mühendislikler de değil; eğitimden, iibf'ye fen edebiyata kadar hepsi aynı sınıfta oluyor. metu dbe hocaları çeşit çeşittir. Kimi dersleri ingilizce işler, kimi grammeri türkçe geri kalanını ingilizce anlatır. Hazırlıkta çoğu kişinin baş belası devamsızlıktır; sana çok cüzi bir devamsızlık yapma hakkı tanırlar, kimi hoca yoklama alır kimi hiç hesabını tutmaz. Tamamen senin şansına bağlı şeyler. Bir de her sene farklı bir hazırlık modeli uygulanıyor örneğin bizden önce speaking üzerinden puan alma diye bir şey yoktu ama 2011 itibariyle midtermlerden bir gün sonra speaking sınavı koydular ama çok korkutucu bir şey değil; bir sınıf var, sınıfta senin ve yan sınıfın öğretmeni olmak üzere 2 öğretmen, yanında yan sınıftan kura sonucu eşleştiğin partnerin, size bir konu veriyorlar o konu üzerine 5-6 ingilizce dakika sohbet edip çıkıyorsunuz. Her iki öğretmende birbirinden habersiz notları veriyor sonra bu notların ortalaması alınıp midterm notuna %5 oranında yansıtılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgernative -- 30 Haziran 2013; 16:31:14 >

• Odtü kimya nasıl bölümdür?
  • quote:

Orijinalden alıntı: %95

Odtü kimya nasıl bölümdür?

nasıl bölümdür? mezunlarının tus'a girip biyokimyacı olarak parayı kırdıkları bölümdür :) tabi kimya-biyoloji mezunlarının tusa girme izinlerinin değişeceği yönünde bir takım söylentiler vardı, şimdi durum ne bilmiyorum.
  • Hocam puan tutarsa Izmir'den gidicem ODTÜ' de mühendisliklerden birine. Acaba yol, yemek, yurt, ıvır zıvır herşeyi içine koyunca ortalama ne kadar tutar bi öğrenci için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProCodPlayer

Hocam puan tutarsa Izmir'den gidicem ODTÜ' de mühendisliklerden birine. Acaba yol, yemek, yurt, ıvır zıvır herşeyi içine koyunca ortalama ne kadar tutar bi öğrenci için?

ben onur burslu okuyordum ilk bin içinde girmiştim (ygs5 puanı içinde aöl ekli 500kusurdum) dolayısıyla hem odtü mezunlar vakfından elime geçen bir para hem de yurt bursum vardı. ama odtü yurtları bildiğim kadarıyla 200 civarı, yurtlarda yemek olmadığı için yemek işine biraz fazla paran gidebilir çünkü devamlı dışarda yiyorsun ama yiyecek temin etmede sıkıntı yaşamazsın kampüs içinde burger kingden tut ev yemekleri yapan açık büfe cafelere kadar var. Benim izmirden gelen bir arkadaşım vardı pahalılıktan çok dert yanardı ama, izmir böyle değil derdi :)

• Peki odtü gıda nasıl bir bölümdür.Mezun olduktan sonra iş olanağı nedir ??
  • havacılık mühendisliği nasıldır
  • bilgisayar müh. hakkında bilgin varsa çok yararlı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneMoreChance

mühendislik hakkında bilgin var mı? makine mühendisliği özellikle

Ben odtü tanıtm günlerinde makina mühle ilgili bir öğretim üyesinin konferansina gtmiştim zormuş çok çalışmk gerekiyormuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.