Şimdi Ara

İstanbul Hukuk ile ilgili varsa soruları alabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam, zamanında bu forumdan aldığımız faydayı geri vermek için sorularınız varsa cevaplandırmak isterim.Merak ettiğiniz konular varsa, hukuk veya istanbul hukuk ile ilgili sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi üniversiteliiühf -- 6 Temmuz 2020; 15:20:25 >

• Formu açtığınız teşekkür ederim
    İstanbul Hukuk(i.o) belki bir ihtimal gelebilir.Sizce İ.H ne gibi eksiği fazlası var? (Samimiyetinize güveniyorum)
    Birde Marmara Hukuk hakkında bir bilginiz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BagdahtsSniper B kullanıcısına yanıt
    Hocalar? Derslerin yoğunluğu ? Derse girme zorunluluğu olmasa da derslere girmek zorunda kalır miyiz!!
    Bazı hocalar kıl oluyor i.o geldiği takdirde birinci öğretim ile derslere girmek zorunda kalirmıyız?

Artılarından başlamak gerekirse çok rahat bir şekilde söyleyebilirim ki , fakültenin İstanbul Hukuk markası dışında bir değeri varsa kesinlikle akademik kadrosudur. Neredeyse tüm derslerimize gerçekten öğrenci ile iletişimi iyi olan Prof'lar giriyor.Akademik kadro gerçekten öğrenci yanlısı - tabi bu durum sınavlarda maalesef kendini göstermiyor-. Üniversitede bir kültür var bunu hissedebiliyorsunuz.Konuma ulaşım çok rahat fakat malum Beyazıt/Fatih pek de iç açıcı bir yer değil, tabi tarihi yapıları, eski İstanbul'u seviyorsanız bu durum sizin için tam tersi olabilir.Çok fazla hukuk ofisi ile iletişime geçmiş biri olarak İstanbul Hukuk kesinlikle staj bulma konusunda bir adım önde diyebilirim.

Eksikleri olarak sosyal hayat için kişisel olarak çabalamanız gerekiyor. Tarihi yapılar olduğu için kampüs içerisine yeni yapı yapılamıyor.Bunun dışında standart bir devlet üniversitesi ekolü var. Fakat hukuk fakültesi okuldan kısmi olarak özerk bir yapıya sahip. Kendi idari yapısı, kendi kararlarını almaya yetkili. En basitinden son pandamı sürecinde tüm okulun dışında bir sınav sistemine karar verip uyguladılar.

Marmara Hukuk'un eğitim bakımından bir tık ötesinde diyebilirim.Ama bu dikkate alınacak kadar büyük bir fark değildir muhtemelen.Bunun dışıda Marmara hala Haydarpaşa'da olsaydı kesinlikle Marmara'yı önerirdim, iyi bir sosyal hayat için fakat Göztepe kampüsü hakkında bilgim yok. Özetle iki fakülte arasında akademik kadro bakımından ufak farklar var, değerlendirmenizi diğer faktörlere göre yapabilirsiniz.

Çok genel bir soru sorduğunuz için genel cevaplandırdım daha özel sorular varsa muhtemelen daha iyi cevaplarım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi üniversiteliiühf -- 6 Temmuz 2020; 15:41:19 >

• üniversiteliiühf Ü kullanıcısına yanıt
    hocam iü hukuk yazacaktım da şimdi kafam karıştı sosyal hayat için çabalarızda karşılığını alabilir miyiz acaba hukuk fakültesinde devam zorunluluğu da yok marmara nın göztepe kampüsünü biliyorum birkaç arkadaşım orada kalabalıkmış orayı mı yazsam acaba ? kadıköy-göztepe fatih-eminönünden daha iyi gibime geliyor kadıköyde oturuyorum bu arada
    Hocam sosyalleşme konusuna deginmissiniz iö ve birinci öğretim olmak üzere toplam 880 civarı öğrenci alıyor sosyalleşme rahat olmaz mı yoksa yanılıyor muyum ? Sosyalleşme konusunu acar misiniz biraz kulüpler vs?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Teşekkür ederim..genel bir soru için detaylı bir cevap
    Peki ortalama bir yaşam standardı için fakülteye yakın yurt/apartın yıllık ücreti nedir ?
    Yıl içinde herhangi bir büroda staj yapma imkanı nedir ? Seçici olduklarına göre bu avantajımız olur herhalde değil mi çünkü bazı yerlerde staj döneminde olmadığın icin çok fazla dikkate almıyorlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BagdahtsSniper -- 6 Temmuz 2020; 15:54:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Derse girme zorunluluğunuz birkaç seçmeli ders dışında olmaz. Çünkü zaten tüm hocaların ses kayıtları alınarak text'e çevriliyor ve satılıyor. Derse gelmediğiniz için bir kaybınız olmaz yani- tabi sadece eğitim açısından konuşuyorum. Genellikle ikinci öğretim öğrencileri birinci öğretim dersine giriyor, hocaların kıllığından değil daha çok keyfi . Bir de iyi hocalar gündüz kötü hocalar akşam diye bir durum yok, ikinci öğretimde de çok iyi hocalar var veya ilk öğretimde de kıl hocalar olabiliyor
  • Sosyalleşme konusundaki problem şu, amfiler kalabalık ve büyük oluyor. Tabi bir kaç haftaya en fazla 70-80 kişilik kalıcı bir öğrenci kitlesi kalıyor sınıfta. Sınıflarda 500 kişilik olunca sınıf içinde sosyalleşmek kolay olmuyor. Çünkü tanıştığın kişi ile iletişimde kalmak için çabalamak gerekiyor. Fakat bu işin çözümü de kulüpler. Çok fazla olmasa da fakülte içinde iyi kariyer kulüpleri var, bu kulüplere mutlaka girmenizi öneririm. Bir de diğer bölümlerdeki kişilerle de sosyalleşmek isterseniz diğer sosyal kulüplere de girebilirsiniz tabii ki.

Sadece hukuk ve idari bilimler fakültesinin-bir kısmının- kullandığı bir kampüs olduğu için çevreniz de genellikle bu bölümlerde okuyan kişilerle sınırlı kalıyor. Fakat tabii ki İstanbul'da sosyalleşememek ancak tercih olursa mümkün olur bana göre, bunun üzerine gidebilirim derseniz problem olacağını sanmıyorum. Fakat 40-50 kişilik özel üniversite sınıflarındaki gibi kolay bir etkileşim yok doğal olarak

O konuda net bir bilgim yok fakat 4 kişilik odalar bile - yemek yok- 800 den başlıyor diye biliyorum fakültenin etrafında. İlk sene mecburen bu ücretleri ödemek gerekiyor, sonraki sene ise eve çıkarsınız birkaç kişiyle. Ben Laleli Öğrenci Yurdunda kalmıştım, fiyat performans olarak fena değildi.

Yıl içindeki staj yeri bulma konusunda problem yaşamazsınız.
    Teşekkür ederim çok sağol:)

• Hocam merhabalar, bölümünüzün Erasmus olanaklarının olduğunu gördüm. Erasmusa giden öğrenci sayısı çok oluyor mu? Hukukta Erasmus nasıl oluyor?
    Bir de malum pandemi döneminin ne kadar süreceği belli değil, sizce İÜ bu süreci nasıl yönetti?
    Eğer İstanbul-Ankara Hukuk olursa hazırlığı olan bir okulun tutan bölümünü yazıp hazırlıktan sonra geçiş yapmak gibi bir planım var.
    Bunun yerine İngilizceyi halletmek için puanımın yettiği bir özel hukuk tercih etmek daha mantıklı mı olur?
    Özelde ve devlette okumanın avantaj dezavantajları nelerdir?

• kobe6 kullanıcısına yanıt
    İlk olarak okulun Erasmus olanakları var. Çok fazla giden olmuyor çünkü dersleri saydıramadığın için doğrudan 1 sene uzatıyorsun okulu, bu erasmusa gitme konusuda avantaj sağlıyor fakat hayatta 1 sene çok önemliyse senin için dezavantaj sağlıyor.Özetle Erasmus'a gitmek zorlamaz fakat hibe çıkma şansı hakkında bilgim yok.

Pandemi sürecinde bence okul gayet adil bir şekilde yönetti. Biz öğrenciler olarak sınavları proje veya test şeklinde yapmalarını isterdik tabi fakat öğretim kadrosunun bu konuda kesin bir misyonu var. Bu okuldan hukuk öğrenmeden çıkamazsınız diyor. Bu bir ekol aslında, zaten piyasada İstanbul Hukuk mezunuyum dediğinde o zaman yeterli hukuk bilgisi vardır önyargısıda buradan geliyor.Her hafta düzenli olarak hocalarımız canlı olarak tıpkı sınıftaki gibi dersleri anlattılar. Sonrasında da klasik sınav yapıldı tıpkı normal düzen gibi. Birde devam zorunluluğumuz olmadığı için zaten derslere öğrencilerin yüzde 70'i gelmiyordu. Dolayısıyla çok büyük bir sıkıntı yaşamadık. Tek problem Medeni Usul hocamızın biraz fazla kastırması olmuştu.

Bence kesinlikle önce özel bir üniversitede iyi bir hazırlık eğitimi al sonra zaten geçiş yaparsın. Ben şuan olsa böyle yapardım.

Özel devlet arasındaki ayrım ise şöyle- İyi özellerden bahsediyorum- Özel üniversiteler seni daha çok kurumsal avukatlık dünyasına hazırlıyor. Sözleşme avukatlığı yapıyor genelde mezunlar, devlet üniversiteleri ise aktif olarak adliye işi yaparak dava takibi yapıyor. Tabi bunlar birer genelleme, istisna denmeyecek kadar farklı yolu tercih edenler oluyor.

• Peki rekabet ortamı ve öğrenci profili hakkında neler dersiniz?
    Bir de yüksek lisans-doktora adına yurt dışı olanakları nasıldır?
    Sorularımı cevapladığınız için teşekkür ederim.

• Öğrenci profili olarak genellikle anadoludan gelen öğrencilerin yoğunlukta olduğunu söyleyebilirim. Her sosyokültürel yapıdan bir öğrenci grubu var açıkçası, ve zamanla kendine uygun gruba dahil olabilirsen mutlu bir üniversite hayatı geçirirsin. Aksi durumda okula sınavdan sınava gelen öğrenci profiline dönüyorsun.Tabi bu durum muhtemelen bizim okula özgü değildir.Rekabet ortamını özellikle kariyer kulüplerinde hissediyorsun. Bu bölüm insana ekstra bir ego yüklemesi yapıyor. Bunu bu tür kulüplerde özellikle hissediyorsun, ego ve rekabet savaşlarına şaşırıyorsun başlangıçta sonradan alışıyorsun. Ya bu ortama girmek istiyorsun ya da sana göre olmadığını anlayıp ayrılıyorsun.Fakat diğer bölümlere göre öğrencilerin ekstra egolu olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Bence bu kötü bir şey değil fakat siz belki farklı değerlendirirsiniz.

Yüksek lisans konusunda bir bilgim yok.Rica ederim

• ankara hukukla kıyaslayabilir misiniz hocam +larını ve -lerini
  • Arada eğitim bakımından bir fark yok.Ekol ve şehir farkı var. Ankara doğası gereği kamu sektörüne çalışan yetiştiren bir şehir. İstanbul ise yine aynı sebeple özel sektöre çalışan yetiştiriyor.Bunu mezunların eğilimlerinden anlayabiliyorsun.Burada şehir seçeceksin. Dolayısıyla benim fikrim araştırmanı üniversiteleri kıyaslayarak yapma, şehirleri kıyaslayarak yap. Hangi şehir sana daha uygun buna bak derim.
  • 1) 1. öğretim derslerine 2. öğretim öğrencileri de girebiliyor demişsiniz. Bu durum derslerin Ankara’dan daha kalabalık geçmesine sebep oluyor değil mi?
    2) Akademik kadro sayısında öğretim görevlisi sayısı AÜHF’den daha fazla olarak görülüyor,derslere daha çok Prof. mü giriyor yoksa öğretim görevlisi vs. mi?
    3) Akademik kadrosunun AÜHF’ne göre nitelik olarak farkı nedir? Hangi iyi prof.ları bünyesinde barındırıyor?
    4) Bu Prof.lar derslere giriyor mu?
    5) 2. öğretimle 1. öğretim arasındaki farklar neler?
    6) Okula ulaşım nasıl oluyor? KYK yurdu ile arası çok mu? 7)Prof.ların bir kısmı 2. öğretime giriyorsa 1. öğretime giren Prof. sayısı azalmıyor mu?
    8) İÜHF’nin sınavlarının aşırı kasıntı olduğunu neredeyse bütün okuyanları söylüyor. Bu durumda İÜHF’ede okurken dil öğrenmek çok zor değil midir? Sınavları zor olduğu için sınavlara mı zaman ayıracağız yoksa “sıfırdan” kendi çabamızla dil öğrenmeye mi?
    Bu durumda dil öğrenmek için AÜHF,sınav kolaylığı açısından daha mı uygun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 23 Temmuz 2020; 6:14:25 >

• 1) Ankara'daki sınıfların kalabalıklık durumları hakkında bilgim olmadığı için yorum yapamayacağım fakat en kalabalık derste dahi 90-100 kişi oluyor.
    2)Derslerin tamamına prof'lar giriyor.Arada hocalardan birisinin bir işi olduğunda kürsüden başka bir hoca geliyor ama o da zaten prof oluyor genelde.Tabi seçmeli derslerde Doç. oluyordur.İstisnalar olabilir
    3)Yine Ankara Hukuk'u bu kadar spesifik olarak bilmediğim için kıyaslama yapamam.Fakat hocalarımız iyidir, bu konuda şüphen olmasın. Aklıma ilk olarak gelenler; Murat Atalı, Aydın Gülan, Bahadır Erdem
    4)Giriyor
    5)Derslerinin akşam olması ve her dönem 500 TL gibi bir harç ödemeleri dışında bir fark yok. Ben gündüz çalıştığım için ikinci öğretime geçiş yapmıştım.
    6)Okul ulaşım bakımından avantajlı bir konumda.Genellikle öğrenciler Yenikapı-Hacıosman metrosunu kullanarak geliyor.Okul Vezneciler durağında.Ek olarak Kabataş-Bağcılar Tramvayı da kullanılıyor. Ulaşım rahat kısaca
    7)2.öğretim hakkında bir şey söyleyemem ama 1.öğretimde dediğim gibi derslerin yüzde 90'ına proflar giriyor.
    8)Kesinlikle İÜHF'de okurken dil öğrenirsin muhabbeti bir yanılsamadan öteye gitmiyor.Çünkü hem final sınavlarımız normal okullardan geç yapılıyor. Hem de bütünleme sınavlarımız Ağustos ayında. Böyle olunca arada sadece 1 aylık bir dönem oluyor fakat bu da tatile değil bütünleme sınavlarına kalıyor. Büt bırakmadan geçen yüzde1'lik dilime girecek bir öğrenciysen - ki bu çok şeyden fedakarlık demek- yaz aylarında ingilizce kurslarına gitmeyi deneyebilirsin.Fakat ordaki problem de , eğer avukat olmak istiyorsan 2.sınıftan sonra yazları bir staj yapman, CV'ni doldurman gerekiyor. AÜHF belki bir tık kolay olabilir ama düşündüğün kadar fazla zamanının kalabileceği bir fakülte değil orası da, Okulu kazandıktan sonra 1 yılını tamamen ingilizce eğitimine verebilirsin belki. İlk sene sınıfta kalmıyorsun. Ama ikinci sene seni bayağı zorlayabilir bu durun. Özetle ingilizcen sıfırsa okulla birlikte öğrenmek benim fikrime göre pratikte çok kolay görünmüyor. Ki çevremden de gözlemlediğim bu. Genelde bitirdikten sonra yurtdışına gidip dil eğitimi alıyorlar.

En büyük sıkıntım dil. Gerçekten de dediğiniz gibi İÜHF okurken dil öğrenmeye zaman kalmıyorsa çok kafam karıştı şu an
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.