Şimdi Ara

İstanbul Hukuk ile ilgili varsa soruları alabilirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benim tecrübem ve çevremden gözlemim bu yönde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üniversiteliiühf Ü kullanıcısına yanıt
    Genel olarak 2.öğretimler isterse 1.öğretimin dersine girebilir diye duyuyorum ancak merak ettiğim yoklama alınıyor mu?
    Yani derslere katılmayanla katılan ayırt edilebiliyor mu?

2.öğretimden 1.öğretime istenilirse geçiş yapılabilir mi şartlar neler

Anadoludan gelecek olan birinin kalacaği yurt ortalama kaç kisilik ve yurtları iyi mi?

2.öğretimlerin yemek işi nasıl oluyor?

Okul istanbulun yaşamı pahalı olan bir yerinde mi?

Burs için nerelere başvurabilirim ve aylık ortalama elime ne kadar para geçebilir?siz ne kadar aliyorsunuz?

4 yılın sonunda bölüm 1.si ödüllendiriliyor mu veya mezuniyet gununde trbrik ediliyor mu?
  • Hocam merhaba ben zorluk/kolaylık açısından merak ediyorum geçme kalma sistemi nasıl sınavlar hakkında bilgi verebilir misin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcyusuf21 kullanıcısına yanıt
    1.Yoklama alınmıyor.
    2.Yüzde 10'luk dilime girmek giriyordu bildiğim kadarıyla, girip de geçmezsen ise harcından belli bir tutar indiriliyordu.
    3.Yurtlar konusunda ayrıntılı bilgim yok. Fakat okulun kendi yurdu yok bildiğim kadarıyla, KYK'da kalınılıyor.
    4.Her Gün 3 öğün yemek veriliyor. İkinci öğretimler de derse girmeden önce yiyip girebilir. Diğer öğünlerde de yiyebilir zaten, farklı bir uygulama yok.
    5.Okul Fatih'de, burası eski İstanbul dedikleri tarihi yarımada dolayısıyla turistik bir yer. Ev kiraları, özel yurtlar pahalıdır. Özellikle anadoludan geliyorsanız çok daha pahalı gelir.Fakat ev kiralarının ucuz olup da yaşanılabilir bir yer İstanbul'da pek kalmadı sanırım. Artık Beylikdüzü dediğimiz yer bile ucuz sayılmaz. Bunun dışında ekstra pahalı bir bölge sayılmaz. Zaten öğrenciler bu bölgede pek takılmaz.
    5.Ben hiç burs almadım. Bu konuda bir bilgim yok.
    7.Yüksek onur derecesi ile mezun oluyorsun ve mezuniyette konuşma yapıyorsun. Ekstra bir ödül olduğunu sanmıyorum.

Biraz geç cevap verebildim kusura bakmayın, ekstra bir şey olursa cevaplamaya çalışırım

• mavisu48 kullanıcısına yanıt
    Yıllık sisteme tabiyiz. Her dönem bir sınav, yazın ise bütünleme olmak üzere her sene de toplamda 3 sınavımız var. Okul zor, hiç esnetmeye gerek yok. Türkiye'de en fazla zorlanacağın hukuk eğitimini daha doğrusu gireceğin hukuk sınavlarını burada göreceksiniz.Okula girerken 1 yıl uzatacağım gözüyle bakarsanız nispeten rahat edersiniz. Üst üste 1.80 ortalamanın altında kalırsanız ise sınıfta kalmış sayılıyorsunuz. Bu yüzden ilk sene herkes ikinci sınıfa geçer
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.