Arkadaşlar herkese selam olsun. ÖTV indirimli bir araç alma hakkım var ve bu ay içerisinde bir araç almak istiyorum. 4 kişilik bir aileyiz ve 40 yaşındayım. Maksimum 60.000 TL bütçem var. Aşağıdaki araçlar aynı segment değiller ve biri düz vites ama fiyat olarak birbirine çok yakın. Almayı düşündüğüm araçlar;
1. Nissan Qashqai 1,5 dizel düz vites Skypack versiyonu (ÖTV indirimli 60.000 TL'ye bıraktılar)
2. Opel Astra K kasa 1,6 dizel otomatik Dinamik paket (ÖTV indirimli 57.000 TL'ye bıraktılar)
3. Ford Focus Sedan 1,5 dizel powershift (otomatik) Titanyum (ÖTV indirimli 59.000 TL'ye bıraktılar)
ÖTV indirimli alacağım için 5 yıl satmamak zorundayım. Benim için düz vites ya da otomatik vites çok farketmiyor. Bu üç araçtan; sorunsuzluk, kalite, marka algısı, konfor, yalıtım ikinci el, 5 yıl sonraki değer kaybı, ve diğer faktörler göz önüne alındığında hangisini tercih etmeliyim. Saygılarımı sunuyor, ve önerileriniz için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
Bence bu 3ü arasından en mantıklısı Tekno Paketle beraber Ford Focus :)
Başka tavsiyesi olan yok mu arkadaşlar?
qashqaiyi öneririm.
ancak sana bu ötv indirimli araç alma konusunda başka bir tavsiyem var. kul hakkında kalmak istemiyorsan kardeşlerinden veya engelli olan kişinin mirasçıları kimlerse onlardan helallik al.
ayrıca engelli kişinin bakımını siz yapmıyorsanız veya aynı evde kalmıyorsanız yani araç engelli kişinin bindirilmesi taşınması için alınmıyorsa bu indirimden faydalanmanız dini açıdan ne derece uygun tartışılır.
Tavsiyeniz için teşekkürler Engelli kişi oğlum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme