Şimdi Ara

araca boya koruması yaptırmak parlaklıgı azaltırmı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
22.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Bekbars NT

Cila ve Boya Korumanın Tarafınızdan Yapılması:

Birçok arkadaşın söylediği kendiniz yapın o kadar para vermeyin ise yanlıştır. Birincisi bu işlemler düzgün uygulama yapılan bir yerde özel aletler ile yapılır siz asla elinizle bu işlemi yapamazsınız, homojen olarak boyanıza yediremezsiniz, çok güzel yaptığını iddia eden arkadaşlar cilanızı kendiniz yaptığınızda, aracınızı güneşin altına çekin ve boyanızın üzerindeki dalgalı gölgeleri izleyin.

Bu kısma kesinlikle katılmıyorum.alıntı yapılan site tamamen işin ticaretinde yazmıştır bu kısmı
    yukarıda yazılanları kesinlikl kabul etmiyorum

Şunu asla unutmayın özenle atılmış bir el cilasının yerini hiçbir makina cilası tutamaz.

pasta cila mevzu yeniden açılmış dayanamıyıp yazıyorum

Pasta nedir?
    Pasta sürüldüğü katmanı cok az miktarda eriten kimyasal bir maddedir.çizik gidermede yuvarlak daireler çizilerek çizik çevresi katman çok hafif inceltilir çizik çevresinden alınan katman çizik içerisine yavaşça doldurulur.

PASTA ne zaman kullanıcaz?
    pastayı tırnağa takılmayacak kadar küçük kılcal çiziklerde kullanabiliriz daha derinlerinde bir işe yaramaz sadece boyaya eziyet olur

PASTA nasıl yapılır?
    pasta dairesel hareketlerle çizik bölgeye uygulanır tavsiyem 5-10cm yarı çaplı daireler ile çizik bölge üzerinde çalışılması ve bu işlemin 2-3 dakika içinde bitirilmesidir.işlem bittikten sonra 2-3 dakika kurutulup bolca nemli bir bezle pastanın bölgeden temizlenmesini müteakip cila işleminin uygulanmasıdır.

CİLA nedir?
    cila aracın boyasını aşındırmak için değil boyaya parlaklık ve içerdiği maddelerde mevcutsa koruma sağlamak için kullanılan bir üründür.güneş solması,kuş pisliği(en geç bir gün içinde kuş pisliği temizlenmeli aracın üzerinde boya koruma cila ne olursa olsun) gibi yabancı maddelerden koruduğu gibi üzerinde su tutmama böcek ölülerinin kolay temizlenmesini,çamur içinde dahi olsa bir su tutturma ile aracın kolayca temizlenmesi

CİLA nasıl uygulanır?
    araç iyice yıkandıktan sonra 20'C gibi bir sıcaklığa sahip ve kesinlikle direkt güneş almayan ve tozsuz bir ortamda uygulanır.kişiden kişiye değişmekle birlikte makina veye elle uygulanabilir.ben şuana kadar elle uyuguladım...hafif nemli bir pamuklu küçük bezi cila ilk bezi yapın cilanızı bu beze dökün ve 40*40cm lik bir parçaya bu bez ile cilanızı sürün.30 -40 sn bekledikten sonra 2nci bez ile matlaşmak üzere olan cilayı temizleyin 3üncü bez ile tekrar üzerinden geçin.bu şekilde önce tavan sonra ön kaput ve bagaj üstü ve aşşağı doğru çalışın vaktıniz varsa kapı içlerindeki boyalı kısmada cila yapın.araba cilalaması bittikten sonra 4'üncü bez ile aracın tamamını tekrar silin.bez olarak daha önce yumuşatıcı ile yıkanmış eski pamuklu kumaştan yapılma eski atletleri defalarca makinede yıkayarak kullanabilirsiniz tercihen üstübü ve pamukta kullanılabilir orası size kalmış.cildan sonra en az 24 saat su ve güneşten uzak tutun aracınızı

CİLA yapma sıklığı nedir?
    ben 15 günd bir Turtle Wax Sıvı Teflonlu cila uyguluyorum ve emin olabilirsiniz ki araç ilk aldığınız günden daha parlak kalıyor.en geç 1 aylık periyorlarla cila atarsanız aracınıza kuş piliği asit yağmuru ıvır zıvıra kaşı koruyan bir tabaka ile aracınızın korur ve sürekli parlak bir görünüm elde edersiniz

ben cila işlerine 2 yıl önce başladım ve yukarda yazan saçmalık gibi büneşe çıkınca katman katman görünen bir cila yapmadım herkes işin ticaretinde yapın kendınız cilayı....

1-2 yılda birde boya koruma atın,atamıyorsanız yaptırın zaten sık cilalıyorsanız boyakorumann ömrü daha da uzun oluyor cila ile korunmayan boya korumanın ömrü en fazla 3-5 ay kimse kimseyi kandırmasın 1 yıl diye, sonax ve ziebarttan dahi yaptırmış arkadaşllarımın 6 ay sonra aracının üzerinde hiçbir koruma katmanının kalmadığını tecrübe ile biliyorum.

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HELICOPTERPILOT -- 12 Ağustos 2009; 13:21:27 >

• BOYA KORUMAYI VE AMACINI ANLAMAK, UYGUN VE FARKLI BİR KORUMAYI SEÇMEK

Boya koruma veya cila aracın üzerine bir katman ilave edilmesidir. Bu katman boya yüzeyinde sıvıları boncuklaştırır, yüzeye kayganlık ve parlaklık sağlar. Boncuklaşma etkisi aynı zamanda aracın üzerinde koruyucu bir katman olduğunun işaretidir. Ürünün kalitesi ve uygulamayı yapan kişinin profesyonelliği bu katmanın oradaki kalıcılığını doğrudan etkiler. Fakat nasıl olursa olsun bu katman dış etkenlere karşı çok dayanıklı değildir. Katmanı oluşturan ürün içerisindeki kimyasallar dış etkenler ve basınçlı yıkama ile zamanla boya üzerinden akarlar. Bu katman çizilmelere karşı ve kuş pisliği gibi asitli çözeltilere karşı çok dayanıklı değildir.

Gerçek bir nano boya koruma ürünü içtiğimiz su kıvamındadır. Bu sıvı alkol ve sudan ibarettir. Bu sıvının içerisinde metrenin bir milyonda biri ölçeğinde cam, seramik, gümüş ve elmas nano parçacıkları bulunmaktadır. Bu küçük parçaların yüzeye aktarılması su ve alkol sayesinde olur. Yüzeye sürüldüğünde alkol ve su uçar. Yüzeyde sadece nano parçacıkları kalır. Bu nano parçacıklarından seramiğin görevi boyayı sertleştirerek boyayı çizilmeler ve kuş pisliği gibi asitli çözeltilere karşı dayanıklı hale getirmektir. Sıradan boya korumalar veya cilalar gibi boya yüzeyi üzerinde kayganlık yaratmazlar.

Nano koruma yapılırken yukarıda bahsettiğimiz boyanın sertleşmesi uygulama sırasında ve sonrasında net olarak hissedilir. Boncuklaşma etkisini ise elmas nano parçacığı üstlenir. Her birinin görevi farklıdır ve yüzey üzerinde hareket kabiliyetleri vardır. Nano parçacıkları dış etkenler ve basınçlı yıkama ile yüzeyden akmazlar. Sonsuza dek boya yüzeyinde kalırlar fakat ticari bir ürün olduğu için kendilerine biçilen bir ömür vardır. En az 2 yıl korumayı sürdürürler fakat daha sonra yavaş yavaş özelliklerini kaybetmeye başlarlar. Boncuklaşma etkisi zaman zaman veya belirli bir zaman sürecinde azalabilir veya yok olabilir. Bu korumanın yok olduğu anlamına gelmez. Boya, korunmaya devam eder. Araç yıkanırken çeşitli kimyasallar, pislik vb maddeler nano parçacıklarının üzerlerini örtebilirler bu da boncuklaşma etkisinin kaybolmasına neden olur. Bu durumda yüzeyin normal temizliği yapıldıktan sonra alkol ile bir veya birkaç defa temizlenmesi nano parçacıklarının üzerlerinin açılmasını sağlar ve boncuklaşma etkisi tekrar belirir.

Gerçek bir nano koruma çok dayanıklıdır. Dayanıklılık testi diğer boya korumalarla (nano koruma olduklarını iddia edenler dâhil) kıyaslanabilir. Dayanıklılık testi kezzap, tuz ruhu, porçöz, çamaşır suyu gibi zararlı ve aşındırıcı maddelerle yapılabilir. Ancak bu test ürün ticari amaçla alınıyorsa ve mutlaka profesyonel kişiler tarafından yapılmalıdır. Eldiven ve maske takılmalı ayrıca aracın zarar görebilecek parçaları özenle kapatılmalıdır.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.