Şimdi Ara

Aracı 2.el taşıt kredisiyle satmak ne kadar güvenilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
2.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: amanhem

Bankacı olarak şunu söyleyeyim;

Araç kredisi çeken müşterilerime satıcı nerede diye soruyorum. Satış yapmadan bankaya uğrayın, satıcıya "xxx e 40 bin tl kredi onaylandı, araca rehin tesis edildikten sonra yyy kişisine 40 bin tl ödenecektir" benzerinde yazı veriyorum.

Satış işleminide şubeme en yakın noterde yaptırıyorum ki satışı yapıp hemen gelsinler diye.

Araç alım satımında en güvenli yol tabi önce parayı almak sonra satış vermek.
    Bu mümkün değilse banka kredisi çekiliyorsa karşı taraftan FİNDEKS raporunu isteyebilirsiniz. 8-10 TL gibi bir tutara rapor hemen alınabiliyor. Bu 10 tl yi vermeyen adama satışı yapmazsınız olur biter, bu sizin için bir kriter olur en azından, borcuna sadık mı, üç kağıtçımı değilmi aç çok çıkar ortaya.
    Kredi çekilecekse zaten yukarıda benim yaptığım gibi krediyi kullandıracak bankacıdan yazı alın.

Bana bu yazıyı banka verdi ama resmen benim zorlamamla vermeniz gerek diyince bastı verdi. Aldığım kağıtta sadece bilgilendirme yazısı zaten. Ben bankacının bu tutumun alıcının da şüpheli tavırlarından kuşkulanıp vermedim. Acaba bunlar beni dolandıracaktı da ve banka görevlisi de mi bu işin içindeydi anlamadım. Hatta sobrasında araştırıp ortaya çıkardığım bankacının veni notere satışa gönderdiği sözde firma yetkilisinin ismi cismi,i firmada geçmiyor ve yetkisi vs yokmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Banka'dan kredi temin ve onay yazısı istenilir, eğer çok güvensizlik varsa bloke çek alınır, satış verildikten sonra bankaya gidilir para tahsil edilir. (bloke çek bankadan bizzat alınır, alıcının getirmesiyle olmaz) (kredili bütün tapu ve konut işlemlerinde bu şekilde ilerler).

Piyasa'da kredi olmasa iş yürümez arkadaşlar.
  • tahas T kullanıcısına yanıt
    Anlattıklarınızdan anladığım bankacının da bu çakal şirketle bir bağı var gibi. Neyse ki satışı vermemişsiniz.
    Hiçbir şekilde güven tesis edilemiyorsa bloke çek ile iş yapmak en doğrusu, şahsen benimde aracım var ve birgün satarsam eğer alacak kişiye güvenemediysem, alıcıya şubemde hesap açar araç bedelini hesabına yatırmasını isterim. Bloke çek düzenler notere öyle giderim.

Mal bende para onda, şartlar uyarsa satış olur, olmazsa teşekkür eder kapatırım olayı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece eş, dost, akraba, arkadaş ile bu iş yapılabilir. Diğer türlü sakat bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tubalingo -- 7 Mayıs 2019; 20:36:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sizinki acemi dolandırıcıymış hocam.

Ev alırken banka avukatı tapuya gelip rehin koyduruyordu. Neden araçta yapmıyor bilemedim.

Araç satışında dolandırıcı çok çok fazla taktik var. En sağlamı parayı alıp satışı vermek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.