meguiars supreme shine daha çok cila sonrası parlatma için falan diyo özelliklerinde,kurulama bezi olarakda idealmi yani?
hocam hiç o kadar para verme git bimdem mf bez al, yada hepsiburada dan ekonomik 4 lü satılanını sipariş et. çünkü arabayı kurularken cilalarken içini temizlerken, en az 5-6 adet mf bez lazım . birine 16 tl vereceğine, 5 tanesine 10 tl ver.
Bahsettigin mavi profesyoneL kuruLama bezi sanirim benim aLdigim iLe ayni bez. 6-7 tL gibi birseydi. Yikamaciya gosterdim, bana bu bezi 1 gece camasir suyunda bekLet dedi. Denemedim ama posetinden cikardigimda su emmeye hic niyeti oLmayan bir bez cikiyor karsimiza :) Dedigi gibi 1 gece camasir suyunda bekLetecegim.
quote:
Orjinalden alıntı: jacko_aj_s
quote:
Orjinalden alıntı: FaBeRgE
Benim önerim meguiars watermagnet ama biraz tuzlu 46tl
meguiars supreme shine daha çok cila sonrası parlatma için falan diyo özelliklerinde,kurulama bezi olarakda idealmi yani?
Ben önce supreme shine kullanıyordum, watermagneti sonradan aldım. Supremeshine da çok etkili bir bez kesinlikle tavsiye ederim. Watermagnet ise bambaşka bişi
ben de Koçtaş'tan Gojo MikroFiber bez almıştım. Kışın ve akşamları araba kurutmak işkence oluyordu... Bezi önce suyla ıslatıp suyunu sıkabildiğimiz kadar sıkıp sonra arabayı kurulamaya geçiyordum. Geçende farklı kombinasyon denedim ve eskisi kadar uğraşmadım. Evden çok yumuşak eski havlu aldım. arabayı kurutmaya başlamadan önce yine suda ıslattım sıktım ıslattım... Suyunu akıtabildiğim kadar akıttım sıkarak ve arabayı tek seferde komple kuruladı... En son de kıyıda köşede kalan yerler için mikro fiber bezi aynı şekilde ıslattım ben de rahat ettim araba da rahat etti...
Atlet iyi fikirmiş ben de deneyim :)
MF bezde markaya takılmayın derim.
Ben marketlerde buluyorum zaman zaman. 40x40 gibi ebatlarını 3 ila 7 TL arasında değişiyor...
Kurulama, parlatma, cila, polish, bakım sütleri için ideal uygulama için MF bez
Çamaşır makinesinde yıka yıka kullan, sadece yumuşatıcı koymayın, dokusunu bozuyor, normal çamaşır makinesi deterjanı yetiyor.
meguiar's ın mikrofiber bezını onerırım
VİLEDA bezde iyidir
GÜDERİ nasıl kullanılıyor ?
en güzeli şeker çuvalı.marketten isteyin bir çuval.tek çuvaldan en az 4 tane bez kesersiniz.suyu süper çekiyo.denemesi bedava
kardesım bır bezede 46 ytl verılırmı ya faberge bızım babamız senınkı gıbı zengın degılkı bızı bılıyosun yanı bız alırız bı tane dandık bez onunla cılala parlat devam
Kardeş ben yıkamacıda çalıştım.Hiç öle bezlere felan para verme.önce yıkamacıları birine git.Bana şeker çuvalı lazım ayarlayın felan de.Ama bildiğin beyaz şeker çuvalı değil bu bez olandan.Sonra bezi ıslat taşlı pütürlü bi alana vura vura alıştır.Yani yumuşat.Ondan sonra al eline bezi istediğin gibi kurula.Yanlız sana tavsiye aracın siyahsa asla ve asla güneşin altında kurulamaya uğraşma perişan eder seni gölgede kurula ve bezini sık sık yıka en ufak bi kirde bile sıvıyo heryere.Kolay gelsin;)
Hocam yapmanız gereken bir adet en ufak boy cam sileceği almak ve aracı yıkadıktan sonra kaba suyu bu silecekle silmektir. Daha sonra ise güderi ile silmeniz gerekmekte.(Güderiyi bir kovanın içine taş ve toprağı karıştırarak koyun balçık kıvamına getirin su ile. Daha sonra da güderiyi içine atın. Bir sopa yardımıyla bez içindeyken karıştırın ve yaklaşık 2-3 gun içinde bırakın. Daha sonra güderiyi içinden çıkartıp temiz suda duruladığınızda artık güderinin daha iyi çektiğini göreceksiniz.)
3 TL'ye aldığım MF bez zaten bu işi yapıyor, ağırlığının 10 katı su çekiyor, uğraşmaya değmez bence balçıkla, taşla...