Şimdi Ara

aracı yıkadıktan sonra kullanılıcak bez??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
90
Cevap
1
Favori
54.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkdaşlar 2009 bir golfüm var rengide siyah yıkamada problemim yokda silerken bin bir türlü bez denedim hiçbiri kurutmuyor adam gibi o mavi bezler var profesyönel kuruma bezi diye onlar çekmiyor güderi aldm çekmior çok can sıkıcı hale gelmeye başladı bi yardım edin ya bilenler en iyi suyu emen kurutan nedir ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Yıkadıktan Sonra Kullanılacak En İyi Bez

Arabanı yıkadıktan sonra kullanacağın bez, aracının yüzeyini korumak ve çizilmeleri önlemek için çok önemlidir. İşte araba yıkarken kullanman gereken bez türleri ve bunların faydaları:

Güderi Bez:

• Güderi bezler, yüzeyleri temizlemek ve parlatmak için kullanılan çok yönlü bezlerdir.
    • Araba yıkamada ilk kullanım için önerilmezler, çünkü tüy bırakabilirler.
    • Yıkamadan önce güderi bezlerini yıkamanız ve yumuşatmanızı öneririz.

Mikrofiber Bez:

• Mikrofiber bezler, çizilmelere neden olmadan arabanın yüzeyini nazikçe temizleyen sentetik liflerden yapılmıştır.
    • Mikrofiber bezler ayrıca tozu ve kiri hapseder ve bu da onları araba yıkama için ideal kılar.

Yıkamacıların Kullandığı Bez:

• Yıkamacılar genellikle %100 pamuklu bezler veya mikrofiber bezler kullanırlar.
    • Bu bezler dayanıklıdır ve çizilmelere neden olmaz.

Araba Hangi Bezle Silinir:

• Arabanızı çizilmelere neden olmayan yumuşak bir bezle silmelisiniz.
    • Mikrofiber bezler veya yumuşak pamuklu bezler iyi seçeneklerdir.

İpuçları:

• Arabayı her zaman gölgede veya serin bir yerde yıkayın.
    • Yumuşak bulaşık deterjanı veya özel araba yıkama şampuanı kullanın.
    • Yıkama sırasında yumuşak, dairesel hareketler kullanın.
    • Arabayı duruladıktan sonra hemen bir bezle kurulayın.

Arabanı yıkadıktan sonra doğru bezi kullanarak aracının yüzeyini koruyabilir ve çizilmeleri önleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz891

arkdaşlar 2009 bir golfüm var rengide siyah yıkamada problemim yokda silerken bin bir türlü bez denedim hiçbiri kurutmuyor adam gibi o mavi bezler var profesyönel kuruma bezi diye onlar çekmiyor güderi aldm çekmior çok can sıkıcı hale gelmeye başladı bi yardım edin ya bilenler en iyi suyu emen kurutan nedir ?

Siyah arabaya bakamsı zor. Kullanbileceğin silikondan esnek su alma spatulası var bu iş için süper bir malzeme. Akabinde microfiber havlu ile geçtiğinde mükemmel sonuç elde edersin.
  • arabayı yıkadıktan sonra bekle üstündeki su süzünsün biraz ondan sonra kurulamayı dene
  • quote:

Orjinalden alıntı: obey

quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz891

arkdaşlar 2009 bir golfüm var rengide siyah yıkamada problemim yokda silerken bin bir türlü bez denedim hiçbiri kurutmuyor adam gibi o mavi bezler var profesyönel kuruma bezi diye onlar çekmiyor güderi aldm çekmior çok can sıkıcı hale gelmeye başladı bi yardım edin ya bilenler en iyi suyu emen kurutan nedir ?

Siyah arabaya bakamsı zor. Kullanbileceğin silikondan esnek su alma spatulası var bu iş için süper bir malzeme. Akabinde microfiber havlu ile geçtiğinde mükemmel sonuç elde edersin.

o nasıl oluyorki güzel kardeşim ya su alma spatulası:/

• quote:

Orjinalden alıntı: _By_BoSs_

arabayı yıkadıktan sonra bekle üstündeki su süzünsün biraz ondan sonra kurulamayı dene

ozmanda kir oluyor ama ya:/ hemen kuruyor meret
  • yazın yıkamacıda calıştım ordan hatırladığım kadarıyla bezi ilk başta çamurda felan her yerde kullanıyon bezdeki tüyler felan aşınıyor ondan sonra harika siliyor.aynı senınkı gıbı sıyah golf gelmıstı o bezlen sıldım manyakk oldu
  • quote:

Orjinalden alıntı: zfr53

yazın yıkamacıda calıştım ordan hatırladığım kadarıyla bezi ilk başta çamurda felan her yerde kullanıyon bezdeki tüyler felan aşınıyor ondan sonra harika siliyor.aynı senınkı gıbı sıyah golf gelmıstı o bezlen sıldım manyakk oldu

bez mavimiydi hocam
  • Aracı yıkadıktan sonra biraz bekle 4-5 dk. kadar ondan sonra o mavi bezlerle güzel bir şekilde silebilirsin.Hâla da ıslaklık kalırsa gazete kağıdıyla da geç üstünden.Sonuç mükemmel.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

Aracı yıkadıktan sonra biraz bekle 4-5 dk. kadar ondan sonra o mavi bezlerle güzel bir şekilde silebilirsin.Hâla da ıslaklık kalırsa gazete kağıdıyla da geç üstünden.Sonuç mükemmel.

gazete kağıdı çizmezmi ya fırça bile sürmüyorum süngerle siliyorum :/
  • bez mavi değildi normal bildiğimiz tüylü mutfak bezlerinden yada benzinliklerin verdiği bezler gibi;)
  • öncelikle arkadaşım o pahalı onlarca özelliği olan bezleri bende kullanıyorum ancak hiçbiri normal pamuklu kumaş kadar güzel kurulamıyor birde her yıkamadan sonra ıslak cila kullanırsan iz bırakmaz sürekli siliceksin birde bezi sürekli sıkacaksın aracını yıkadığındada suyu üstünde damla damla bırakma leke yapar kuruduğunda suyu akıt mesela bagajı duruladıktan sonra tazikli değilde normal akışıyla suyu baştan sona akıt o damlacıklar kalmaz ve kurulamasına daha kolay olur ıslak cila mıhakkak kullan iz bırakmıyor gercekten..

saygılar.
  • Aracını yıkarken sünger yerine mikrofiber eldiven şeklinde havlu tipi bezler var onları kullanmanı tavsiye ederim. Metrogross markette satılırken gördüm. Ben Meguairsten almıştım.
    Kurulama içinde mikrofiber bez tavsiye ediliyor ama onlarla ben bir türlü sağlıklı bir kurulama yapamadım. Yıkamacıların kullandıkları bezler yeni olduğunda suyu çekmiyorlar. Bezi evde ev temizliğinde kullandır başka, biraz eskisin ondan sonra arabayı kurula.
  • Resimdeki gibi

aracı yıkadıktan sonra kullanılıcak bez??
  • tek etkili ucuz kolay çözüm

cam sileceğini çıkar ve suyu aşağlara doğru çek.

yada eski bir sileceklede yapabilirsiin sonra bezle kurula.

tahminim sen aracı yıkar yıkamaz üstündeki suyu kurulamaya çalışıyorsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: geremy

tek etkili ucuz kolay çözüm

cam sileceğini çıkar ve suyu aşağlara doğru çek.

yada eski bir sileceklede yapabilirsiin sonra bezle kurula.

tahminim sen aracı yıkar yıkamaz üstündeki suyu kurulamaya çalışıyorsun

Sileceğin içindeki metaller boyayı çiziyor dikkatli yapılmazsa. Ben kesinlikle önermiyorum. Eski arabamı oto yıkamacıları çizmişti bu cam silecekleri ile.

• gazete kağıdı çizmezmi ya fırça bile sürmüyorum süngerle siliyorum :/

senin araban nerde soylesene cizmeye gelecegim

ya arkadasim abim herneyse bu kadar üstüne durma bence yoksa allah korusun nazar deger

fazla kafana takma ciziksiz araba mi olurmus

pasta cila atarken bile ciziliyor araba
  • eski atletlerinizi kullanın.. Şiddetle tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: kanikar

eski atletlerinizi kullanın.. Şiddetle tavsiye ederim

Katılıyorum..

Bezle filan ne uğraşıyorsunuz,alın beyaz akleti istediğiniz gibi kullanın.
    Şahsen ben öyle yapıyorum,çizilirsede çizilsin,ömür boyu benimlemi yaşayacak.
  • bu durum ıcın en ıyı ve en ucuz cozum 3 adet eskı %100 pamuklu kumastan yapılma atlet kullanmak.önce ıslak cıla sık arabana 30-40 sanıye sonra bırıncı atlet ıle arabanın tamamını kurla, arabanın ustundekı kaba su gıtsın.2nci atlet ıle camları tam olarak kurla ve arabayı genel olarak tekrar kurla.3 uncu atlet ıle tam olarak kurlanamamıs yerlerı tekrar kurula cıllop gıb olsun araban.

eskı atletlerı makınaya at,90'C de yıka.yıkama esnasında yumusatıcı kullan.

en ucuz,en temız ve aracın boyasına en zararsız cozum bu

saygılar
  • yıkamacıların kullandığı bez en iyisidir . Şeker çuvalı olarak satılan bezlerden . İlk kullanımdan önce eskitilmesi gerekmektedir . Çamura bulayıp bekletebilirsin yada ev temizliğinde kullanılıp eskimesinide bekleyebilirsin . bende de golf var . o dediğin mavi bezlerden falan bi sürü para verdim ama hiç biri şeker çuvalı bezinin yerini almaz .
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.