Şimdi Ara

Aracınızı ne sıklıkla yıkıyorsunuz?/sünger, fırça?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yıkarken tercihiniz nasıl oluyor.

Belki yaşım'ın genç olmasındandır, aracı yıkamak içerisini temizlemek hoşuma gidiyor :)
    Benden yaşça büyük forum üyeleri var. Sizlerin düşüncelerini merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEGANYRSA -- 3 Aralık 2022; 22:15:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Kışın ortasında nasıl yıkayacan su tutup geçecen

• ilk aldığımda her gün yıkıyordum, aracı alalı 1 yıl oldu şu an yaşlandığımı düşünüyorum yıkayacak ne heves ne de enerji oluyor. kirlilik durumuna göre her hafta pazar veya 2 haftada bir pazar günü yıkıyorum içini de 1.5 ayda bir temizliyorum. aldım alalı hiç yıkamaya vermedim vermeyi de düşünmüyorum.

ilk önce su ile tozu çamuru yumuşatıyorsun sonra jantlardan başlıyorsun jantları bitince tekrar komple su tutup sağına soluna araç şampuanı sıkıyorum sonrasında başlıyorum sünger ile silmeye ' sünger kirlenirse su ile temizlemek gerekli yoksa aracın çizebilir' kuruturken ise kapı içleri alt üst iç dış mutlaka silinmeli.

• helsloot kullanıcısına yanıt
    Hocam, şu an için tabi haklısınız.
    Yaz aylarını da düşünerek konuyu açmıştım.

• mosasaurus kullanıcısına yanıt
    Hocam, yaşınız kaçtı?

Bende sizin yaptığınız gibi yapıyorum. Sünger ile silmek biraz yorsa da keyfi ayrı tabii :)

Lastik parlatıcısı sürüyor musunuz?

• mosasaurus kullanıcısına yanıt
    Bu kirli süngerden arabanın tavanında çizik oluşturdum ya da yıkamadan sonra gördüm ama fark etmemiştim daha önce..
    Pasta cila ile geçer ama insanın canı sıkılıyor elbette..

• NEGANYRSA kullanıcısına yanıt
    ben adanada yaşıyorum lastik parlatıcısı önermiyorum sıcak şehirler için çünkü yazın çok sıkıntı çıkarıyor sıcak asfalt ile birlikte gaza ani yüklenmede patanaj çekiyor, virajlarda kayma yapıyor bu yüzden kullanmıyorum, yanakları şampuan ile güzelce silince mat olsa da parlıyor zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • drangela61 D kullanıcısına yanıt
    geçer tabii ki kirli sünger derin çizikler açmaz mümkünse sık sık yenilemek gerekli

• corollo varken pek yıkamaz/yıkatmazdım. Boya kalitesi, kalite standartlarından haberdar değil.

Tazikli suyu yakın tutunca boyasında deformasyon olma ihtimali, gerginlik seviyemi artırıyordu. Valla ne yalan söyleyeyim markette en ucuz şampuan ne ise ondan alıp kullanırım. Fırçam ve kovamda vardır her daim. Normal şampuan iyi parlatıyor gibi geliyor bana. Kuyu suyu kullanılan yerlerde arabayı asla silmem, tavsiye ederim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İyi ki corolloya binmişimde; PH Nötr şampuan, çift kova, kuzu postu kurulama bezleri, gerçek mikrofiber kuruma bezleri, gerçek deniz süngeri, boyaya zarar vermeyen organik süngerler vs kullanmaya uğraşmamışım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    İlk etapta ön yıkama köpüğü ile kirleri çözdükten sonra sünger veya eldiven sürmeden durulamak gerekiyor sanırım.
    Sonrasında şampuan + eldiven veya sünger ile temizlemek daha mantıklı gibi.

Tabi ön yıkama köpüğü atmak için de iyi kötü bir makine lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazın 2 haftada 1, kışın ayda 1.
    Önce köpük sıkıyorum. Mikrofiber bezle köpüğü kesinlikle BASTIRMADAN her tarafı ovalıyorum. Sonra tazikli su ve kurulama.

• Ayda 1 normal yıkama. Haftada 1 su vurup geçiyorum.

• Pek sık değil. Hatta sırf yıkama derdi çıkmasın diye gümüş gri arabaya geri döndüm. Dünya varmış.

• 2 3 ayda bi su tutuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2-3 ayda bir yakıyorum.

• Bakımdan bakıma servis yıkıyor

• yıllar önce bir arkadaş yazmıştı burada... Yağmur'dan yağmura şeklinde...  

burada ise selam olsun...

aracın içini 3-4 günde bir sil süpür... kışın rast geldiğinde yıka... yazın sende yıkan oda yıkansın...

birlikte diyeceğim ama çoğu insanın artık yıkama imkanı yok...

herkes yıkamacıya gidiyor iş dış 80-100TL vermek zorunda kalıyor (Geçen yıl 25TL'ye iç-dış kampanya vardı yahu  )

• goodorevil kullanıcısına yanıt

Hay yaşa. Siyah arabadan sonra beyaz aldım. Vallahi dünya varmış. Ki ben dağ bayır gezer bir insanım ne çektim yav zamanında.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.