Şimdi Ara

Arabayı süngerle nasıl yıkıyorsunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
3.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fırça ile yıkıyorum çabucak hallediyorum hem çok az yoruluyorum hemde temiz oluyor tek yıkamada toz kalmıyor, fakat baktım arabayı çiziyor felan diye söyleniyor millet o zaman bende süger alıp onla yıkıyım dedim ama almaz olaydım.Gittim önce marketten büyükçe bir sünger aldım sonra arabayı ıslatıp suyla kaba kirini attım ardından oto şampuanını doldurdum kovaya süngerle yıkamaya başladım güzelce köpürttüm felan sonra aracı bir durladım, birde ne göreyim arabanın her yeri hala toz içinde.Araba kuruyunca bir baktım tozlar olduğu gibi duruyor arabanın üzerinde.

Birde iki saat tavana uzan oraya buraya uzan eğil kalk vs. yoruldum arkadaş böyle işkence mi olur ? Fırçayla tek seferde yıkayıp geçtiğim arabayı süngerle iki kez yıkayıp duruladım anca temizlendi.Birde şu dikkatimi çekti, süngerle yıkarken arabanın üzerine vurur vurmaz sünger kapkara oldu tozdan kirden.Sonra kovaya sokup ne kadar durulasamda sünger yinede ilk anki temizliğe geri dönmedi tozlar kirler gözeneklerine hapsoldu resmen.Böyle yıkamak fırçadan daha çok çizer arabayı diye düşündüm tekrar fırçayla yıkamaya devam ettim.

Arabayı fırçayla yıkıyorum sonra hızlı cila uyguluyorum ne çizik var ne başka birşey araba tertemiz duruyor bence çok abartılıyor bu fırça olayı, bastırarak yıkamadığın sürece pek çizmiyor gibi tabi arabasından arabasına değişir kiminin boyası çok ince çok hassas olabiliyor.Birde bu oto şampuanları hep yalan dolan hep para tuzağı, bir halta yaradığı yok.Yok efendim cilalıymış yok parlatıyormuş felan, hepsi hikaye.Evde oto şampuanı bitmişti gittim banyodan cilalı ahşap temizleyicisini aldım, evdeki parkeler için felan üretilmiş.Neyse gittim arabayı bu ahşap temizleyicisiyle güzelce yıkadım yemin ediyorum araba daha güzel temizlendi daha iyi parladı.Tavsiye ederim merak eden arkadaşlara yani, prille felan yıkayan var bulaşık deterjanı kullanan var ama onlar hem köpürmüyor hemde leş gibi kokuyor.Kullandığım ahşap temizleyici parfümlüydü araba bir hafta çiçek gibi koktu. 

• evimin karşısında shell istasyonu var her hafta sonu akşam eve girmeden önce otomatik makinada yıkatıyorum, 3-4 ay da bir de yanında act plus var orada da iç-dış yıkatıyorum

• Bu araba yıkama işi biraz karışık. Karışık kısmı da şu. Kafaya takıyorsan ayvayı yedin, sonu yok. Takmıyorsan isterse yağmurdan yağmura yıkansın yine sorun yok.

• Hocam ben hiç fırça vs kullanmıyorum direk köpük üzerine su tut bırak...
    Ama görüyorum bazı arabalar çok parlıyor özel bişe yapıyorlar galiba senin gibi sünger kullanmış olabilirler
  • Bende püsküllü mikrofiber bezlerden var onu kullanıyorum genelde. fırçaya göre uğraştırıyor çünkü alanı ufak. ama iş görüyor ve çizmiyor. o tarz bişi kullanabilirsiniz.

• vallahi hocam aracınız siyah mı bilmiyorum ama siyah araca fırça vursaydınız şu an böyle bir konu açılmış olmazdı ☺️ şimdiki aracım buzul mavi 6 aydır sırf fırça vururlar diye güvenip arabayı yıkamaya vermiyorum seramik de var tabii.. ilk önce arabayı iyice ıslatıp tozundan arındırıyorum, daha sonra şampuanı süngere döküp tüm açılardan siliyorum (güneşte araba yıkanmaz, akşamları yıkıyorum) en son iyice su tutup kuruluyorum ayna gibi parlıyor 👍🏻

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 27 Nisan 2022; 11:6:46 >
  • vur fırçayı gitsin. Kime saklayacaksın aracı.

piyasada güneş yanığından üzerinde boyası kalmamış araçlar orijinal diye daha çok değer görüyor.

araçta ister istemez ufak çizikler olacak.

birinin montunun fermuarı sürtülecek, çocuğun bisikletinin gidonu da.

yolda taş da sıçrayacak, üzerine dolu da yağacak.

bunların yanında yıkama ile oluşacak kılcal çizikler için stres yapmaya değmez.

göz zevkini çok bozarsa hazır cilalar var ucuz, veya 6 ayda bir pasta cila yaptır öyle gez.

benim aracım bu aralar yağmurdan yağmura yıkanıyor. 2-3 ayda bir içini sağlam bir temizliyorum, dışını dan 15 güne bir petrolde su köpük tutuyorum, fırça ile iyice etrafında dönüyorum, tamam. 30 saniye köpüğe 5 lira, 2 dk suya 5 lira vermek zoruma gitmiyor da değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sünger vurulmaz araca ben kendim yıkıyorum autoglym ürünleri ile önce su sonra köpük ve yıkama eldiveni ile temizleyip sonra tekrar su ile bitiriyorum.

www.autoglymturkiye.com
    Autoglym Türkiye
    https://www.autoglymturkiye.com/urun/196/polar-blast

• canlee89 kullanıcısına yanıt

eldiven iyimiş ama biraz pahalı benim bütçeme göre 100 lira altı bir fiyatı olsa alabilirdim, bu çok kir tutmaz değil mi ?

• fırcayla çok kolay oluyor valla ya

elle yıkayınca yıkayasım gelmiyor :(

ama çiziyordur heralde
  • Hayır suyla hemen kir akıp gidiyor. Çok pratik bende karcher makine var zaten ön yıkama yaptığım için araçta fazla bir kir kalmıyor. Yıkama işi herkese göre değil hocam biraz bu işten keyif Alman lazım yoksa işkenceye dönüşür. Yıkamacıların artık yarısından çoğu suriyeli yada afgan , temiz arabayı götür kirletip öyle veriyorlar. 3 senedir oto yıkamaya gitmiyorum kafam rahat.
  • bakın arkadaşlar en ucuz 0 araba olmuş 350 bin tl.

ben bir araca 350 bin tl veriyorsam fırça sürmem 

hoş 350 bin tl verip 0km araç almam şu an mümkün değil. muhtemelen hayatım boyunca 0km araba alamayacağım.

fırça çiziyor gerçekten. küçük küçük bir sürü kılcal çizik oluyor.

araba yıkamak benim için zevk olduğu için yavaş yavaş sünger ya da mikrofiber bez ile yıkardım. hiç olmassa benzinlikte tazyikli su ile yıkardım.

şu an ki aracım 30 yaşın üzerinde. fırçayı vurup geçiyorum. kaportası zaten iyi değil.  

kısacası boşverin isteyen istediği gibi yıkasın. kişiye göre değişen bir durum bu.

• https://www.yamaclardetailing.com/urun/slopes-deluxe-wash-mitt-yikama-eldiveni

en iyi fp eldiven budur bence, 2 yıldır filan kullanıyorum çok kirlenince de usulüne uygun yıkıyorum.

• canlee89 kullanıcısına yanıt

en son 5 sene önce gittim yıkamacıya onda da suriyeli iç konsolda havalandırma menfezinin trim parçasını kırıp cebe atmış yıkamacıdan çıkınca farkettiğim için bir şey diyemedim o günden beri kendim yıkıyorum hep zaten.

• Önce hortumla ıslatıyorum, şampuanlı süngerle yıkıyorum, hortumla duruluyorum, yetiyor. Hiç fırçayla araba yıkamadım.
  • Senkei kullanıcısına yanıt
    Byakuya
  • Sert fırça çizer. Yumuşak araba yıkama fırçası çizmez.
    Sünger eğer araç üzerindeki toz ve kum taneciklerini üzerinde tutarsa fırçaya göre daha çok çizer.

Arabanın üzerindeki kiri tazyikli su ile kabaca temizlemeden fırça sürmemek lazım. Buna rağmen fırçayı sık yıkayıp üzerinde kir bırakmamak lazım. Süngerde olduğu gibi fırça da tanecikleri içinde tutup boyayı çizebilir.

Eldiven elbette ki daha iyi olur.
  • 2 dakika köpüklü su 2 dakika basınçlı su bitti gitti hadi la.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 27 Nisan 2022; 14:22:36 >
  • Bir Volvo sahibi olarak ayda 3 kez kendimi, haftada 1 kez arabacığımı yıkıyorum.
  • 3-5 ayda bi yıkamaya veriyorum o kadar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.