Şimdi Ara

Aracınızı ne sıklıkla yıkıyorsunuz?/sünger, fırça? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• 4-5 ay oldu kendi kendine temizlenip kirleniyor.

• İlk başlarda tertemiz tutmaya gayret ederdim. Sonraları 1-2 ayda bir yıkamaya başladım. İçi kirlenmedikçe yıkamamaya başladım. İçini süpürüm geçtiğim de oldu. İnip bindiğin eşik kirli değilse yıkamıyorum (çünkü inip binenin giysisi kirlenince laf bana geliyor 😁). Araç beyaz olmasa zaten tam bela olurdu. Metalik gri renk bu yüzden beyaza nazaran daha bir favorimdir.

Aracımda hiç pasta cila yoktu. Bi aralar temiz fırçaya yıkardım. Baktım ki bu çok çizecek süngere geçtim. En son bi pasta ciladan sonra süngerle devam ediyoruz ama çok da özen göstermediğim halde halen çok çizik yok üstünde.

• Camlardan dışarıyı görememeye başlayınca yıkıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılda 4 ila 6 defa. Oto yıkamacıda.

• Her pazar akşamı evimin karşısında ki Shell'den depoyu fullerken şu anda 35 lira olan otomatik yıkamada aracı yıkatırım,

uzun yol dönüşü içi de kirlenmiş ise autoclub yıkamacıda yıkatıyorum bu sene 3 kere orada yıkattım 35-50-100 lira ödeme yapmıştım, bakalım bir sonraki yıkamada kaç para alacak

• çay bardağıyla bi bardak su tavana döküyorum arada.

şaka bi yana bursada vatan self servis var. nisan 2021de 1tl ile başlamıştım. 7tl olmuş tek jeton, 60 sn hızlı köpük, 120 sn cosmos ya da sıcak su, 60 sn normal köpük. çok kirli değilse 120 sn sıcak su>bol köpük>yıkama eldiveni>jantlara sünger>cosmos su ile 21 tlye geliyor. 3-5 ayda 1 cila da aynı yerde. iç fazla kirlenmiyor çocuk yok. el süpürgesi ile süpürüyorum.+jantlara parlatıcı. su için slikon uçlu çek çek iş görüyor. başkasına yıkatmam elletmem.beyaz renk pek kir göstermiyor. koyu renk olsa kafayı yemelik olurdu herhalde.

• 2 haftada bir. Fırçayla yıkar geçerim. Kurulama beziyle kurularim. Kapalı havalarda yikamam. Yağmur yağdı mı mahvediyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Önce su ile kirini akıtın, köpük yapıp direkt silerseniz boya her şekil çizilir. Su - köpük - su şeklinde yıkamak en iyisi.

• Sıklığı bilemem ama yıkama prosedürü şu olmalı (aracını seven kaportaya değer verenlerin yapacağı iş);

Önce makinayla arabanın her yerini sularsınız
    Sonra ph nötr ön yıkama köpüğüyle bi bahçe ilaçlama pompasıyla ph nötr köpük + su karışımıyla aracı köpüklersiniz
    3-4 dakika o köpüğe hiçbir şey yapmadan süzülmesini beklersiniz kirleri yumuşatır.

Daha sonra tekrar su tutup durularsınız ve çift kovaya geçersiniz.
    Çift kovada birinde cilalı veya seramikli veya direk normal oto şampuanlı su karışımı hazırlarsınız, diğer kovayıda normal su olarak kullanırsınız.

Yıkama eldiveniyle şampuanlu sulu kovaya daldırıp aracı komple gezdirip silersiniz ve her defasında sadece su olan kovaya batırıp eldivendeki pislikleri bırakırsınız sonra tekrar şampuanlu sulu kovaya daldırıp devam..

Böyle yapa yapa yıkadıktan sonra aracı kurulamak kalıyor iş tamam

Ön yıkama köpüğü olarak Valet Pro PH Nötr snow foam veya valet pro foamula 1 kullanabilirsiniz. Bide autobrite magifoam varmış oda iyiymiş ön yıkama köpüğü olarak.

Asıl şampuanlı su kovada kullandığım şampuan ise yerli marka divortexin şampuanlarını kullanıyorum. Yerli markaların şampuanlarıda iyi bence. İllaki yabancı isterseniz sonaxın cilalı şampuanlarıda iş görür veya. Asıl iş bitirici olanlar quick detailer gibi hızlı cila ürünleri. Hızlı cilayla spreylemeye uğraşmak istemiyorsanız şampuanlı su kovada cilalı şampuan kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 1 Aralık 2022; 19:23:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Castieello kullanıcısına yanıt
    Kurulamıyor musunuz su vurup geçerken haftalık. Paslanma yapmaz mı kurulamazken

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Camları siliyorum sadece. Eve gidene kadar kuruyor zaten

• 2012 yılında sıfır aldığımız araç bir kere bile süngerle yıkanmadı,hiç pasta cila işlemi boya koruma gibi şeylere maruz kalmadı ilk günden beri fırçayla yıkanıyor ve şuan mikron değerleri çok yüksek,süngerle yıkansaydı bu kadar yüksek olmazdı ve çizikler daha çok olurdu,fırça candır 

• Eskiden eski arabami 3 günde bir yikardim . Artık 3-4 ayda bir yıkıyorum sıfır olmasına rağmen. Ne heves kaldı ne istek

• Ortalama ayda 1 kez. Çoğu zaman da hızlı cila atarım. Bu sayede araç baya bir temiz kalıyor uzun uzun gidiyor. Fırça kesinlikle kullanmam. Sünger kullanırım. Ne kadar uğraşırsan uğraş o kılcal çizikler oluyor ama asla fırça kullanılmış araç gibi harelenme de yapmıyor. Son araçlarımda hiç fırça kullanmıyorum, bu sayede araçlar cidden diri duruyor bariz şekilde. Yazın yağmur yağmadığında 2 ay yıkamadığım oluyor. Kışın fırsat bulursam daha çok yıkıyorum. Yoldaki tuzlar vs aracın boyasına ciddi zarar veriyor o sebeple.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engin Cann -- 1 Aralık 2022; 21:45:7 >
  • Arabam siyah olduğu için ilk zamanlar tozlanınca bile yıkardım fakat şimdi tozlar yağmurdan sonra yapışıyor, camların kiri görüşü engelleyince camları siliyorum, arabanın dışı çok çamur olunca da yıkıyorum. İçini uzun zamandır silemedim. Süpürge denk gelince içini süpürüyorum. Süpürge yoksa koli bandı ile döşemeleri temizliyorum. Koltuklar taba rengi deri döşeme olduğu için avakado yağlı deri bakım sütünü düzenli olarak uyguluyorum. Yaptığım en faydalı iş bu oluyor.

• Ön camı kabaca siliyorum, ardından silecek çalıştırıyorum missssss.

• Afanasyevo A kullanıcısına yanıt
    Ne eksik ne fazla. Aracı 2020 yazında aldım 2020 sonbaharında tam sevdiğim mevsim olduğu için haftada 1 defa mutlaka içini dışını komple yıkatırdım o zamanlar iç dış yıkatmak 35-40₺ falandı. Arabaya pırıl pırıl tozsuz binerdim. 2021 sonbaharından itibaren yakıt fiyatlarıda 8-9₺ Leri bulunca toplu taşımaya yönelmiştim ve olan oldu. Tam 1 senedir arabayı 2 ayda 1 kere yıkamacıya verir oldum. Bir sürü bakım ürünü aldım arabaya eskisi gibi istekle bineyim diye şimdi benzinliğe götürmeye üşeniyorum

• goodorevil kullanıcısına yanıt

Valla pasaklıyken bile temiz duruyor geçen yıl yağmurdan yağmura yıkanıyordu benimki, yazdan sonra sık yıkama huyu başladı maks 2 haftada bir olabildiğince elden geçiriyordum,eylülde araba kaza yapınca sanayiye bıraktım bırakacam haber geldi vs derken benim yıkama sevdası da bitti  

• Kışın ayda 1 yazın 2-3 haftada bir

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.