Şimdi Ara

Arabayı Fırçalamışlar Neyapayım Bu Fırça Çiziklerini

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
17.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabaya aldığımdan beri yaklaşık 1,5 yıldır fırça vurdurmamıştım. Bayram dönüşü Avantaj Mağazalarından birinin önüne çektim arabayı, 1 saat gezdim geldim arabayı fırçayla yıkamışlar.. Araba fırça cizikleriyle dolu, o an yanımda kayın baba kaynana olduğu için fazla inceleyemedim aracı, hava çok güneşli arabanın boyasıda parlak simli metalik gri, çok farkedemedim. Yakındanda detaylı inceleyemedim. Şimdi ne kadar kıymetli arabası varmış demesinler diye. Eve varınca gündüz gözüyle gölgede inceledim, Arkadaş bir fırça arabayı bu kadarmı çizer. Neyapsam acaba kendim pasta cilamı atsam elle, yoksa sonax a mı gideyim ne dersiniz. Zaten gelirken bir kaçta mıcır taşı yedik. Taş izlerine çözüm olmaz heralde ama bu fırça çiziklerine ne önerirsiniz.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabada Fırça Çizikleri Nasıl Giderilir?

Arabanda fırça çizikleri görmek sinir bozucu olabilir. Ancak bu çizikleri gidermek karmaşık olmak zorunda değildir. İşte adım adım bir kılavuz:

Malzemeler:

• Mikrofiber bezler
    • Otomobil cilası
    • Derin çizikler için zımpara kağıdı (isteğe bağlı)

Adımlar:

1. Çizikleri Temizle: Çizikleri gidermeden önce, alanı sabunlu suyla iyice temizle. Kir ve döküntüleri gidermek için mikrofiber bir bez kullan.

2. Zımpara Kağıdı Kullan (Derin Çizikler İçin): Çizikler derinse, zımpara kağıdı kullanarak hafifçe zımparala. 1500 ila 2000 kum zımpara kağıdı kullan ve dairesel hareketlerle çalış.

3. Otomobil Cilasını Uygula: Mikrofiber bir bez üzerine otomobil cilası uygula. Çiziklere nazikçe sürerek cila uygula. Küçük dairesel hareketlerle çalış.

4. Cila Fazlalığını Sil: Cila kurumadan önce, fazla cila fazlalığını temiz bir mikrofiber bezle sil.

5. Tekrarla: Gerekirse adımları tekrarla. Derin çizikler birkaç uygulama gerektirebilir.

İpuçları:

• Her zaman küçük bir alanda test yaparak başla.
    • Cila uygulamadan önce çiziklerin tamamen temiz ve kuru olduğundan emin ol.
    • Sabırlı ol ve çizik giderme işlemine zaman ayır.
    • Çizikler giderildikten sonra, arabanı korumak için düzenli olarak cila uygula.

Fırça Çizikleri Giderme İpuçları:

• Araç fırça izleri nasıl geçer sorusunun cevabı, yukarıdaki adımları takip etmektir.
    • Fırça çiziği giderme işlemi, araba fırça çizikleri giderme ile aynıdır.
    • Fırça çiziklerini gidermek için en iyi yöntemlerden biri otomobil cilası kullanmaktır.

Bu adımları izleyerek, arabandaki fırça çiziklerinden kurtulmanı ve aracının parlaklığını geri kazanmanı sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • geçmiş olsun bende varan tesislerinde elinde fırça ile bekleyenleri görünce arabayı en ücra yere çekip üstüne adamları uyardım,size tavsiyem meguiares bayine gidip olayı anlatamanız onlar gerekli bakımı yapıcaklardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

geçmiş olsun bende varan tesislerinde elinde fırça ile bekleyenleri görünce arabayı en ücra yere çekip üstüne adamları uyardım,size tavsiyem meguiares bayine gidip olayı anlatamanız onlar gerekli bakımı yapıcaklardır.

Varan tesislerinde aynısını ben yaptım iki eleman vardı sakın yıkama fırça vurursan dövüşürüz dedim ikisinide ..Hadi fırça ile yıkayıp arabanın sağını solunu çiziyosun birde acele acele yıkayım diye sağa sola vuruyosun yetmiyo birde sıcak disklere su tutup yamultuyorsun üstüne birde para istiyosun....

Yapacak çok bişi yok önce cila atmak gerekli güçlü kaliteli cilalardan büyük ihtimal kapatır eğer yok abartı çizmişse ince pastadan yani hafif olandan yapıp üstüne cila atmakta fayda var

• geçmiş olsun hocam cila gerekir artık.
  • Tesisler yıkama rantını parayla satıyorlar. Bazı yerlerde kaçınmak zor oluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

geçmiş olsun bende varan tesislerinde elinde fırça ile bekleyenleri görünce arabayı en ücra yere çekip üstüne adamları uyardım,size tavsiyem meguiares bayine gidip olayı anlatamanız onlar gerekli bakımı yapıcaklardır.

Varan tesislerinde aynısını ben yaptım iki eleman vardı sakın yıkama fırça vurursan dövüşürüz dedim ikisinide ..Hadi fırça ile yıkayıp arabanın sağını solunu çiziyosun birde acele acele yıkayım diye sağa sola vuruyosun yetmiyo birde sıcak disklere su tutup yamultuyorsun üstüne birde para istiyosun....

Yapacak çok bişi yok önce cila atmak gerekli güçlü kaliteli cilalardan büyük ihtimal kapatır eğer yok abartı çizmişse ince pastadan yani hafif olandan yapıp üstüne cila atmakta fayda var

Çizmiş resmen ya, cila sürdüm yine de belli oluyor. . Tam sopalıklar. Mıcır bukadar zarar vermedi araca

• Ben de otobanda Parkshop gibi yerlere girdiğimde hortumların ulaşamayacağı ücra yerler çekiyorum...yoksa elemanlar o fırçalarla araçlara haldır huldur girişiyorlar....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • her is teror oluyor ulkede. fircayla yikamaci terorunden dinlenme tesisine keyifle giremiyoruz valla...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oto yıkamacı terörü
    siyah arabayı fırçalar ,abi birşey olmaz der üstüne para ister bunlar
  • Yahu ben de kızıp duruyordum. Ankara gişelerinden girince ilk benzinlik var. M Oil isminde. Bilenler bilir. Orayı çok severim. Arabamla orada mola verdim. En baş tarafa parkettim. Adam sıradan tüm arabaları fırça ile fırçalayıp su ile yıkadı. Tam benimkine sıra geldi. Adam fırçayı da, hortumu da bıraktı. başka işe girişti. fena bozulmuştum adama. Bir şey de diyemedim. Fakat şimdi yazdıklarınıza bakıyorum da, halime şükrediyorum.
  • Sanırım cila ile halledebilirsiniz sorunu fakat kendiniz yapmayın usta birisine yaptırın.. Yukarda bazı yerler verilmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Yahu ben de kızıp duruyordum. Ankara gişelerinden girince ilk benzinlik var. M Oil isminde. Bilenler bilir. Orayı çok severim. Arabamla orada mola verdim. En baş tarafa parkettim. Adam sıradan tüm arabaları fırça ile fırçalayıp su ile yıkadı. Tam benimkine sıra geldi. Adam fırçayı da, hortumu da bıraktı. başka işe girişti. fena bozulmuştum adama. Bir şey de diyemedim. Fakat şimdi yazdıklarınıza bakıyorum da, halime şükrediyorum.

Eee boşuna demiyorlar, her işte bir hayır vardır.
  • Bence pasta cila alır fırça izlerini pasta ciladan ziyade sadece beyaz cila öneririm size zaten onun içinde kapatıcı pastada var hem açıkları kapatıyo hemde arabanın boyasını koruyo sonax felan hikaye bence en güzelini siz kendiniz yaparsınız kendi arabanıza oraya götürdüğünüzde daha kötü yaparlarsa bence yazık olur ama pasta işine girmenizi tavsiye etmem çünkü komple boyayı alma ihtimaliniz yüksek
  • quote:

Yahu ben de kızıp duruyordum. Ankara gişelerinden girince ilk benzinlik var. M Oil isminde. Bilenler bilir. Orayı çok severim. Arabamla orada mola verdim. En baş tarafa parkettim. Adam sıradan tüm arabaları fırça ile fırçalayıp su ile yıkadı. Tam benimkine sıra geldi. Adam fırçayı da, hortumu da bıraktı. başka işe girişti. fena bozulmuştum adama. Bir şey de diyemedim. Fakat şimdi yazdıklarınıza bakıyorum da, halime şükrediyorum.

hocam akabinde kazi kazan kazisaydin keske, resmen talih kusu konmus. zaten sakinan goze cop batarmis...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lapya

quote:

hocam akabinde kazi kazan kazisaydin keske, resmen talih kusu konmus. zaten sakinan goze cop batarmis...

Veya bir dilek dileseydim. Değil mi.

• Ne kıymetli araban varmış.

Ben valla hiç uğraşmıyorum fırçasız yıkamayla ama dikkatli davranıyorum. Kılcal çizikler belli olmuyor.
  • bu tip konaklama tesislerinde arabanın tek sileceğini kaldırırsanız arabanızı yıkamazlar.
    en azından batı bölgesindeki yerlerde bunu böyle anlıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan.d

bu tip konaklama tesislerinde arabanın tek sileceğini kaldırırsanız arabanızı yıkamazlar.

Ben iki sileceği de kaldırmama rağmen bana mısın demiyorlar..

Özellikle söylüyorum "Bu arabayı SAKIN yıkamayın!" diye. Biraz gür bir ses tonu ile söylediğinizde 2 metre yanına yaklaşmıyorlar

Hadi çizikleri geçtim, o ateş gibi fren disklerine de su tutuyorlar lastikleri yıkayalım diye..
    200-300km yol yapmış gelmiş araba, diskler zaten bilmem kaç derece ile yanıyor, bir de onlara buz gibi suyu tuttuğunda, eline koluna sağlık işte..
    Yamuluyor..
    Bir kaç gün sonra "Frenler niye tutmuyor?" ve "Frenlerden ses geliyor!" demeye başlıyorsunuz.

Uzun yolda ASLA mola verdiğiniz tesislerde, fırçasız olsa bile aracınızı YIKATMAYIN!

• quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

quote:

Orijinalden alıntı: volkan.d

bu tip konaklama tesislerinde arabanın tek sileceğini kaldırırsanız arabanızı yıkamazlar.

Ben iki sileceği de kaldırmama rağmen bana mısın demiyorlar..

Özellikle söylüyorum "Bu arabayı SAKIN yıkamayın!" diye. Biraz gür bir ses tonu ile söylediğinizde 2 metre yanına yaklaşmıyorlar

Hadi çizikleri geçtim, o ateş gibi fren disklerine de su tutuyorlar lastikleri yıkayalım diye..
    200-300km yol yapmış gelmiş araba, diskler zaten bilmem kaç derece ile yanıyor, bir de onlara buz gibi suyu tuttuğunda, eline koluna sağlık işte..
    Yamuluyor..
    Bir kaç gün sonra "Frenler niye tutmuyor?" ve "Frenlerden ses geliyor!" demeye başlıyorsunuz.

Uzun yolda ASLA mola verdiğiniz tesislerde, fırçasız olsa bile aracınızı YIKATMAYIN!

Sıcak diske soğuk su tutma olayında haklı olabilirsiniz.

Ancak yolda gidiyorsunuz ve su birikintisine girdiniz. Aynı mantıkla hareket edersek yine diskleriniz yamulacaktır. Bence o kadar kolay yamulmaz. Çıkan duman sizi yanıltıyor bence.

• Arabayı fırça çizmez , yıkamacı çizer
    illa arabayı çizecek birşey arıyorsanız sünger daha tehlikelidir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.