Şimdi Ara

Aracımı hafif sürttüm, sürtülen kısım neyle temizlenir? ( çizik derinmiş arkadaşlar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
37.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen sefer yine taksiye sürtmüştüm aracı ama çok hafif , benzinli bezle sildiğim gibi temizlenmişti.

Bu kez yine bir taksiciye trafikte cizdim arka tekerin olduğu yer çok az grimsi bir çizik oluştu ( aracım beyaz renk )

bu çiziği benzinli bezle pek geçiremedim öneriniz varmı? bence aracımın boyasına birşey olmamış üstü çizilmiş gibi gözüküyor ama emin değilim. Hani yan aynalar çzierya öyle çizik var, ne tafsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 24 Mart 2013; 15:07:53 >

• Pasta ile dene rahat cikar
    Bir tavsiyem daha var
    Taksicilerden uzak dur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dec_chaos -- 24 Mart 2013; 13:47:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çizige tırnak takılmıyorsa, yıkamacıya falan gittiginizde rica edin pasta oluyor genelde bir deneyin geçmesi lazım. ama tırnak takılıyorsa pek yapacak birşey yok tamamen geçmez ama daha soft bir görünüm için; ilk aşamada aşındırıcı bir ürün sonrasında dolgu özelligi olan ve son olarak wax tarzı koruyucu ile uygulama yapılabilir
  • Teşekkür ederim, pek takılmıyor sanki pürüssüz gibi çok hafif tırtık var böyle gri renkte sürtülme izi var ama fazlada değil, pasta alıp deneyeceğim umarım çıkar.

pasta cila mı alacağım yoksa pasta mı satıcıya ne soracağım hocam söylermısınız?
  • Arkadaşlar demin arabayı yıkattım, gördüm ki çizikler derinmiş bazı kısmında alttaki boya bile gözüküyor sanırım astarı ?

tırnağım takılıyordu çiziklere araç beyaz diye çizikler belli olmuyordu ama yakından eğilince bakıldıgımda bellı oluyor.

Pasta aldım ama hiçbir işe yaramadı.

sanırım bunu pastayla çözemem boya koruma yaptırsam bunlarda düzelirmi? yoksa ziebarta gidip pasta cilamı yaptırmalıyım? önerisi olan varmı fazla belli olmasada can sıkıcı bir durum.

boya korumayla düzelirse 1 taşla 2 kuş vurmuş olurdum. boya korumada yaptıracaktım cunku.
  • Boya koruma adı üstünde boyayı korumak boya gittiyse neyi koruyacan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dix1

Boya koruma adı üstünde boyayı korumak boya gittiyse neyi koruyacan?

Dostum boyası var tırnak ucu kadar yerde boyanın üstü çıkmış ama altı yine beyaz, diğer çiziklerde tırnakla çizmiş gibi çizikler var

boya koruma yaparken bunları düzeltirler diye sordum duzetmezlermı acaba? illa pasta cıla şartmı dıyorsunuz hocam?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • foto çekip eklerseniz yardımcı olmak isteyenler daha net fikir verebilirler..Alttaki astar görünüyor çizige tırnak takılıyorsa boyatmaktan başka çaresi yok, yada duruma göre ince fırcayla rutuş yapılabilir aracın beyaz olması avantaj yaratır rutuşta..çizikler çok hafifse eğer autoglym srp gibi hafif aşındırıcı içeren dolgu özelligi olan ürün deneyebilirdiniz azda olsa çizigi maskeleyebilir..ayrıca boya koruma falan işe yaramaz hatta boyu koruma araçta olan çizikleri dahada belirginleştirir
  • quote:

Orijinalden alıntı: UNF0RGIVEN

foto çekip eklerseniz yardımcı olmak isteyenler daha net fikir verebilirler..Alttaki astar görünüyor çizige tırnak takılıyorsa boyatmaktan başka çaresi yok, yada duruma göre ince fırcayla rutuş yapılabilir aracın beyaz olması avantaj yaratır rutuşta..çizikler çok hafifse eğer autoglym srp gibi hafif aşındırıcı içeren dolgu özelligi olan ürün deneyebilirdiniz azda olsa çizigi maskeleyebilir..ayrıca boya koruma falan işe yaramaz hatta boyu koruma araçta olan çizikleri dahada belirginleştirir

Anladım hocam, en iyisi bu hafta ziebarta uğrayıp onlardan onrmalarını istiyim kendim beceremem dahada mundar ederim sonra küçük çizikler için fazla para almıyorlarmış.

artık daha dikkatlı olucam hep kendi suçum küçücük yere arabayı sokmak ıcın çizdim boş yere hemde bu 2. oldu

foto çeksem inanın gözükmez baya zoom yapmam gerekır araç beyaz çizikte beyaz sadece tırnakla hissediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 24 Mart 2013; 15:34:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

quote:

Orijinalden alıntı: UNF0RGIVEN

foto çekip eklerseniz yardımcı olmak isteyenler daha net fikir verebilirler..Alttaki astar görünüyor çizige tırnak takılıyorsa boyatmaktan başka çaresi yok, yada duruma göre ince fırcayla rutuş yapılabilir aracın beyaz olması avantaj yaratır rutuşta..çizikler çok hafifse eğer autoglym srp gibi hafif aşındırıcı içeren dolgu özelligi olan ürün deneyebilirdiniz azda olsa çizigi maskeleyebilir..ayrıca boya koruma falan işe yaramaz hatta boyu koruma araçta olan çizikleri dahada belirginleştirir

Anladım hocam, en iyisi bu hafta ziebarta uğrayıp onlardan onrmalarını istiyim kendim beceremem dahada mundar ederim sonra küçük çizikler için fazla para almıyorlarmış.

artık daha dikkatlı olucam hep kendi suçum küçücük yere arabayı sokmak ıcın çizdim boş yere hemde bu 2. oldu

foto çeksem inanın gözükmez baya zoom yapmam gerekır araç beyaz çizikte beyaz sadece tırnakla hissediliyor.

sorun tabiki...görmeden birşey söylemek zor, forumda da bu işlerle uğraşanlar var yardımcı olmaya çalışacaklardır mutlaka..çok belli olmuyorsa ufak bir müdahale ile daha da estetik hale gelebilir

• kafaya takmayın hocam,
    bende aracımı 2 kere sürterek çizdim.
    aracımı 0 almıştım ve daha 880 km.
    ilk çizme olayını park ettiğim yerden çıkarken yola dar girdim ve önümde ki park halinde duran beyaz renk fiestanın sol arka çamurluğuna sürttüm.
    sağ ön kapının ortasından sağ arka kapıya kadar tırnak takılacak kadar çizildi. Ustaya gittim abi bu pastayla çıkmaz boya şart dedi ve daha aracım o zaman 250-300 km deydi.
    2. sürtme olayım ise bakırköyde ki kapatılan hastane var, şuan araçlar girişini otopart olarak kullanıyorlar, capacity in olduğu caddenin sonuna doğru.
    arka kapısından çıkarken karşı sokakta bir apaçi sisleri yakmış benim geçmemi bekliyordu. Bende sağa kırıp sokağa girecektim. Tabi o sisler gözümü aldı ve sağda ki ,duran dobloydu sanırım, aracı geç farkettim, Dikizlerden baktım ve sürtmeyi gördüm. Dedim allah gitti yine, 2. kez imza attım kapıya dedim.
    Ve sonuç sağ arka kapıda kapı ile arka çamurluk arasında yaklaşık 10-15 cm ilk başlarda silik sonraları derin çizikler oluşmuş.
    işin kötü tarafı aracım siyah renk ve kabak gibi belli oluyor. O yüzden aracımı uzun zamandır yıkatmıyorum, kirliyken belli olmuyor çünkü.
    Ama ne yapayım artık takmıyorum, belki aracımı satarken 500-1000 tl ucuz satmak zorunda kalacağım ama çizikleri düşünüp araç sürerken aldığım zevki mahvetmek istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: amanhem

kafaya takmayın hocam,
    ilk çizme olayını park ettiğim yerden çıkarken yola dar girdim ve önümde ki park halinde duran beyaz renk fiestanın sol arka çamurluğuna sürttüm.
    sağ ön kapının ortasından sağ arka kapıya kadar tırnak takılacak kadar çizildi. Ustaya gittim abi bu pastayla çıkmaz boya şart dedi ve daha aracım o zaman 250-300 km deydi.
    2. sürtme olayım ise bakırköyde ki kapatılan hastane var, şuan araçlar girişini otopart olarak kullanıyorlar, capacity in olduğu caddenin sonuna doğru.
    arka kapısından çıkarken karşı sokakta bir apaçi sisleri yakmış benim geçmemi bekliyordu. Bende sağa kırıp sokağa girecektim. Tabi o sisler gözümü aldı ve sağda ki ,duran dobloydu sanırım, aracı geç farkettim, Dikizlerden baktım ve sürtmeyi gördüm. Dedim allah gitti yine, 2. kez imza attım kapıya dedim.
    Ve sonuç sağ arka kapıda kapı ile arka çamurluk arasında yaklaşık 10-15 cm ilk başlarda silik sonraları derin çizikler oluşmuş.
    işin kötü tarafı aracım siyah renk ve kabak gibi belli oluyor. O yüzden aracımı uzun zamandır yıkatmıyorum, kirliyken belli olmuyor çünkü.
    Ama ne yapayım artık takmıyorum, belki aracımı satarken 500-1000 tl ucuz satmak zorunda kalacağım ama çizikleri düşünüp araç sürerken aldığım zevki mahvetmek istemiyorum.

Hocam sizinki yine iyi benim araçta yeni ama 6000 km oldu

ben ailemin yanında şoför olarak çalışıyorum, ve acemi birine böyle bir meslek çok zor öyle abuk sabuk yerlere gırıyorumkı iş gereği ınanın usta şıoforler zor gırıyor.

artık alıştım bır nebze alıstıgımdan olsa gerek kendıme guvendım cızdım

ama ben ilk aldıgımda arabayı vurmustum, ama iyi ders oldu bana aynalara artık daha ıyı bakıyorum.

• Görmeden söylemek zor ancak rutus boyası kurdan ile uygulanabilir.

Boya kurduktan sonra bir kat da üstünden yapılır.

O da kuruduktan sonra oradaki fazlalık su zimparasi ile alınır ve ardından önce kalın bir pasta ardından ds hare kalmaması için hafif arındırıcı bir pasta ile görünüm eskisine yakın hale getirilebilir.

Son olarak da bütün panel güzelce temizlenip cila atılır ki siritmasin.

Malzemeler:
    Servisten boya kodu ile alınan rutus boyası
    Meguiars m105 (kalın pasta)
    Menzerna 203s(ince pasta)
    3m su zimparalari 2000 - 2500 belki ve belki 3000grit
    Tercihen polishing padli rotary makine.

Zımpara dediğime bakmayın 2500grit su zımpara kağıdı suda bekletilir ve normal zimpara gibi eli dalamaz.. çok çok ince bir yüzeyi pürüzsüz hale getirir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

kafaya takmayın hocam,

Aracınızdaki çizikleri nasıl yaptığınızı anlatmışsınızda vurduğunuz yada çizdiğiniz fiesta ve doblo ne oldu? Mağduriyetlerini giderdiniz mi..

• @synthesizer hocam elinize sağlık, baya uğraştıracak gibi

ben ziebarta gidip bagaj havuzu alacaktım kaç aydır gıtmek ksımet olmuyordu, bu hafta hem onu alamya gıdecegım hemde ciziği gösterecegım eğer fıyatı fazla tutmazsa onlara yaptırıcam olmadı sızın yontemı deneyecegım.
  • Çok göze batmıyorsa boşverin yaptırmayın bence.Benim de sağ arka çamurluk hafif içeri göçtü ama ne çizik var ne boya kalkması yan taraftan bakınca belli oluyor.Avuç içi kadar bir göçük.
    Boyasiz göçük düzeltmeye gittim pazarlıkla 150 lira istedi.Tamam yaptıracaktım sonra düşündüm kim görecekte kim anlayacak ben bile bakarken farketmiyorum zaten boş yerlere pek para harcayamam yaptırmadım yani.
    Demek istediğim sizinde öyle bir durumumuz varsa ne gerek var.Bırakın dursun yarın birgün bırşey daha olur komple yaptırırsiniz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARTHANZİ

quote:

kafaya takmayın hocam,

Aracınızdaki çizikleri nasıl yaptığınızı anlatmışsınızda vurduğunuz yada çizdiğiniz fiesta ve doblo ne oldu? Mağduriyetlerini giderdiniz mi..

fiesta kiralık araç olduğu için sorun yok, sonuçta arabayı oraya koyan kişi 3-5 gün sonra aracı teslim edecek. Kiralama şirketleri çiziklere bişey demiyor. Ayrıca sürttüğüm yere baktım, siyah lastik sürtme lekesi çıkmış, beyaz olduğu içinde hemen düzeltilebilecek bişey.

doblonun ise tamponları dışa çıkık biliyorsunuz. aynı zamanda plastik. plastik kısmınta sürtme lekesi var. o yüzden herhangibir mağduriyet olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca doblo park yapılmaması gereken bir yere park yapmıştı, tam dönemeç biyere. O arabaya benim dışımda 1-2 araç daha sürtmüştür kesin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.