Şimdi Ara

Ön kaput ve tavandaki kuş pisliği izleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
7.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni araç aldım, aracın ön kaput ve tavanında kuş pisliği izleri var. Aşırı derin değil ama bir süre beklemiş ve leke olmuş, iz yanığa dönmüş gibi.

Bunu pasta cila kurtarır mı, ne yapmak gerekir? Alternatif görüş ve önerilerinizi rica ediyorum. 

Teşekkür ederim. 

Araç rengi: Metalik Gri

Model: Corolla 1.6 Elegant

Yer: Ankara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8agcio -- 27 Eylül 2022; 23:3:44 >

• Aynı sorun bende de var çözüm varsa alırım bir dal
  • Kırmızı ve lacivertte tecrübe ile sabit çok çirkin ve belirgin duruyor ama gride neredeyse hiç rastlamadım elbette olabildiği halde. Bu arada fotoğraf beyaz renk gibi duruyor. Pasta cila ile çıkmazsa tek çare boya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 9 Ekim 2020; 21:26:27 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Metalik gri hocam açıdan beyaz gibi dursa da. Bizden önceki sahibi biraz rahat biriymiş sanırım, bu hale gelmesi için 15-20 gün o pisliğin araç üstünde beklemesi lazım.

bugün yol üstünde bir yere sordum, pasta cila ile %70i geçer dedi ama daha iyi bir yer bir olursa tamamını geçirebileceğini düşünmek istiyorum :))

pasta cila ile tam geçmezse boyaya bulaşmam sanırım, ön kaput.

Bu arada Ankara'da iyidir denilecek pasta cilacı- boyacı önerilerini de bekliyorum

• Geçmiş olsun, kuş pisliği yanıkları tam olarak giderilemese de boya düzeltme/ koruma uygulamasıyla nispeten kamufle oluyor. Gri araçta daha başarılı sonuç elde edileceğini düşünüyorum.

Cayyolu tarafında Foliotech diye bir işletme var, aynı zamanda D-max Çayyolu şubesi. Ben bu tip durumlarda gidip bir fikrini alırım işletme sahibi Fuat bey. Daha önce ee burada boya koruma ve kaput/çamurluk film uygulaması yaptırdım ve memnun kaldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ChemtraiLs

Geçmiş olsun, kuş pisliği yanıkları tam olarak giderilemese de boya düzeltme/ koruma uygulamasıyla nispeten kamufle oluyor. Gri araçta daha başarılı sonuç elde edileceğini düşünüyorum.

Cayyolu tarafında Foliotech diye bir işletme var, aynı zamanda D-max Çayyolu şubesi. Ben bu tip durumlarda gidip bir fikrini alırım işletme sahibi Fuat bey. Daha önce ee burada boya koruma ve kaput/çamurluk film uygulaması yaptırdım ve memnun kaldım.

benim de umudum rengin gri olması, umarım yanılmayız :))

öneri için çok teşekkür ederim hocam, dikkate alacağım sağ olun.

• Arkadaşımda bu konudan muzdaripti o da pasta cila seramik yaptirdi ama sanki banami oyle geliyor bilmiyorum lekeler daha cok goze batmaya basladi gibi cunku puruzsuz yuzeydeki bozukluklar daha belli oluyor , belki ondaki baya boyaya isledigi icindir bilmiyorum ama kas yapayim derken goz cikartma potansiyeli olan bir is..

Yalniz instagramda boyayi yakmadan hafif ısıl işlemle bu işi cozduklerini iddia eden bir kac video gordum..

Ama en temizi ilerde sifir araba almak nasip olursa ilk isim kaput ve tavana seffaf folyo koruma yaptiracagim , benim arabadada var ama iste disarda duran bir makine , surekli bebek gibi kakalarini temizleyecek zamanimiz olmuyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 8agcio

Metalik gri hocam açıdan beyaz gibi dursa da. Bizden önceki sahibi biraz rahat biriymiş sanırım, bu hale gelmesi için 15-20 gün o pisliğin araç üstünde beklemesi lazım.

bugün yol üstünde bir yere sordum, pasta cila ile %70i geçer dedi ama daha iyi bir yer bir olursa tamamını geçirebileceğini düşünmek istiyorum :))

pasta cila ile tam geçmezse boyaya bulaşmam sanırım, ön kaput.

Bu arada Ankara'da iyidir denilecek pasta cilacı- boyacı önerilerini de bekliyorum

Aslında 1-2 günde de etki edebiliyor.

bölgesel olarak o kısmı temizleyip bir tur Boya ve sonrasında pasta cila ile izi kaybetmesi lazım. Gri de sorun olmaz diye düşünüyorum, koyu renklerde yeni atılan boya geçişleri biraz belli oluyor.

• o dediğinizi sıfır araba alırsam ben de yaptırcam gayet mantıklı :D

riskli iş cidden boyaya bulaşmadan çözülürse çözülecek artık :/

• aserkang kullanıcısına yanıt

cila sonrası rötüş boya ile kapanır büyük ihtimalle ama ben kaputa boya bulaştırmamak, mümkünse de pasta cila ile halledilmesi tarafındayım hocam. Olmazsa da öyle idare edicem :)

malum satarken kaputtaki boya adamı bir adım geri attırıyor :)

• Hocam ne yazıkki bunun çözümü sadece lokal veya rütuş boya. Kuş pisliğinin içindeki aşırı yüksek oranda azot güneş ve metalin ısısı ile yüzeydeki boyayı pişirip metalden ayrılmasını sağlıyor.

Bi boyacıya verip düzeltmeleri lazım.

Önlem olarakda instagramda felan automix felan var 60 liraya felan seramik sıvısı satıyorlar. onlardan alıp kendiniz çok kolay uygulaya bilirsiniz 4 ay kalıcı. Ben aldım 2 3 tane denedimde 1 hafta kuş pisliği kaldı sonra anında çıktı iz miz yok.

• 4ikaos kullanıcısına yanıt
    Gittiğimiz pasta cilacılar %70-80 oranında geçiririz garantisi veriyorlar hocam, boyaya bulaşmadan onu yaptırıp geçtiği kadar diyeceğiz artık sanırım.
    Automixi de araştırayım teşekkürler.
  • 8agcio kullanıcısına yanıt

Aynısı benim kaputtada var. kendim bir boyacı pasta cilacı olarak söyleyebilirim ki gene gözle görülür olacak :)

Çünkü boyanın yapısı bozuluyor. eski haline gelmez.

• arabayı güzelce yıkayıp üzerine 2 kez cleaner wax uygulayın. fayda edecektir.

• 4ikaos kullanıcısına yanıt
    illa ki görülecek evet, haklısınız.
    olduğu kadar artık :))
  • nofrost kullanıcısına yanıt
    bu waxı nereden bulabiliriz
  • Bayağı kotuymus

• Öncelikle hayırlıolsun aracınız.Kuş pisliği aracın boyasını yakar ve yüzeyde bir derinlik oluşturur.Maalesef aracınızın yanıklarını yüzde yüz giderebilen bir uygulama yok.Olursa ancak %40 -50 arası bir düzelme olur oda pasta cila ile yüzeyin hafifçe inceltilmesinden dolayı yansıyan ışık olayından.Bu tür durumlarda çok ümitlenmeyin.Fakat yüzeye uygulanan kaliteli bir pasta cila işlemi sonrası daha az gözünüze görünür yanıklar.

• Aracım Clio 4 beyaz renk. Her türlü kuş pisliği bazen günlerce yaz güneşinin altında beklediği halde aracımın hiç boyasına zarar verdiğine şahit olmadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.