Şimdi Ara

Kaporta ve Camlara Yapışan Sinek, Böcek vs Mahlukat Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
12.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bunu engellemenin belki bir yolu yoktur ancak çıkarırken kolay çıkarmanın bir yolu yordamı varmı? Yağlı yağlı bir yapışıyorlar cama kaportaya yan atnalara radyatör ızgarasına araç amblemine fıtık ediyorlar adamı. Bir ara bir aletten bahsedildiğini duymuştum ve araştırmalarım sonucu hepsiburada.com da bulmuştum. Bir ses çıkarıyormuş ve mahlukatlar yapışmıyotrmuş. Kullanan varmıdır? Bu mahlukat nasıl kolaylıkla çıkar?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Kaporta ve Camlarına Yapışan Sinek, Böcek ve Diğer Mahlukatlar: Temizleme ve Önleme Rehberi

Arabanın dış yüzeylerine yapışan sinek, böcek ve diğer mahlukatlar sadece estetik açıdan rahatsız edici olmakla kalmaz, aynı zamanda zamanında temizlenmezlerse boyaya ve camlara zarar verebilirler. İşte bu sorunu çözmek ve arabanı tertemiz tutmak için kapsamlı bir rehber:

Temizleme Yöntemleri:

• Su ve Sabun: En basit ve etkili yöntem, ılık su ve otomobil şampuanı karışımıyla arabanı yıkamaktır. Yumuşak bir bez veya sünger kullanarak mahlukatları nazikçe temizle ve ardından bol suyla durula.
    • Sirke Çözeltisi: Sirke, asidik doğası sayesinde sinek pisliğini çözmede etkilidir. Bir sprey şişesine eşit miktarlarda su ve sirke doldur ve arabanın etkilenen bölgelerine püskürt. Birkaç dakika beklettikten sonra ılık suyla durula.
    • İzopropil Alkol: İzopropil alkol, özellikle kurumuş sinek pisliği üzerinde etkili olan güçlü bir çözücüdür. Bir bez veya pamuğa biraz alkol dök ve lekelere nazikçe sürt.
    • Ticari Temizleyiciler: Araba sinek pisliği için özel olarak tasarlanmış ticari temizleyiciler mevcuttur. Bu ürünleri üretici talimatlarına göre kullan ve ardından iyice durula.

Önleme Yöntemleri:

• Arabanı Temiz Tut: Düzenli olarak araba yıkamak, sinek ve diğer böceklerin birikmesini önlemenin en iyi yoludur.
    • Camları Kaplanmış Tut: Camları böcek kovucu bir filmle kaplamak sinekleri uzak tutabilir.
    • Sinek Kağıtları Kullan: Arabanın içine ve çevresine sinek kağıtları yerleştirmek uçan böcekleri yakalamaya yardımcı olabilir.
    • Uçucu Yağlar: Lavanta, nane ve okaliptüs gibi uçucu yağlar sinekleri doğal olarak uzaklaştırır. Arabanın içinde bir difüzör kullanabilirsin veya bir sprey şişesine su ve birkaç damla uçucu yağ doldurarak arabanın dışına püskürtebilirsin.
    • Böcek Kovucu Spreyler: Böcek kovucu spreyler, böcekleri araba yüzeylerinden uzak tutmaya yardımcı olabilir. Ancak bunların doğrudan boyaya püskürtülmemesi gerektiğini unutma.

Sinek ve diğer böceklerin araba yüzeylerine yapışmasını önlemek veya temizlemek, arabanın görünümünü ve değerini korumak için önemlidir. Bu yöntemleri uygulayarak arabanı tertemiz ve böceklerden arınmış tutabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • arkadaşım bulunca banada haber verirsen sevinirim.
  • http://www.hipernex.com/Pro.aspx?CID=1672&IID=59319

bu linkte ki ürün bu işe yarıyormuş.

Özellikler

•Hayvanlar,böcekler ve sinekler insanın duyabileceğinden çok daha yüksek frekansta sesleri duyarlar.
    •Otomobil hareket halindeyken çıkardığı ses frekansı sayesinde hayvan,böcek ve sinekleri aracınızdan uzaklaştırır.
    •Böcekler ve sinekler otomobiliniz tarafından ezilip kirleteceğine kaçarlar.
    •Hayvanlar ses dalgası sayesinde rahatsızlık duyar ve sesten uzaklaşırlar.
    •SONUÇ:
    •Binekten kamyona tüm taşıtların ön tampon far bölgesi hizasında bir yere yapıştırılır.Yani daha önce böcek cesetleri ile kirlenen her yer temiz kalır.
    •TAKILMASI :
    •Çift tarafı yapışkan bandın üzerindeki koruyucu kağıdı çıkarın ve yapıştırın.
    •Güçlü yapışkanı sayesinde otomobilinizin ömrü boyunca düşmeden size hizmet edecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoTurk -- 14 Mayıs 2006; 20:41:11 >

• ziebart yaptır bleki su tutmadıgı gibi böcekte tutmaz
  • ÖNCELİKLE CAMI KORUMANIN BİR YOLU OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM...
    MASKEYLE ÖN BÖLÜM KORUNABİLİYOR...

YÜKSEK FREKANSTA SES ÇIKARAN ALETLER HİKAYE... 90-100 KM HIZLARDA HAYVANCAĞIZ SESİ DUYANA KADAR ÇOKTAN CAMA YAPIŞMIŞ OLUYOR...

RADYATÖRÜ KORUMAK İÇİN, HER TÜRLÜ UÇAN BÖCEK, TAŞ V.S...
    BEN BÖYLE YAPTIM... PASLANMAZ KROM TEL KAFES...

ÖNCE BÖYLEYDİ...

SONRA BÖYLE OLDU...

• kutu COCA-COLA öneririm dök sinekli bölgeye 1 dakika bekle ondan sonrada yumuşak bi süngerle silip yıka cesetten eser kalmıyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: roverci

ÖNCELİKLE CAMI KORUMANIN BİR YOLU OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM...

YÜKSEK FREKANSTA SES ÇIKARAN ALETLER HİKAYE... 90-100 KM HIZLARDA HAYVANCAĞIZ SESİ DUYANA KADAR ÇOKTAN CAMA YAPIŞMIŞ OLUYOR...

ÖNCE BÖYLEYDİ...

SONRA BÖYLE OLDU...

teli nerden buldun, nerelerde satılır bu teller çok hoş olmuş yaa. peki metalik gri renktekia rabaya da gider mi ki böyle bişey

• araç pejoysa gerek bile yok 10 sene yıkama tabi 10 sene dayanırsa
  • Şeffaf kaput folyoları var, onlardan da kullanabilirsiniz.
  • quote:

ÖNCELİKLE CAMI KORUMANIN BİR YOLU OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM...

Peki hava girişlerini bu şekilde kapamanın harareti artırmasını nasıl önlüyorsunuz? Ayrıca maske veya şeffaf folyoyu nerede yaptırabiliirm. Ziebart demeyinde..
  • ASLINDA RESİMDE KAFESLER DAR GİBİ DURUYOR... GÖRÜNDÜĞÜ KADAR DAR DEĞİL DELİKLER... YANİ, HARARET YAPTIRACAK KADAR, HAVA GİRİŞİNE ENGEL BİR DURUM YOK...

MASKE, ARABA AKSESUARCILARINDA HAZIR (MARKAYA GÖRE) OLMASI LAZIM... YA DA BİR OTO DÖŞEMECİSİNE YAPTIRILABİLİR...

FOLYO NASIL OLUYOR ONU BİLMİYORUM. BEN FOLYO YAZMADIM...

quote:

Orjinalden alıntı: OtoTurk
    Peki hava girişlerini bu şekilde kapamanın harareti artırmasını nasıl önlüyorsunuz? Ayrıca maske veya şeffaf folyoyu nerede yaptırabiliirm. Ziebart demeyinde..
  • YAZILIMCI ONLİNE,
    TEL ARABAYA ÖZEL DEĞİL.
    ASLINDA ASIL AMACIM ÇİRKİN GÖRÜNTÜYÜ DÜZELTMEKTİ. DAHA BÜYÜK DELİKLİ BİRŞEYLER ARARKEN, TRABZONDA HURDACILARDAN BU TELİ BULDUM. (KÖRÜN İSTEDİĞİ BİR GÖZ, ALLAH VERDİ İKİ GÖZ MİSALİ)... SONRA TAMPONU SÖKÜP, GEREKLİ EĞİMİ VEREREK, SAĞLAM BİR ŞEKİLDE MONTE ETTİM...

BENCE GRİ RENKTEKİ ARAÇLARA GAYET GÜZEL UYAR... AMA BULABİLMEK ÖNEMLİ...
  • quote:

YAZILIMCI ONLİNE,
    TEL ARABAYA ÖZEL DEĞİL.
    ASLINDA ASIL AMACIM ÇİRKİN GÖRÜNTÜYÜ DÜZELTMEKTİ. DAHA BÜYÜK DELİKLİ BİRŞEYLER ARARKEN, TRABZONDA HURDACILARDAN BU TELİ BULDUM. (KÖRÜN İSTEDİĞİ BİR GÖZ, ALLAH VERDİ İKİ GÖZ MİSALİ)... SONRA TAMPONU SÖKÜP, GEREKLİ EĞİMİ VEREREK, SAĞLAM BİR ŞEKİLDE MONTE ETTİM...

BENCE GRİ RENKTEKİ ARAÇLARA GAYET GÜZEL UYAR... AMA BULABİLMEK ÖNEMLİ...

hurdacıdan mı

sende de iyi şans varmış vallaha. mis gibi tel yaw Ben bi araştırayım bakim

• ASLINDA BAYA GÜZEL OLMUŞ YAAA...
    BU ARADA SİS LAMBALARINI DA KENDİM YAPTIM...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.